BN: Konstitutivna sjednica Skupštine grada 25 januara

- Кonstitutivna sjednica Skupštine grada Bijeljine biće održana 25. januara, dogovoreno je danas na međustranačkom sastanku.

Republika Srpska 12.01.2021 | 13:40
BN: Konstitutivna sjednica Skupštine grada 25 januara

Predsjednik Skupštine grada Bijeljine Slaviša Marković, koga je sud vratio na tu funkciju, rekao je da je na sastanku predstavnika političkih partija usaglašeno da konstitutivna sjednica bude održana 25. januara, a sedam dana ranije još jedan sastanak na kojem će biti definisani svi prijedlozi koji će se naći na prvoj sjednici lokalnog parlamenta.

"Na prvoj sjednici biće izabrano novo rukovodstvo - predsjednik i dva potpredsjednika, sekretar Skupštine grada i 17 komisija koje su u sastavu skupštinskih organa", rekao je Marković novinarima nakon sastanka.

On je dodao da se na toj sjednici očekuje i izbor vršilaca dužnosti načelnika odjeljenja i zamjenika gradonačelnika.

Marković je rekao da je današnji sastanak protekao u korektnoj atmosferi, a očekuje da će tako biti i na predstojećoj sjednici.

"Ne vidim i ne treba očekivati neke tenzije pri izboru novog rukovodstva jer već imamo naznake da je i formirana skupštinska većina od 23 odbornika, koja će u narednom periodu nastaviti rukovođenje Skupštine", kaže Marković, koji očekuje korektnu i fer buduću saradnju.

U ime koalicije "Dogovor za Bijeljinu", okupljene oko SNSD-a, Čedomir Stojanović je rekao da očekuje da će Skupština raditi dobro i donositi kvalitetne odluke.

"Sa gradonačelnikom, takođe, očekujem dobru saradnju i nadam se da ćemo uspjeti da postignemo kompromis u narednom periodu od četiri godine i raditi za dobrobit građana Bijeljine, te da ćemo opravdati ono što smo dobili na izborima", naveo je Stojanović.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović rekao je da je međustranački sastanak protekao u fer i korektnoj atmosferi, te da je dogovoren sastanak kako bi na sjednici na demokratski način bili izabrani skupštinski organi grada Bijeljine.

"U skladu sa tim, poštujući zakonske procedure, nastavićemo naš rad u interesu svakog pojedinca u gradu", rekao je Petrović.

On kaže da i dalje važi njegov poziv upućen svakom odborniku, te da će nastojati da prisustvuje svakoj sjednici lokalnog parlamenta.

(BN/Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Andric

12.01.2021 14:20

Ovaj Markovic moze s Borenovice i Nesicem pod ruku,to se vidi na prvu.Jelena,Drasko,Vukane...bjezite od njih sto dalje,inace gotovo je,gubite izbore 2022.,pomesce vas Mile.

ODGOVORITE
Name

Borac

12.01.2021 17:41

Dal se ovi papci imalo stide ovde sjedeti? Svi puni ko brod.

Name

Ana

12.01.2021 18:14

Vidi micini papaka kako su se objesili,kao zalosne sove.