Crnogorci se takmiče ko će duže izdržati u samoizolaciji

Kako se lijenost vjekovima povezuje s Crnogorcima, etno-selo Montenegro blizu Nikšića godinama je organizovalo takmičenje u ležanju. Pošto im je ove godine virus korona poremetio planove odlučili su epidemiološki savjesno organizovati nadmetanje u samoizolaciji.

Region 10.01.2021 | 21:48
Crnogorci se takmiče ko će duže izdržati u samoizolaciji

Svi učesnici moraju se pridržavati pravila koja predviđaju da sami borave u kolibi i nigdje ne izlaze te da sami održavaju higijenu smještaja i posuđa. Nema telefona ni televizora, duvana ni alkohola.

Organizator obezbjeđuje hranu za sedam dana, ali i duže ukoliko bude upornih.

"Hrana će biti zdrava, ništa pakovano ni obilno. Normalno za jedan zdrav dan. Voda je izvorska, imate je u smještaju. Knjige su dopuštene, dopušteno je i crtanje. Sve je dopušteno što je zdravo za dušu jednog čovjeka“, navode organizatori iz etno-sela Montenegro.

Pobjednik će dobiti skromnih 300 evra, ali će učesnik koji odustane prije trećeg dana platiti kompletan smještaj i hranu u iznosu od 105 evra.

Takmičenje počinje 5. februara, a sudeći po prvim prijavama na Facebook stranici organizatora mnogo je onih koji bi "da odmore i da zato budu plaćeni".

Ipak, komisija će od prijavljenih izabrati pet do sedam takmičara.

(Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Dobra terapija

10.01.2021 21:09

Svaka cast ko je osmislio.

ODGOVORITE
Name

Borac

11.01.2021 07:12

Mi smo vec godinama u izolaciji,bez te naknade.

Name

Blic Vic

10.01.2021 22:05

Obolio Crnogorac od Korone pa se žali Prijatelju: Oca mu J...m šta me snađe. Pita ga Prijatelj : kolko ta bolest traje ? Kaže ovaj : naj manje tri sedmice, Oca mu j..m. Kaže mu Prijatelj : blago ga se tebi, tri sedmice ima da ležiš.

ODGOVORITE