Република Српска је модерна и политички стабилна заједница

"Двадесет девет година након оснивања са поносом можемо рећи да је Република Српска модерна, демократска, политички и институционално стабилна заједница у којој сви живе слободно без обзира на вјерску, националну или било коју другу припадност", рекла је Цвијановићева.

Република Српска 09.01.2021 | 19:30
Република Српска је модерна и политички стабилна заједница

- Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да радост с којом се широм Српске обиљежава Дан Републике, 9. јануар, најбоље говори колико је он укоријењен у нашем народу и колико је узалудан труд оних који га оспоравају.

"Данас прослављамо 29. рођендан наше Републике. И мада смо сваки дан поносни на оно што имамо, 9. јануар је увијек посебан празник јер је то дан који нас окупља и спаја на посебан начин. Тако је и данас, иако ове године Дан Републике обиљежавамо у условима пандемије, уз епидемиолошке мјере и на понешто другачији начин. То, ипак, неће умањити његов значај", рекла је Цвијановићева.

На свечаној академији поводом Дана Републике, Цвијановићева је истакла да због тога и ове године, од Херцеговине до Крајине, од Дрине до Уне, са високо подигнутим заставама, поносно славимо мир и слободу у којој живимо, као и наше право да будемо своји на своме.

"Ту слободу и то право нам нико није поклонио и ми одлично знамо да захвалност за слободу коју уживамо не дугујемо неким страним војскама или државама, већ својим очевима, синовима, браћи, сународницима и суграђанима који су жељели да генерацијама које долазе оставе мир и живот на сопственом огњишту. Дужни смо да цијенимо ту жртву, да поштујемо страдале, да водимо рачуна о њиховим породицама и памтимо све оне који су били на висини задатка онда када је било најтеже", истакла је предсједник Српске.

Она је поручила да је због њих, али и због оних који ће тек доћи наша обавеза да чувамо Републику Српску, да је градимо и да је будућим генерацијама предамо још развијенију и стабилнију него што је данас.

"Двадесет девет година након оснивања са поносом можемо рећи да је Република Српска модерна, демократска, политички и институционално стабилна заједница у којој сви живе слободно без обзира на вјерску, националну или било коју другу припадност", рекла је Цвијановићева.

Она је подсјетила да се Република Српска као и цијели свијет протеклих десет мјесеци бори са опасним непријатељем и рјешава изазове и проблеме које је проузроковала пандемија вируса корона.

"Донијели смо одговарајуће мјере како би се спријечило неконтролисао ширење вируса корона, оспособили смо наш здравствени сектор да би успјешније збрињавао и лијечио обољеле, интервенисали смо у привреду да бисмо заштитили радна мјеста, очували смо стабилност буџета и редовно извршавали финансијске обавезе не смањујући ни лична примања, ни субвенције и подстицаје, нити социјална давања", навела је Цвијановићева.

Предсједник Републике је констаовала да је у овако тешким временима то био озбиљан подухват и за много веће и снажније него што је Република Српска.

"Иако знамо да ово није ни први, ни посљедњи изазов с којим се сусрећемо, не смијемо губити из вида да ова пандемија и даље свакодневно односи људске животе и да озбиљно угрожава, не само здравствени систем и економију, већ и начин живота на који смо навикли. Стога је крајње важно да сви ми у наредном периоду очувамо дисциплину и одговорност, како бисмо што лакше изашли на крај са овом кризом", указала је Цвијановићева.

Она је нагласила да и овом приликом жели да искаже посебну захвалност здравственим радницима, који улажу надљудске напоре да би сачували сваки људски живот и који се од почетка ове пандемије налазе на првој линији фронта.

У обраћању на свечаној академији предсједник Републике Српске је рекла да је прошле године обиљежено и 25. година Дејтонског мировног споразума, који је зауставио трагичне ратне сукобе, али и дефинисао уставноправни поредак и унутрашње уређење БиХ.

Она је указала да се о Дејтонском споразуму, његовим оствареним достигнућима, али и пропуштеним шансама и даље мисли различито у оквиру БиХ и изван ње.

"Република Српска је у Дејтонски споразум унијела свој субјективитет и све непходне елементе државности - територију, становништво и суверену власт у оквиру својих граница. Заузврат, добили смо мир и међународну верификацију Републике Српске као равноправног ентитета у оквиру БиХ са високим степеном аутономије. Оно што очекујемо и за шта се залажемо јесте да се ова правна, политичка и историјска чињеница у потпуности поштује и уважава", навела је Цвијановићева.

Нажалост, истакла је она, ова годишњица је још једном показала да ни 25 година након успостављања мира многи унутар и изван БиХ нису одустали од нетрпељивости или унитаризације.

"Умјесто порука мира и суживота, добили смо поруке мржње према Републици Српској, које су додатно затровале ионако контаминирану ситуацију у БиХ, али и ојачале нашу жељу да чувамо Републику Српску. Суочени смо са бројним апсурдима у БиХ, па тако они који се залажу за досљедно поштовање Дејтонског споразума редовно бивају оптужени за антидејтонско дјеловање. О владавини права најгласније говоре они којима Устав БиХ представља мртво слово на папиру, а о суживоту и толеранцији они који сатанизују свакога ко се не уклапа у њихове политичке амбиције и циљеве", појаснила је Цвијановићева.

Без обзира на дестимулативно окружење, додала је она, ми у Републици Српској имамо свој пут, а он се ове стабилна, јака и развијена Република Српска.

"Загледани смо у будућност у којој ћемо једни другима у БиХ и у нашој регији бити партнери, а не противници, и у којој ће сарадња и међусобно разумијевање замијенити свађе и конфликте. Али, то не зависи само од нас", рекла је предсједник Републике.

Она је навела да су у Српској поносни на сарадњу са Србијом која је сваким даном све јача, конкретнија и садржајнија.

"Природно је што за наше људе та веза представља сигурност, гаранцију опстанка и очувања идентитета. Осим тога, она је приоритетно важна и за наш даљи привредни развој. Али, ми смо отворени за сарадњу и са свим другим земљама у региону и шире. Желимо да ревитализујемо и наше односе са Црном Гором, са којом дијелимо не само границу, већ и снажне историјске, културне, духовне, па и личне и породичне везе", истакла је Цвијановићева.

Она је навела да је боље разумијевање, боља привредна сарадња и инфраструктурна повезаност са сусједном Хрватском и осталим земљама Европске уније, такође, у интересу и Републике Српске и БиХ.

"Опредијељени смо и за активно учешће у процесу европских интеграција, у оквиру којег ћемо задржати своје надлежности и уставну позицију, а истовремено проводити све реформе које су важне за наш укупни развој, поштујући правила координације. Наши приоритети су и даље јачање стратешке сарадње и пријатељских веза са Руском Федерацијом, унапређење традиционално добрих односа са Кином, боље разумијевање и сарадња са САД, али и свим другим партнерима како на истоку, тако и на западу, који поштују уставну позицију Републике Српске и желе градити партнерске односе", нагласила је Цвијановићева.

Упркос свим изазовима и тешкоћама, Цвијановићева је рекла да чврсто вјерује да ће ова година бити успјешна.

"Тачно је да ниједна фаза на нашем развојном путу није била лака и једноставна, али је тачно и то да смо увијек успијевали да савладамо потешкоће - и политичке и економске природе. Нисмо увијек напредовали жељеном динамиком, али смо се увијек кретали, никада нисмо стајали и на то сам поносна", навела је предсједник Српске.

Она је додала да је поносна и на чврсту, нераскидиву везу институција и грађана који добро разумију да је Република Српска једина гаранција за наш развој, просперитет, али и опстанак на овом подручју.

Као што је важно да грађани вјерују својим институцијама, истакла је Цвијановићева, једнако је значајно да институције и њихови представници никада не изгубе контакт са својим грађанима и да у сваком тренутку могу препознати њихове потребе.

"Иако смо доста тога постигли, још је много посла пред нама. Паралелно са санирањем негативних ефеката пандемије и очувања здравственог сектора, не смијемо одустати од наших инфраструктурних и развојних пројеката. Морамо наставити да пружамо подршку нашој привреди, водећи рачуна о радницима који су због смањене привредне активности усљед пандемије остали без посла.

Брига о угроженим категоријама остаје један од приоритета наших институција, као и провођење националног програма демографске обнове, брига о породици и даље јачање институционалних веза са нашом дијаспором. Као што то нисмо никада чинили, тако ни сада нећемо затварати очи пред изазовима, већ ћемо, заједно са нашим социјалним партнерима, активно радити на њиховом превазилажењу", нагласила је Цвијановићева.

Она је истакла да вјерује у Републику Српску, у слободарску идеју која се налази у њеним темељима, у њену снагу која произилази из чврсте воље и љубави коју за њу гаје наши грађани, као што вјерује и у њену мирну, стабилну и просперитетну будућност.

"Честитам вам Дан Републике, са жељом да сваки наредни 9. јануар Република Српска дочека боља, успјешнија и развијенија. Живјела Република Српска", поручила је предсједник Републике Српске у обраћању на свечаној академији поводом 9. јануара - Дана Републике.

(Срна)

Коментари / 136

Оставите коментар
Name

Милко

09.01.2021 19:02

Што јест јест, модерна је. Имамо модернија возила и хеликоптере за превоз политицара од Њемацке. Зграда владе врло модерна, са пепељарама које су врх моде. Све у свему идила. Једино јос да набавимо сталке за инфузију и Бог да нас види.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

09.01.2021 20:24

Јест модерна оф БЛ до Градиске и мало око Бијељине....а кад кренес од Зворника јузно као у Авганистан да си досао....

Name

Милан Лаус

09.01.2021 20:35

Висе је Драско новина унио и модернизовао за 10 дана него во за 20 година.

Name

ВРС

09.01.2021 20:45

Захвали “издајницима” и њиховим преварама који су радили против СДС а , никад ти на томе мијесту неби била, које и незаслужујеш!!! Вукота је те ОДУВАО у БЛ !!!

Name

лукавица

09.01.2021 21:12

Управо је на РТРС-у завршен документарни филм " Коридор 92" гдје се приказује Хрватска војска у правом свјетлу.Већина свједока тј. учесника пробоја коридора са сузом у оку се присјећају својих колега који су положили своје животе.Да ли ће послије овога највиши званичници РС јавно позвати на одговорност Хрватску и осудити њихове злочине или ће они и даље бити заштитници интереса Срба како једном изјави Додик.Послије овога филма и присјећања на те догађаје многи припадници ВРС а поготово породице погинулих бораца ВРС неће вечерас моћи заспати.

Name

Креле

09.01.2021 21:14

Јесте бјелокоса... честитке стизу из цјелог свијета ... и најављују долазак да виде како смо модерни и да им даш рецепт за то

Name

Мима Караџић

09.01.2021 21:22

Ауууу, ја не знадох каки смо док нијесам њу чуо. Ауууу!

Name

051

09.01.2021 21:31

Не зна цовјек да л’ да плаце или да се смије. Не вриједјај нам интелигенцију сподобо!

Name

113%

09.01.2021 21:34

Је увијек у праву.Морално и патриотски уз Лакташенка до краја.Права десна рука а не ко издајице...хахаха...Бљеда је нешто...ММФ ЈЕ СРЕЗАО...ХЕХЕХЕ

Name

Тврда линија

09.01.2021 21:52

Па модерна је код вас што владате,све најмодерније од авиона,хеликоптера,возила а ништа вам не мањка а сиротиња се храни у јавним кухињама,контејнерима,дјецу лијечимо СМС порукама.Само сиђите са наше грбаче и нека вас ђаво носи.Ви живите у луксузу и понашате се као да представљате неку велесилу.Лично ваш кабинет има буџет од 10 милиона а Србија 3 ми смо смијешни за Србију.

Name

Сеад

10.01.2021 05:32

Када нас Драшко среди стање у Бањалуци биће још модернија. Напријед Драско!

Name

ЈЕСТ’

10.01.2021 11:15

Да не читам! 113% !

Name

Бј

10.01.2021 12:05

У модерним И стабилним колонама су стајале колоне људи пре пар дана цекајуци безплатан топли оброк идпред јавних кухиња,,,, стабилно су чекали,,,

Name

Ре лукавица .

10.01.2021 13:10

Тако је . Зна се да је Хрватска била једини прави агресор на БиХ а самим тим и на Републику Српску а не Србија. То је судски и пресудјено.

Name

Зеки Пресс

12.01.2021 07:12

Драги моји да објасним, знаци: Мир, мир, мир - нико није крив!

Name

Лопов

09.01.2021 19:02

И бештијо једна

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛАВ

09.01.2021 21:39

Наравно да је модерна. У 21. вијеку народ рови по контејнерима и ћути док његови владари купују хеликоптере, авионе, најскупље аутомобиле. Модерно глуп народ, нема шта.

Name

ТЕШКО НАМА

09.01.2021 19:06

ЈЕСТЕ, ИСТО КАО И ТИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

09.01.2021 19:21

Ја нити слусати а ни гледати не могу. Њој и њеној секти је добро.

Name

Ана

09.01.2021 19:29

ДРАГА БИСАНИЈА ПА ОПЕТ ЛАЗЕС НАРОД... ПА ДОКЛЕН КАКО СТАБИЛНА ПАРА НИГДЈЕ НЕМА НА СВЕ СТРАНЕ ПРОСЈАКАТЕ НИКО НЕДА БУДЗЕТ ПРАЗАН---А ЈОС НЕСТО ОБМАЊУЈЕС НАРОД КОЈИ СВЕ ВИДИ ОНОЛИКИ РЕДАК ЉУД УОЦИ БОЗИЦА ЦЕКА ПРЕД ЦРВЕНИМ КРСТОМ ЗБОГ ЦРВЕНЕ СЕКТЕ А ТИ МЛАТИС ПРАЗНУ СЛАМУ КАО СВИ ЗАДОВОЉНИ И СВЕ КАО ОК..ДОКЛЕ ВИСЕ ДА ЛАЗЕС И СИРИС ДЕМОРАЛ НАРОДУ...

Name

4$

09.01.2021 19:48

Модерна, суверена, независна, полицијски компензована, корупцијски неутрална и стамбено-кадровски изградјена. 113%, велике перспективе се тек отварају као пандорине кутије.. Будуцност нас цека.

Name

ја

09.01.2021 21:40

ако она казе да је тако има сви да казете јест тако је.она је преседница има право.њој никад неце бити боље него сад.

Name

4x 4$

10.01.2021 15:42

Има даље: СНСД се храни папцима који су просли вец једном кроз "пробавни тракт" матицних партија. Знаци, СНСД се храни политицким млијецом, а не несвареном, дрвном масом пуном целулозе, ха, ха.. Фактицки, политицки рецyцлинг!

