Pojačane mjere bezbjednosti: Briga za sigurnost Bajdena

Gradonačelnica Vašingtona Mjuriel Bauser zatražila je da se uvedu dodatne mere bezbednosti tokom inauguracije novoizabranog predsednika SAD Džoa Bajdena.

Svijet 11.01.2021 | 11:11
Pojačane mjere bezbjednosti: Briga za sigurnost Bajdena

Njena odluka dolazi nakon prošlonedeljnih nereda i upada u američki Kongres pristalica odlazećeg predsjednika Donalda Trampa.

Opisujući prošlonedeljni upad u zgradu Kongresa kao "neviđeni teroristički napad", gradonačelnica Vašingtona u svom saopštenju je rekla da će Bajdenova inauguracija 20. januara zahtijevati "drugačiji pristup" u odnosu na ranije inauguracije.

"Iako ću se obratiti većem broju lokalnih, regionalnih i saveznih službi kako bi pojačali međusobnu saradnju u vezi s ovim događajem, prije svega pozivam Ministarstvo za unutrašnju bezbjednost da pripremi odgovarajući pristup inauguraciji u skladu sa trenutnim okolnostima“, napisala je Bauserova u pismu Čadu Volfu, koji predvodi ovo ministarstvo, prenosi Rojters.

U svom pismu, gradonačelnica je navela da Disgtrikt Kolumbija, u kome se nalazi Vašington, traži proglašenje "stanja prije katastrofe" kako bi se omogućila savezna pomoć.

Ona je pozvala Ministarstvo za unutrašnju bezbjednost da koordinira svoj rad s Ministarstvom pravde, Ministarstvom odbrane, Vrhovnim sudom i Kongresom i da se izradi savezni plan raspoređivanja bezbjednosnih snaga kako bi zaštitili svu saveznu imovinu.

Vašington ostaje u stanju visoke pripravnosti uoči Bajdenove inauguracije, i mada ova manifestacija tradicionalno privlači stotine hiljada posetilaca u grad , to se sada ne očekuje zbog teške situacije s pandemijom kovid-19, a i sam Donald Tramp je prošle nedelje potvrdio da neće prisustvovati inauguraciji novog predsjednika, navodi agencija.

(Tanjug)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

XL

11.01.2021 10:46

NEĆE VAM GA NIKO UKRASTI, TAKAV NIKOME NE TREBA!

ODGOVORITE
Name

Proglašenje Bajdena

11.01.2021 10:54

za predsjednika i jeste "stanje prije katastrofe"

ODGOVORITE
Name

Gojko

11.01.2021 11:03

Veliki pozdrav za gospodina Bajdena od svih nas Srba iz Republike Srpske.Zivio ti nama prijatelju nas!

ODGOVORITE
Name

Re Gojko

11.01.2021 12:04

Gojko sebe izabrao za predsjednika svih Srba. ? Mani se Gojko budalaština nego donesi drva, naloži i primiri se.

Name

Rale

11.01.2021 11:04

Bajdena ce sainaguracije u dom za starce a klintonka ce sjesti na njehovo mjesto. Tako se to u danasnje vrijeme radi u demokratskim lopovskim zemljama. Vec poznat scenario. Bice daj bolan da da ja malo vozim

ODGOVORITE
Name

mirko

11.01.2021 13:05

Ne znam sto se boje, nema potrebe, ako je legalno izabran.Najvise ga vole stampari i postari i pitaju kada ce povecati plate ili da sami sebi stampaju novac kao galasacke listice. Trump nece biti prisutan, znaci nepriznati predsednik . Izgleda bice tu jos svasta.....

ODGOVORITE
Name

Gej musliman

11.01.2021 13:23

Sramota da se pedofil čuva. Fuj

ODGOVORITE