Радници Градске управе Требиња траже своја права

Запослени у Градској управи Требиње једини су у Републици Српској који немају најнижу загарантовану цијену рада која је дефинисана посебним колективним уговором, због чега је Синдикат Градске управе данас затражио закључивање новог колективног уговора са послодавцем, којим ће бити дефинисана права радника која им по закону припадају.

Република Српска 13.01.2021 | 14:50
Радници Градске управе Требиња траже своја права

Предсједник Синдиката Управе Републике Српске Божо Марић рекао је новинарима да су данас са градоначелником Требиња имали састанак на којем су изнијели захтјеве, а да ће радници у петак започети преговоре са градоначелником у вези са закључивањем новог колективног уговора.

"Синдикат управе ће до краја јануара у Требињу организовати сједницу нашег Главног одбора како би се солидарисали са запосленима у Градској управи и пружили им подршку на остваривању њихових права. Ми, као озбиљан Синдикат, ангажовали смо и адвокатску канцеларију која ће, уколико не дође до договора, заступати раднике да остваримо њихова права", рекао је Марић и изразио наду да ће до тог договора доћи. 

(БН/Срна) 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Засто

13.01.2021 14:09

Нисам сигуран, али засто се не дефинису плате и категорије за радна мјеста у јавном сектору. Ево нпр. у Њемацкој имате класе од Е1 до Е15. Тацно се зна, тј. је дефинисано ко колику плату добија - од портира, цистацице, рацуноводства, ИТ итд. преко "сефова одјељења" (по категорији одјељења тј сектора) до директора институције. И ту је знаци вец законом дефинисано: Е1 је нај низа плата и нема висе никакве математике.... Исто тако плате у категоријама само се могу дизати процентуално, али после усвајања и дефиниције плата на дрзавном/републицком нивоу од стране будзетских владајуцих органа, итд. итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

13.01.2021 16:41

Гласали сте,сада гледајте и трпите. Морате ону литру уља и смотак тоалет папира одплатити.

Name

Буљави

13.01.2021 14:19

Јел то онај синдикат сто је у Добоју тразио да се признају изборни резултати?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дадо

13.01.2021 14:35

Има ли вишка запослених, има ли старих службеника који оловку нису узели у руку откако је Вучуревић изгубио изборе, који само критикују,а резултати рада нула.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синдикат управе

13.01.2021 15:39

Је једини од синдиката који заступа област у којој је многоструко вишка запослених и они се олако договоре са послодавцем јер су им заједнички обострани интереси. Шта ради синдикат трговине? У РС више од пола запослених у приватном сектору ради у трговинама (неплаћени прековремени рад, рад за вријеме празника је правило, плата-минималац на банку+понекад додатно мрвице на руке у коверту, за регрес су чули само на wикипедији, једина веза радника са синдикатом је та да се раднику одбија од плате мјесечно износ за синдикат, затим мобинг итд.итд)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

13.01.2021 16:18

Је ли могуце да то И'ма у моцном требињу ,

Name

Рајка

14.01.2021 09:18

Ста сад тразите требињци ето вам Луке обецавао вам је да цете имати све добробит тог града како вам је обецавао ето васе искрености јд васег лукице.Нека вас бас сисају црвени лука мултимилијардер а ви јстали овце да вас сваки пут само сисају.Имате пакете 50 км дала вам је власт црвена ста хоцете мозете зивјети до следецих избора ,Зато само цутите и нејавлхајте се.

ОДГОВОРИТЕ