Name

555

10.01.2021 23:13

Ана на твоје питање, Дали она погледа ма прозор да види ред гладни на бозиц,коне она прица дасмо стабилни И све нај нај ,то нема цитав сет бруко једна срамисе

Name

Рс

09.01.2021 19:08

Него, председнице, засто нам Руси не цеститају данас? А боме ни Немци, па ни Енглези, Французи, Италијани, Холандјани, Американци, Кинези, Грци, Мадјари, Сведи, Норвезани, Ирци, Спанци...? Где смо оманули па се света српска истина не цује даље од Саве и Босанског Петровца? Хвала редакцији на објави коментара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РУС

09.01.2021 19:16

честитаћемо идуће 2022. године док видимо како Додик испуњава задаћу коју је добио.

Name

Ре:

09.01.2021 19:23

Засто је то вазно? Вазно је да РС постоји и да је гарант мира и традиција у БиХ. Него мене висе брине Федерација која мисли да је једина јединка БиХ.

Name

Андриц

09.01.2021 19:28

Је ли цестита предсједница мозда Сведској,Грцкој,Спанији...да не набрајам даље.Ја нисам то несто упратио до сад.Ако гријесим,ти ме исправи...

Name

Витез

09.01.2021 19:33

Ова политика и ови политицари свели су и народ и дрзаву равно на нулу и сад наса Зељана ту несто мрси казе да је стање перфектно а нико није задовоља,,посла нема,пара нема само има лоповлука мафије и убистава,које нико немозе да ријеси ,ако је теби то нека стабилизација теби ни поповаца немозе помоци..

Name

Мики РС

09.01.2021 19:53

Вецина тих сто си набројао нецеститају ни правослане празнике правосланим градјанима у својим земљама а камоли празнике других дрзава или република. У земљи европе у којој зивим једва да су споменули земљотрес у Хрватској. Све се врти око Цороне и вакцине. Толико о информисању у вези осталих свјетских десавања. Зивјела Република Српска.

Name

РЕ РС

09.01.2021 20:01

Господине РС, морате знати да набројане земље су јавно изјавиле да подрзавају Дејтонски Споразум а тиме БиХ као дрзаву са два ентитета и три народа. На нивоу БиХ никада није донесен закон о празницима тако да се ту нема ста цеститати на том нивоу. 9. Јанурар је празник Српског народа у оквиру ентитета који се по Дејтонском Споразуму зове Република Српска. Вас коментар је висе као некултурна провокација упуцена Предсједнику Републике Господји Зељки Цвијановиц.

Name

Нетреба

09.01.2021 20:14

Мајћица је ћеститала довољно

Name

Ре Андриц

09.01.2021 21:20

Па не може ни честитати! Само државни нивои државама честитају!

Name

ре

10.01.2021 08:08

Цеститала је Јузна Осетија и Ливањски кантон, само није објављано.

Name

Референдум република

09.01.2021 19:13

Иста као и ти? ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахахаха

09.01.2021 21:39

Хахахахахахахахахаха, а сто ме насмија!!!

Name

ре

11.01.2021 12:45

Је ли мислила и на свог дједа?

Name

чаруга

09.01.2021 19:13

е што смо модерни само незнам у чему

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

09.01.2021 19:15

Јел ова зена нормална.....у дугу смо до гусе,незапосленост до неба,корупција никако да се искоријени,здравство недај бозе да морас ици доктору.....и то је њој стабилно....мајко моја мила јел она зна ста прица,коме прица бајке ?‍♀️?‍♀️?‍♀️

ОДГОВОРИТЕ
Name

теа

09.01.2021 20:26

толико је модерна и стабилна а народ никад незадовољнији битно је да се има нових аутомобила и а и она је м9дрена, незна се ни об7ци како yреба дзаба јој све паре овог свијета, изгледа ко коњ

Name

Тебе

09.01.2021 19:16

кад видим ,пребацујем канал.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

09.01.2021 19:18

Шта ћете без кредита ММФ поред пропали преговора, чиме ћете даље муљати и варати народ и борце да је све стабилно и напредно у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОМЕ ТРЕБА

09.01.2021 19:23

РАТ У БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ,ОПЕТ?ПИТАМ ЗА ПОКОЈНОГ ДРУГА ИЗ РАТА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реформе

09.01.2021 19:26

Далеко смо стигли кад нам ти опонасас улогу председника републике. Ти си само доказ колико је накардни систем урусио институције Републике Српаке. Потребне су велике реформе да се опорави Република Српска!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.01.2021 06:58

Ниста од тога не мозе, друг. РС није настала ради неке боље будуцности Срба у БиХ, вец само у инат другим народима. А од ината нема напретка.

Name

Боб

09.01.2021 19:26

Драго ми је да је модерна и да има модерне и напредне политицаре какве немају ни развијене земље.Усаврсили су се у лагању и манипулацији да би им и Гебелс позавидио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дупло голо

09.01.2021 19:27

модерна??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко89

09.01.2021 19:30

Хљеба и игара а каравани пролазе...?

ОДГОВОРИТЕ
Name

лукавица

09.01.2021 19:31

Знаш ли, да ли си пошла или дошла,туго моја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзони

09.01.2021 19:35

Колико си јадна боље ти је да сутис

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посавка

09.01.2021 19:35

Најбоље би било да се ти мало одморис и да се непојављујес кад немас ста реци а то сто ти паламудис то ти прицај рибицама у води а народ је вас сит и васе обмане..

ОДГОВОРИТЕ
Name

А ти си

09.01.2021 19:37

Лијепа и паметна

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

09.01.2021 19:38

Мозе ли нека друга слика.Хвала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

09.01.2021 19:38

И пуна криминала и корупције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко

09.01.2021 19:39

О каквој модеризацији ти зборис овцо народ нема ста да једе и цека уред испред јавни кухиња а теби то модерно .Радници јос увијек раде за 500 марака а за основне потребе зивота потребно 1.000, ако је теби то модерно мисмо са тобом отисли корак испод сви други..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ен

09.01.2021 19:45

Ентитет је на просјацком стапу и зависна од запада који је исцрпљује колонијално

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еееее

09.01.2021 21:11

Платее и пензијееее испод социјале све корумпиранооо опљацканоооо фабрике предузеца банке ресурси тендери само политицарии се бсхате будзет возни парк плате политицара за Гинисааа институције блокиране две пропало народ растјеран и то је та љепотаааа са изборима папакаа поткованих прелетаца уцијењених!тугооо мојаа!!зали бозе народа!!! Квази политицари Балкански су зло 21 вијека!!!!!!брука свјетска!!!

Name

Светозар

09.01.2021 19:45

Е благо нама стобом,гдје ти живиш,па кад причаш о овом јадном народу бар мало се спусти на земљу,чуј приче модерна,па по чему је модерна по криминалу,по урушавању институција по нај нижем стандарду на балкану,Боже имали те,кад чеш једно да казниш ово зло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаха

09.01.2021 19:49

МОДЕРНА, ШТА СИ ТИ ДАНАС РУЧАЛА ЈЕЛ БУНИКА?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јесте све си у праву

09.01.2021 20:03

Ево шта радите у Добоју. Са вама нема нормалног живота. Нема горега народа. Шта имате да кажете на онакво срамотно скандирање у Добоју. Јесте културни свака вам част. Хоће ли ико одговарати за овакве увреде. Што вас не одвојише у Дејтону. Најбоље је бјежати од вас. Тешко ономе ко је ваш сусјед. Срам вас било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Виктор

09.01.2021 20:04

Републила Српска као саставна Јединица,Назив Ентитет унутар Босне И Херцеговине је једна приватна Аутономна Покрајина Милорада Додика његове Близе и даље Фамилије његови Кумова,пријатеља,и остали цланова Странке снсд.у тој Републици Српској немозете и несмете реци да сте Хрват Или Босанац у Тој Републици Српској Влада Криминал,корупција,Сиромаство,отимање,пљацкање,неправда,насиље,нарко Мафија у тој Републици Српској нема Како економског ослонца за зивот тако ни Безбедносног. У Тој Републици Српској Је Министар Полиције који је Бивси Ратни Полициски Војни Специјалац са великим Ратним Искуством Који је брутално затаскао теско Брутално Убиство Младога цовјека Студента Давида Драгицевица.Гдје бомбама Дизете судије Новинаре,Биснисмене. Слависа Круниц,Милан Вукелиц,Зељко Копања,Татјана Трбојевиц.У тој Републици Српској сваки други омладинац маста да оде. Нека слави Миле Славицемо и ми оно сто немамо ста славити по Белом свету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сад

09.01.2021 20:55

Је мање дроге у основним сколама!

Name

Флес

09.01.2021 20:08

Дозволио власник фикусу да се огласи тј.да види свјетлост дана !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кубанац

09.01.2021 20:11

чуј заједница .... јесул вам то забранили да изговарате дрзава Плус ста је са парадом , јел спремна, или прекидамо традицију

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.01.2021 22:03

Није РС никаква заједница него једно дубоко подијељено,криминализовано,сиромасно и опљацкано друство у којем владају најгори.Најбољи и најморалнији не могу доци до изразаја због диктатуре и накарадног система који је наметнула криминална и корумпирана власт.Зато најбољи бјезе у уредјене земље а они који остану су на маргинама друства и могу само да презивљавају ако нису цланови црвене секте.

Name

Слободна Бања лука

09.01.2021 20:20

Боже драги јели ова Бисерка уопште на земљи или ово упућује са Марса. Треба јој наручити песму од Боре Чорбе: "Погледај дом свој анђеле" да стално слуша. За мало времена стидити ће се сама себе, као и њена породица ње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.01.2021 20:24

Не замјерите јој јос увијек бунца ..Па неце реци да је пропала, опљацкана, разваљена ..Па неце сама себи у ногу пуцат?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранко

09.01.2021 20:43

Будала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зељкица

09.01.2021 20:58

Пола становниства рс зиви од посла у фБиХ, бас те нека мода спуцала. Засто се не захвалис свим дрзавама које су данас цеститале празник? Ај цаооо плавусоои

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бајка за родољубиве

09.01.2021 20:58

Љубав према отаџбини код њих је баш велика, голема, бескрајна. Родољубље њихово мјери се милионима, у маркама марака, еврима, свеједно, може и другим валутама. Склоњено и распоређено широм земаљског шара. Обашка некретнине, контроверзни бизниси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срамота ме вас. !!

09.01.2021 21:02

Модерна по лоповлуку и криминалу , убиствима младих, пљачки сиротиње. Модерна по милионским Дугивима и хиљадама не рјешење убистава. А колико је стабилан и економски јака све је речено дно ,, дна. И то заједно са тобом Цвитка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

09.01.2021 21:08

Благо теби Бисерка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добојка

09.01.2021 21:10

Види се колико је добро по гузви на границама колико народа одлази, а тек це...па останите ти и Додо. Само не знам кога цете онда за*****ти

ОДГОВОРИТЕ
Name

О

09.01.2021 21:13

Опет тамо сума а овамо поток!!! Ова зиви у некој непознатој територији????!!!! Само њој знаној?!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

јааааа

09.01.2021 21:13

Председнице 29 година је прошло од рођења Републике Српске,она се не може очувати са минималцем од 520км морате радит нешто конкретно а не из године у годину да је величате док већина бораца који су је стварали а данас остали живи уз Божију помоћ немају никаква права,то је срамотно,морате радит нешто да омладина остаје овде а не да их дјелите на партијске и не партијске подобнике тако је можете очувати само.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.01.2021 06:59

Ее, али то сто предлазес се просто неце никад догодити.

Name

Јојо

11.01.2021 23:32

Чега ти је она пресједник. Хахахах. Прима плату да вас православце прави будалама.

Name

Правда за Давида

09.01.2021 21:13

Ко је убио Давида Драгицевица?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељина

09.01.2021 21:16

Опет лазззззз. Ста је то у овој такозваној РС модерно? Је ли то сколство или здравство, мозда путеви или јавна управа, или мозда судство? Народе славите ове девете јануаре и празнике слицне њима и остацемо на овом нивоу наредних неколико декада. Опссссс, мислио сам реци вијекова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хркљус

09.01.2021 21:17

је ли она глупа или су глупи они који вјерују овим бајкама? у којем свијету она и њени зиве? они су одјецени од реалности и зиве на некој другој планети... доце маца на вратанца и неко це морати полозити рацуне за све ово сто прозивљавамо од 92

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.01.2021 08:03

Па до сад сте сви вјеровали.

Name

Сале

09.01.2021 21:18

??????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

09.01.2021 21:37

Кад ће избори, да је се више ријешимо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

09.01.2021 21:44

Јесте модерна сваки дан људи на Мејдану цекају топли оброк 700 људи а и висе је гладно.То је модерна дрзава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сеад

10.01.2021 05:30

Драско је рекао да ће то ријешити. Не брините,затворите јавну кухињу и свим корисницима обезбједити примања и посао.

Name

Не знам стаби написао

09.01.2021 21:48

Све је рецено и ако је тацно сто су сви написали ја незнам како се владајуци осјецају или како гледаоци БН могу бити истог мисљења сто је ријетко код нас и како друге ТВ станице само је хвале- Мени је висе од 70 и ја сам се надао да це једног дана бити боље али сад ме је страх јер и у то висе не вјерујем. Срецно и здрави били.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Батерфлај

09.01.2021 21:56

Сада јос хоце да нас убиједе да зивимо у модерној дрзави. Мозда и јесте тако а ми глупи па не видимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драшко

09.01.2021 22:00

Гледам вецерас филм о пробијању коридора. Хероји прицају прицу и своја ратна искуства. Све непознати људи, а у стварању Српске нигдје ових данас познатих Додика, Свијановица и осталих...И колико је њих остало без главе стварајуци Републику Српску да би ови поменути зивјели на њеној грбаци и црпили њене ресурсе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

09.01.2021 22:18

Ма ти ниси нормална, 113%!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сљедеце

09.01.2021 22:41

Године це бити 30 година, ста це тек онда бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Албанац

09.01.2021 23:26

Тако је господјоо. Ви сте једна цврста заједница у Босни и Херцеговини. Знаци Бос.Хер. Заједница. Тако се прица. Видис како надолазис-те. Ви сте преседник цврсте заједнице. А Лактасенко преседник Босне и Херцеговине. Два Босанска Србина на власти у БиХ. Лепооо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Галеб

09.01.2021 23:55

Јест,полицији стабилна и пропала

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

10.01.2021 00:04

Ми имамо модернију "Коза Ностру" на целу дрзаве од италијана, а италијани су познати по моди. Успут, стабилнији смо од Њемацке и Сведске. Цркните дусмани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

10.01.2021 00:25

Које глупости прица мислим да и сама не вјерује у то.Само је рекла да се несто казе.Сустина није битна.Ми смо назадовали у свему.Мање смо модерни него прије 10 год.Народ је све сиромаснији и заосталији.Путеви ,осим аутопутева лосији,градови сиви и сиромасни,села пуста.Опста беспарица.Здравство дугови преко милијарду марака.Све се распада и сви суте.Једва цекам да се конацно све заврси па да неко ово рестартује и ко презиви да се крене од нуле

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ето

10.01.2021 00:34

Да смо знали да ће бити оваква сумњам да би ико ратовао за њу,ја не би сигурно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЈИДЈИ

10.01.2021 00:40

НИКО ДРУГИ НИЈЕ ОСЛОБОДИЈО И СТВОРИЈО СРПСКУ РЕПУБЛИКУ ПО ПО ТВОМЕ МИСЉЕНУ ,НЕГО СТЕ ТИ И ДОДИК СТВАРАОЦИ СРПСКЕ РЕПУБЛИКЕ БЕЗ ИЈЕДНОГ ПОГИНУЛОГ БОРЦА . ИМАМ ПОДПУНО ПРАВО ТО ДА КАЗЕМ ,ЗАТО СТО КОД ВАС СТЕ ПОДПУНО ЗАНЕМАРИЛИ ИЗГУБЉЕНЕ ЗИВОТЕ ЗА СРПСКУ РЕБУБЛИКУ . УВЈЕК СЕ УЗДИЗЕТЕ ДА СТЕ ВИ СТВОРИЛИ СРПСКУ РЕПУБЛИКУ ,А НАРОД МАСОВНО ОДЛАЗИ ЗБОГ ВАСЕГ ТАКО ВЕЛИКОГ ЗАЛАГАЊА ЗА СРПСКУ РЕПУБЛИКУ .ДАЛИ ЦЕ ЈЕДНОМ НАПАЦЕНИ НАРОД СВАТИТИ ДА ЈЕ ВАС ЦИЉ САМО ПУНИ НОВЦАНИЦИ И ОГРОМНА БОГАСТВА. СЈЕТИТЕСЕ ВАСЕГ ДЈЕТИНСТВА КАД СТЕ ИМАЛИ ДА ЈЕДЕТЕ 3 ПУТА ДНЕВНО , А ОВИ САДА ТРАЗЕ ПО КОНТЕНЕРИМА И ИСТИЦЕТЕ ДА СТЕ ВИ СПАС СРПСКЕ РЕПУБЛИКЕ .РАЗМИСЛИТЕ ПРИЈЕ ,НЕГО СТО ДАЈЕТЕ БИЛО КАКВЕ КОМЕНТАРЕ .ИМАТЕ ВИ ДЈЕЦУ И УНУЦАДИ ,А БОЈИЈА ЈЕ ЗАДЊА .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фениx

10.01.2021 00:51

Да да . Узмеш цјели хљеб и намрвиш мало из окрајка врапчићима и кажеш.Доста вам је угоит ћете се,ово је за владаре. Срам те било! Бар нам несолите памет до 22руге,надам се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фениx

10.01.2021 00:54

Прва зона Бања Луке и некако а остао ко на декларацији.У траговима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ето

10.01.2021 01:31

Највише славе,и најгласнији су,они који за РС нису дали ништа,а од ње су добили (узели/отели) све.Јбг они имају и највише разлога за славље,они заиста живе у "модерној" РС-возе се хеликоптерима и авионима,најновијим аутомобилима,живе у луксузним вилама опремљеним стилским намјештајем и најмодернијом техником.....,док је већина нас (који смо им,узгред речено,омогућили да тако "модерно" живе) на ивици сиромаштва и дубоко заглављени у прошлом вијеку. Да смо знали да ће испасти оваква сумњам да би ико ратовао за њу,ја сигурно не би.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја се стидим Лактаси

10.01.2021 03:18

Никад боље није било вама И Васима а све друго је туга И цемер.. Ником није до славља а најмање онима којима су вољени дали зивот за РС док ти паламудис о њој! Ви сте највеци криминалци на овом балкану ,модерни нема ста али са грбаце народа.30 годину РС цемо славити али без вас И васих које цемо помести ...Туга И несреца И бједа је овде доле док ти то не видис Јанице злобнице која ни Дана'с не знас како је нама с тобом!! Србин

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перица

10.01.2021 03:43

Модерна? Једина модерна су хиљаду камере на путеви. Све остатак је средновијецно и мрачно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смислов

10.01.2021 04:15

Она је у складу са Уставом баш прави предсједник. Дијели одликовања, из буџета додјели неку помоћ, нико је ништа не пита и ништа битно не одлучује. Није као Бурле, који се на том мјесту питао за све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пинокио

