Stefan Milenković u muzičkoj misiji Novog Sada

Slavni srpski violinista Stefan Milenković danas je posetio Кulturni centar Novog Sada. Sa direktorom КCNS Bojanom Panaotovićem i njegovim saradnicima u prijatnoj atmosferi dogovorena je saradnja koja će početi od januara 2021. godine, a proslavljeni violinista biće angažovan kao selektor muzičkog programa.

Srbija 10.01.2021 | 21:15
Stefan Milenković u muzičkoj misiji Novog Sada

Stefan Milenković se zahvalio na srdačnoj dobrodošlici, rekavši da je počastvovan što je u КC Novog Sada,

„U Novom Sadu se odmah primeti skladnost i dobra saradnja među institucijama, o čemu svedoče i postignuti rezultati. Grad Novi Sad, Fondacija i КCNS su dobar tim, a to nije slučaj u većini gradova širom sveta. Ceo grad diše zajedno, što daje rezultate jer svi radite na zajedničkom cilju i ja sam tu da pomognem koliko mogu", rekao je Milenković.

Direktor Bojan Panaotović upoznao je Stefana Milenkovića sa radom i programima КCNS, sa činjenicom da КCNS ima evropski i svetski profil, da aktivno sarađuje sa četiri nobelovca i da je 2015. godine pokrenuo inicijativu protiv kiča i šunda i pozvao mlade da se vrate kulturi i umetnosti.

„Kulturni centar Novog Sada ima izvanredan  Džez festival kao i INFANT na koji dolaze pozorišne trupe iz celog sveta. Кulturni centar je bio 'nosač aviona' za Fondaciju 2021 u procesu osvajanja titule Evropske prestonice kulture", naglasio je Panaotović dodavši da zvanični Jutjub kanal КCNS ima više od četiri miliona pregleda.

Direktor КCNS poklonio je Stefanu Milenkoviću knjigu nobelovke Olge Tokarčuk koju je izdao Кulturni centar Novog Sada, navedeno je u saopštenju ove ustanove.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar