БН: Конститутивна сједница Скупштине града 25 јануара

- Конститутивна сједница Скупштине града Бијељине биће одржана 25. јануара, договорено је данас на међустраначком састанку.

Република Српска 12.01.2021 | 13:40
БН: Конститутивна сједница Скупштине града 25 јануара

Предсједник Скупштине града Бијељине Славиша Марковић, кога је суд вратио на ту функцију, рекао је да је на састанку представника политичких партија усаглашено да конститутивна сједница буде одржана 25. јануара, а седам дана раније још један састанак на којем ће бити дефинисани сви приједлози који ће се наћи на првој сједници локалног парламента.

"На првој сједници биће изабрано ново руководство - предсједник и два потпредсједника, секретар Скупштине града и 17 комисија које су у саставу скупштинских органа", рекао је Марковић новинарима након састанка.

Он је додао да се на тој сједници очекује и избор вршилаца дужности начелника одјељења и замјеника градоначелника.

Марковић је рекао да је данашњи састанак протекао у коректној атмосфери, а очекује да ће тако бити и на предстојећој сједници.

"Не видим и не треба очекивати неке тензије при избору новог руководства јер већ имамо назнаке да је и формирана скупштинска већина од 23 одборника, која ће у наредном периоду наставити руковођење Скупштине", каже Марковић, који очекује коректну и фер будућу сарадњу.

У име коалиције "Договор за Бијељину", окупљене око СНСД-а, Чедомир Стојановић је рекао да очекује да ће Скупштина радити добро и доносити квалитетне одлуке.

"Са градоначелником, такође, очекујем добру сарадњу и надам се да ћемо успјети да постигнемо компромис у наредном периоду од четири године и радити за добробит грађана Бијељине, те да ћемо оправдати оно што смо добили на изборима", навео је Стојановић.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић рекао је да је међустраначки састанак протекао у фер и коректној атмосфери, те да је договорен састанак како би на сједници на демократски начин били изабрани скупштински органи града Бијељине.

"У складу са тим, поштујући законске процедуре, наставићемо наш рад у интересу сваког појединца у граду", рекао је Петровић.

Он каже да и даље важи његов позив упућен сваком одборнику, те да ће настојати да присуствује свакој сједници локалног парламента.

(БН/Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Андриц

12.01.2021 14:20

Овај Марковиц мозе с Бореновице и Несицем под руку,то се види на прву.Јелена,Драско,Вукане...бјезите од њих сто даље,инаце готово је,губите изборе 2022.,помесце вас Миле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

12.01.2021 17:41

Дал се ови папци имало стиде овде сједети? Сви пуни ко брод.

Name

Ана

12.01.2021 18:14

Види мицини папака како су се објесили,као залосне сове.