Вакцине и храна за погођене олујом Филомена

Шпанска влада упутиће вакцине против ковид-19 и помоћ у храни у области изоловане због снежне олује Филомена која је донела назапамћене снежне падавине у централне делове Шпаније и изазвала смрт четворо људи.

Свијет 10.01.2021 | 13:27
Вакцине и храна за погођене олујом Филомена

У околини престонице Мадрида спасилачке екипе су успеле да се пробију до око 1.500 возача који су остали завејани у својим возилима.

Метеоролози су упозорили на опасне временске прилике и наредних дана, на ниске температуре до минус 10 степени Целзијуса и на нове снежне падавине које би могле да се претворе у лед, преноси Ројтерс.

Главни аеродром у Мадриду биће сигурно затворен до данас после подне у најбољем случају, око 20.000 километара путне мреже се нашло под снегом и саобраћај се одвија отежано, па се једна 36-годишња жена породила у амбулантним колима која нису успела да се пробију до болнице у Мадриду.

Мушкарац и жена су се утопили у свом аутомобилу који је однела набујала река недалеко од Малаге на југу земље, а двојица бескућника су се смрзли у Мадриду и у Калатајуди на истоку Шпаније.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Јанос

10.01.2021 13:02

Чини ми се да ће 2021 бити запамћена по природним катастрофама. Људи никако да науче ..није се добро играти с природом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.01.2021 13:17

Прво је настала Природа, па тек после Човјек. Када нестане Људи, а нестат ће, Природа ће и даље бити ту, тако да не знам о чему причаш.

Name

Андриц

10.01.2021 16:00

А какве везе има завејаност и вакцине против цовида?Ста,да неце бити завејани наредних пет година,па им саљете вакцине...Пропаганда,пропаганда и пропаганда,по сваку цијену.

ОДГОВОРИТЕ