САД: Полицајац извршио самоубиство послије нереда?

Полицајац ветеран, припадник полиције Капитола, мјеста гдје су се прошле недјеље одиграли нереди у којима је било мртвих, наводно је извршио самоубиство, саопштили су данас званичници, пренио је ''Њујорк пост''.

Свијет 10.01.2021 | 20:40
САД: Полицајац извршио самоубиство послије нереда?

То је још један ударац за полицију задужену да чува Конгрес, јер је један полицајац преминуо током нереда прошле сриједе, пише њујоршки лист.

У питању је Хауард Либенгуд (51), који је умро у суботу док није био на дужности, саопштила је полиција.

“Он је био члан дивизије која је чувала Сенат и у нашем одјељењу је био од априла 2005. године. Наше мисли и молитве су са његовом породицом, пријатељима и колегама. Молимо да његова породица, полицајци и њихове породице буду поштеђени узнемиравања током овог врло тешког периода”, наводи се у саопштењу полиције.

Полицијско одјељење није затворило случај и још истражује околности под којима је преминуо, али новинска издања и репортери, попут ''Панчбол њуза'', тврде да је Либенгуд одузео себи живот, додаје ''Њујорк пост'', наводећи да се не зна шта је узрок таквог чина.

Одјељење капитолске полиције је под интензивним надзором због пропуста око демонстаната који су упали у Конгрес, а шеф Стивен Санд је поднио оставку, која ће бити на снази од 16. јануара.

(Тањуг)

 

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Скептик

11.01.2021 08:28

Због погибије ова два полицајца која су чувала Капитол, предсједник Трамп је издао наредбу да се до "послије заласка сунца" 13.јануара", застава САД буде постављена на пола копља, на свим државним институцијама, амбасадама у свијету и војним базама и бродовина., наравно, мејнстрим медији и агенције нису пренијели ову вијест.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

11.01.2021 09:57

па зато си нам ти ту.