Luka Jović glavna tema njemačkih novinara

Luka Jović se iz Real Madrida vraća u Ajntraht u kojem je igrao sjajno. Partijama u ovom nemačkom klubu je oduševio fudbalski svet i one su mu bile ulaznica za odlazak u „kraljevski klub".

Fudbal 13.01.2021 | 22:59
Luka Jović glavna tema njemačkih novinara

Ove zime, Jović će ponovo doći u Frankfurt, a nemačke kolege su se opširno bavili povratkom Srbina na mesto uspeha. On će u nemačkoj ekipi ostati do kraja sezone.

Svi važniji nemački mediji poput Dojče Velea preneli su vest o povratku srpskog fudbalera u Bundesligu. Javni servis "Hesenšau" u utorak uveče preneo je Bobićeve reči. On je u izjavi za TV-stanicu Skaj, neposredno pred početak sinoćnjeg meča u kupu protiv Bajera iz Leverkuzena, potvrdio ono što već danima nagađa štampa u Nemačkoj.

- Moramo da rešimo još nekoliko stvari, na primer medicinski pregled. Ako sve bude u redu, on je uskoro opet kod nas - najavljuje Fredi Bobić. On dodaje da su Ajntrahtu „veoma srećni“ postignutim rešenjem. Za početak je planirana pozajmica do leta ove godine:

- O svemu ostalom možemo kasnije da razmislimo!

Ajntraht je već neko vreme u potrazi za pojačanjem – nakon odlaska golgetera Basa Dosta u belgijski Briž u zimskoj pauzi. Treneru Adiju Hiteru na raspolaganju je de fakto samo jedan pravi napadač, Portugalac Andre Silva.

- U Ajntrahtu je Luka Jović bio jedan od najboljih golgetera Bundeslige - piše onlajn-portal nemačkog magazina Špigel.

Napominje se da je Real tada za njegov transfer Nemcima platio 63 miliona evra.

„Špigel“ podseća da Jović nije uspeo da se nametne Realovom treneru Zinedinu Zidanu, da je Karim Benzema bio prejaka konkurencija u špicu napada „kraljevskog kluba“ – ali i da je u Evropi postojao veliki interes za Jovićem. U igri je navodno bio i Mančester junajted.

Nemački Kiker piše kako se „Jović nada da će se u Frankfurtu vratiti na stari put slave“. Tom listu je posebno u sećanju ostao Jovićev nastup protiv Diseldorfa (19.10.2018), utakmica u kojoj je on postigao čak pet golova.

Luku Jovića za Frankfurt vežu lepe uspomene, piše i „Hesenšau“. Zajedno s tadašnjim kolegama Sebastijanom Halerom i Antom Rebićem, on je u sezoni 2018/2019 bio član – kako su ih nazivali nemački mediji – nadaleko poznatog „krda bivola“ („Büffelherde“) – zbog atraktivnog stila igre, sjajnih kombinacija i izvanredne efikasnosti. Samo u toj sezoni Jović je u dresu Ajntrahta na bundesligaškim terenima 17 puta zatresao protivničku mrežu, podseća javni servis iz Frankfurta.

Jović je s Realom potpisao ugovor do 2025. Ajntraht bi hteo ponovno da ga vrati u grad na Majni, i to ne samo na nekoliko meseci. Ali problem je novac. Jovićeva plata u Madridu dosta je visoka, za Ajntraht bi ona u sadašnjim okolnostima mogla jednostavno da bude suviše visoka.

(Blic)

Komentari / 0

Ostavite komentar