Dječak spasen ispod tri metra debelog snijega

Četrnaestogodišnji dječak Makar Popov preživio je lavinu koja je ubila njegove roditelje i mlađu sestru nakon što je zatrpala kućicu u arktičkom skijaškom centru u kojoj su bili smješteni.

Svijet 10.01.2021 | 18:24
Dječak spasen ispod tri metra debelog snijega

Strahuje se da je još šest osoba zatrpano snijegom u okolini Norilska (Rusija), gdje se temperatura spustila na minus 25 stepeni Celzijusa.

Turisti su spavali u kućicama kada se lavina obrušila i zatrpala područje površine 600 kvadratnih metara. Makar Popov (14) je bio živ kada su ga izvukli ispod tri metra dubokog snijega, ali ima teške promrzline i nekoliko preloma.

Kako prenosi Dejli mejl, u teškom je stanju i ljekari bolnice u Norilsku čine sve što je u njihovoj moći da mu spasu život.

Na snimku je zabilježen trenutak kada su Makara našli živog ispod dubokog snijega. Lavinu je izazvala snježna kapa na vrhu planine koja se srušila u područje u skijaškom centru Gora Otdeljnaja, za koje se smatralo da je bezbjedno. Njegova majka (38), čije ime nije objavljeno, izvučena je mrtva, a u nastavku potrage po mraku i mećavi nađeno je i tijelo oca Vlada Popova (45) i sestre stare 18 mjeseci.

Igor Šatalov, upravnik skijaškog centra, izjavio je da strahuje da je u lavini zatrpano još šest osoba, ali ruski zvaničnici koji su saopštili da je potraga okončana, to nisu potvrdili.

Dobrovoljac Maksim Injihov izjavio je tokom potrage da su našli dijelove kuće u kojoj su bile smještene četvoročlane porodice i da su kopali kao ludi kako bi pronašli mobilni telefon koji je zvonio pod snijegom, prenosi Blic.

– Spasioci pokušavaju da nađu odakle signal tačno potiče. Ljudi i dalje dolaze da pomognu, mnogi dolaze pješke s lopatama. Ogromna količina opreme primjenjuje se na licu mjesta, svi daju sve od sebe da nađu ljude. Došao sam čim sam čuo za lavinu. I naša kuća je u tom dijelu, snijeg se zaustavio samo pet metara od naših vrata – rekao je on.

http://rasrs-blic.pulsevideo.eu/2211389.447724168

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar