Дјечак спасен испод три метра дебелог снијега

Четрнаестогодишњи дјечак Макар Попов преживио је лавину која је убила његове родитеље и млађу сестру након што је затрпала кућицу у арктичком скијашком центру у којој су били смјештени.

Свијет 10.01.2021 | 18:24
Дјечак спасен испод три метра дебелог снијега

Страхује се да је још шест особа затрпано снијегом у околини Норилска (Русија), гдје се температура спустила на минус 25 степени Целзијуса.

Туристи су спавали у кућицама када се лавина обрушила и затрпала подручје површине 600 квадратних метара. Макар Попов (14) је био жив када су га извукли испод три метра дубоког снијега, али има тешке промрзлине и неколико прелома.

Како преноси Дејли мејл, у тешком је стању и љекари болнице у Норилску чине све што је у њиховој моћи да му спасу живот.

На снимку је забиљежен тренутак када су Макара нашли живог испод дубоког снијега. Лавину је изазвала сњежна капа на врху планине која се срушила у подручје у скијашком центру Гора Отдељнаја, за које се сматрало да је безбједно. Његова мајка (38), чије име није објављено, извучена је мртва, а у наставку потраге по мраку и мећави нађено је и тијело оца Влада Попова (45) и сестре старе 18 мјесеци.

Игор Шаталов, управник скијашког центра, изјавио је да страхује да је у лавини затрпано још шест особа, али руски званичници који су саопштили да је потрага окончана, то нису потврдили.

Добровољац Максим Ињихов изјавио је током потраге да су нашли дијелове куће у којој су биле смјештене четворочлане породице и да су копали као луди како би пронашли мобилни телефон који је звонио под снијегом, преноси Блиц.

– Спасиоци покушавају да нађу одакле сигнал тачно потиче. Људи и даље долазе да помогну, многи долазе пјешке с лопатама. Огромна количина опреме примјењује се на лицу мјеста, сви дају све од себе да нађу људе. Дошао сам чим сам чуо за лавину. И наша кућа је у том дијелу, снијег се зауставио само пет метара од наших врата – рекао је он.

хттп://расрс-блиц.пулсевидео.еу/2211389.447724168

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар