SAD: Policajac izvršio samoubistvo poslije nereda?

Policajac veteran, pripadnik policije Kapitola, mjesta gdje su se prošle nedjelje odigrali neredi u kojima je bilo mrtvih, navodno je izvršio samoubistvo, saopštili su danas zvaničnici, prenio je ''Njujork post''.

Svijet 10.01.2021 | 20:40
SAD: Policajac izvršio samoubistvo poslije nereda?

To je još jedan udarac za policiju zaduženu da čuva Kongres, jer je jedan policajac preminuo tokom nereda prošle srijede, piše njujorški list.

U pitanju je Hauard Libengud (51), koji je umro u subotu dok nije bio na dužnosti, saopštila je policija.

“On je bio član divizije koja je čuvala Senat i u našem odjeljenju je bio od aprila 2005. godine. Naše misli i molitve su sa njegovom porodicom, prijateljima i kolegama. Molimo da njegova porodica, policajci i njihove porodice budu pošteđeni uznemiravanja tokom ovog vrlo teškog perioda”, navodi se u saopštenju policije.

Policijsko odjeljenje nije zatvorilo slučaj i još istražuje okolnosti pod kojima je preminuo, ali novinska izdanja i reporteri, poput ''Pančbol njuza'', tvrde da je Libengud oduzeo sebi život, dodaje ''Njujork post'', navodeći da se ne zna šta je uzrok takvog čina.

Odjeljenje kapitolske policije je pod intenzivnim nadzorom zbog propusta oko demonstanata koji su upali u Kongres, a šef Stiven Sand je podnio ostavku, koja će biti na snazi od 16. januara.

(Tanjug)

 

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Skeptik

11.01.2021 08:28

Zbog pogibije ova dva policajca koja su čuvala Kapitol, predsjednik Tramp je izdao naredbu da se do "poslije zalaska sunca" 13.januara", zastava SAD bude postavljena na pola koplja, na svim državnim institucijama, ambasadama u svijetu i vojnim bazama i brodovina., naravno, mejnstrim mediji i agencije nisu prenijeli ovu vijest.

ODGOVORITE
Name

re

11.01.2021 09:57

pa zato si nam ti tu.