Стефан Миленковић у музичкој мисији Новог Сада

Славни српски виолиниста Стефан Миленковић данас је посетио Културни центар Новог Сада. Са директором КЦНС Бојаном Панаотовићем и његовим сарадницима у пријатној атмосфери договорена је сарадња која ће почети од јануара 2021. године, а прослављени виолиниста биће ангажован као селектор музичког програма.

Србија 10.01.2021 | 21:15
Стефан Миленковић у музичкој мисији Новог Сада

Стефан Миленковић се захвалио на срдачној добродошлици, рекавши да је почаствован што је у КЦ Новог Сада,

„У Новом Саду се одмах примети складност и добра сарадња међу институцијама, о чему сведоче и постигнути резултати. Град Нови Сад, Фондација и КЦНС су добар тим, а то није случај у већини градова широм света. Цео град дише заједно, што даје резултате јер сви радите на заједничком циљу и ја сам ту да помогнем колико могу", рекао је Миленковић.

Директор Бојан Панаотовић упознао је Стефана Миленковића са радом и програмима КЦНС, са чињеницом да КЦНС има европски и светски профил, да активно сарађује са четири нобеловца и да је 2015. године покренуо иницијативу против кича и шунда и позвао младе да се врате култури и уметности.

„Културни центар Новог Сада има изванредан  Џез фестивал као и ИНФАНТ на који долазе позоришне трупе из целог света. Културни центар је био 'носач авиона' за Фондацију 2021 у процесу освајања титуле Европске престонице културе", нагласио је Панаотовић додавши да званични Јутјуб канал КЦНС има више од четири милиона прегледа.

Директор КЦНС поклонио је Стефану Миленковићу књигу нобеловке Олге Токарчук коју је издао Културни центар Новог Сада, наведено је у саопштењу ове установе.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар