Појачане мјере безбједности: Брига за сигурност Бајдена

Градоначелница Вашингтона Мјуриел Баусер затражила је да се уведу додатне мере безбедности током инаугурације новоизабраног председника САД Џоа Бајдена.

Свијет 11.01.2021 | 11:11
Појачане мјере безбједности: Брига за сигурност Бајдена

Њена одлука долази након прошлонедељних нереда и упада у амерички Конгрес присталица одлазећег предсједника Доналда Трампа.

Описујући прошлонедељни упад у зграду Конгреса као "невиђени терористички напад", градоначелница Вашингтона у свом саопштењу је рекла да ће Бајденова инаугурација 20. јануара захтијевати "другачији приступ" у односу на раније инаугурације.

"Иако ћу се обратити већем броју локалних, регионалних и савезних служби како би појачали међусобну сарадњу у вези с овим догађајем, прије свега позивам Министарство за унутрашњу безбједност да припреми одговарајући приступ инаугурацији у складу са тренутним околностима“, написала је Баусерова у писму Чаду Волфу, који предводи ово министарство, преноси Ројтерс.

У свом писму, градоначелница је навела да Дисгтрикт Колумбија, у коме се налази Вашингтон, тражи проглашење "стања прије катастрофе" како би се омогућила савезна помоћ.

Она је позвала Министарство за унутрашњу безбједност да координира свој рад с Министарством правде, Министарством одбране, Врховним судом и Конгресом и да се изради савезни план распоређивања безбједносних снага како би заштитили сву савезну имовину.

Вашингтон остаје у стању високе приправности уочи Бајденове инаугурације, и мада ова манифестација традиционално привлачи стотине хиљада посетилаца у град , то се сада не очекује због тешке ситуације с пандемијом ковид-19, а и сам Доналд Трамп је прошле недеље потврдио да неће присуствовати инаугурацији новог предсједника, наводи агенција.

(Тањуг)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

11.01.2021 10:46

НЕЋЕ ВАМ ГА НИКО УКРАСТИ, ТАКАВ НИКОМЕ НЕ ТРЕБА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Проглашење Бајдена

11.01.2021 10:54

за предсједника и јесте "стање прије катастрофе"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко

11.01.2021 11:03

Велики поздрав за господина Бајдена од свих нас Срба из Републике Српске.Зивио ти нама пријатељу нас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Гојко

11.01.2021 12:04

Гојко себе изабрао за предсједника свих Срба. ? Мани се Гојко будалаштина него донеси дрва, наложи и примири се.

Name

Рале

11.01.2021 11:04

Бајдена це саинагурације у дом за старце а клинтонка це сјести на њехово мјесто. Тако се то у данасње вријеме ради у демократским лоповским земљама. Вец познат сценарио. Бице дај болан да да ја мало возим

ОДГОВОРИТЕ
Name

мирко

11.01.2021 13:05

Не знам сто се боје, нема потребе, ако је легално изабран.Највисе га воле стампари и постари и питају када це повецати плате или да сами себи стампају новац као галасацке листице. Трумп неце бити присутан, знаци непризнати председник . Изгледа бице ту јос сваста.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геј муслиман

11.01.2021 13:23

Срамота да се педофил чува. Фуј

ОДГОВОРИТЕ