Црногорци се такмиче ко ће дуже издржати у самоизолацији

Како се лијеност вјековима повезује с Црногорцима, етно-село Монтенегро близу Никшића годинама је организовало такмичење у лежању. Пошто им је ове године вирус корона пореметио планове одлучили су епидемиолошки савјесно организовати надметање у самоизолацији.

Регион 10.01.2021 | 21:48
Црногорци се такмиче ко ће дуже издржати у самоизолацији

Сви учесници морају се придржавати правила која предвиђају да сами бораве у колиби и нигдје не излазе те да сами одржавају хигијену смјештаја и посуђа. Нема телефона ни телевизора, дувана ни алкохола.

Организатор обезбјеђује храну за седам дана, али и дуже уколико буде упорних.

"Храна ће бити здрава, ништа паковано ни обилно. Нормално за један здрав дан. Вода је изворска, имате је у смјештају. Књиге су допуштене, допуштено је и цртање. Све је допуштено што је здраво за душу једног човјека“, наводе организатори из етно-села Монтенегро.

Побједник ће добити скромних 300 евра, али ће учесник који одустане прије трећег дана платити комплетан смјештај и храну у износу од 105 евра.

Такмичење почиње 5. фебруара, а судећи по првим пријавама на Фацебоок страници организатора много је оних који би "да одморе и да зато буду плаћени".

Ипак, комисија ће од пријављених изабрати пет до седам такмичара.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Добра терапија

10.01.2021 21:09

Свака цаст ко је осмислио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

11.01.2021 07:12

Ми смо вец годинама у изолацији,без те накнаде.

Name

Блиц Виц

10.01.2021 22:05

Оболио Црногорац од Короне па се жали Пријатељу: Оца му Ј...м шта ме снађе. Пита га Пријатељ : колко та болест траје ? Каже овај : нај мање три седмице, Оца му ј..м. Каже му Пријатељ : благо га се теби, три седмице има да лежиш.

ОДГОВОРИТЕ