10.01.2021 04:28

Јесте Зељка, сигурна си 113%

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЧУЈ

10.01.2021 06:11

ЧУЈ СТАБИЛНА КАКО МИСЛИШ..ЈЕСТ ЗА ВАС ВИ СТЕ СЕ ВАШ УСТАБИЛИЛИ КРАДУЋИ ИСИССТЕ И ЗАДЊУ КАП КРВИ РС И ОВОМ НАПАЋЕНОМ БАРОДУ КАО И ЗАДЊУ МАРКУ ПА И ГРАЂАНИ ЗАДУЂЕНИ ДО ГРЛА И ТИ ТО ЗОВЕШ ,,СТАБИЛНОСТ,,ЈЕСИ КИ ТО ЛУКА ОД ЗОРКЕ И ВИШКОВИЋА .ПА ЈА ВАВИТЕ СЕ ПРОЦЈЕНОМ КОКИКО ЧОВЈЕК МОЖЕ БЕЗ ХРАНЕ...ЛУЈ СТАБИЛНА А ЗА СВАКУ ПЕНЗИЈУ КРЕДИТ И КАЗНЕ ПОЛИЦИЈЕ И ИСКЉУЛЕЊА СВЕ ОО БИЈЕДНОМ НАРОДУ КОЈИ СТОЈИ ОРЕД ЦРВЕНИМ КРСТОМ ЈЕР ГА ВИ ОПЉАЧКАНА ТЕ ЗАРАД ВАШЕ СТАБИЛНОСТИ...БОЉЕ Д НИСИ СЕ НИ ПОЈАВИЛА А НИ ОБРАТИЛА ПОКВАРИ НАМ ТРАДИЦИОНАЛНЕ ПРАЗНИКЕ...С СВОЈИМ ИЗЈАВАМА ОД КОЈИХ ТРЕБА Д СЕ СТИДИШ С ЦЈЕЛОКУПНОМ ЕКИПОМ...ОГКЕДНИ СЕ ВЈЕТРИШ ОЧИМА ПРЕПАЛА СИ СЕ СТАБИЛНОСТИ ПА СИ ПОСТАЛА НЕСТАБИЛНА ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган Мд

10.01.2021 07:08

Да ли је она видјела онај дугачки ред за оброк у Бања луци, који парадокс.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворник

10.01.2021 07:24

Боже опрости јој! Она не зна шта говори- као ни онај напацени дегенерик од савјетника Душан звани глиста...Какав савјетник такав предсједник фуј фуј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оооо

10.01.2021 07:50

Бисерка каже политички стабилна, а вероватно финансијски јос стабилнија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кум

10.01.2021 07:56

Види се да је читала дјела Исака Адимовс! А могла је још неког писца...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јојјјјјјјјј

10.01.2021 08:01

Ово је вредјање интелигенције и разума људи !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

10.01.2021 08:16

Ајде цути лудо једна ако је ово стабилно онда не знам ста је нестабилно. Пијма ти немас накрала си се па ти је стабилно. Надји стилусту ко мртва кокос си. Моја баба од 89 год зна се обуц и љепса је

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мариборцан1970

10.01.2021 08:20

Тако то изгледа када живиш у паралелном свијету. Из те "модерне и стабилне заједнице" и раја на земљи млади и испособни људи бјеже главом без обзира и тај рај на земљи ће остати без људи ако се нешто драстично не промјени. Остат ће само ухљеби и лопови као Цвијановићева.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија

10.01.2021 08:24

Ајде немој да лупетас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владимир

10.01.2021 08:24

За сељанку каква си ти наравно да је модерна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љута гуја мицо мој

10.01.2021 08:26

Ова ЦУРКА има бас бујну масту или се пробудила из висегодисњег сна??? Из дана у дан је све глупља и глупља!!! Цује ли она себе??? Погледа ли бар некад неки од својих снимака??? Зна ли она за стид и срам??? Видим да све висе глуми будалу скиљеци на оно фрљаво десно око! И да све висе лици на Кобилу!!! Фуј!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

10.01.2021 08:27

Једино у цему су 'стабилни' је крадја будјетских стредстава и кредита.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС БЛ

10.01.2021 08:29

тука права..никад мој предсједник ниси била, нити било кога ја познајем, а познајем много људи..протуво лоповска једна, ти да прицас о демократији и друству..сталак за инфузију је врједнији од тебе, клосару зенски

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВЕТЕРАН

10.01.2021 08:31

Пензија, пуни стаз: 425 марака. - мјесецно струја............. 95 км - мјесецно вода ................ 20 км - тв претплата.......................7,5 км - одвоз смећа ................... 5 км - огрев мјесецни............. 100 км - лијекови мјесецни............ 45 км Е сада нека ми госпоша казе од чега да купим намирнице и остале текуће троскове..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цоцо

10.01.2021 08:49

Веома је модерна и постена али и добро развијена само се треба провозати по њој да се види благостање и добар зивот ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Катастрофа

10.01.2021 09:02

Мајка ми је зарадила властиту пензију има 300 марака. Да нисмо брат и ја вани,била би гладна. само за лијекова плаћа преко 100 марака мјесечно. У којој држави је ова предсједница?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бобан

10.01.2021 09:12

Кад овако несто цовјек процита остаје само да се упита,јел ова стварно овако мисли,?Ваљда би ми као послусници сад требало да порврдимо да има њених заслуга сто је тако.А ми као да смо у средњем вијеку.Како нас сматрају овцама то је невјероватно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народ

10.01.2021 09:24

Јест када би се зезали...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тезак

10.01.2021 09:28

Дај вакцину баба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Страниx

10.01.2021 09:33

Ааа мајко мила ,цитам ове коментаре и долазим до закљуцка да је ова господја управо сисла из свемирског брода тј.досла из неке друге димензије,нема даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаки

10.01.2021 10:00

Ова политичка карикатура ако је и мало нормална, након свих ових коментара, треба одмах поднијети оставку. Она када прича о стању у Републици Српској као да прича о Норвршкој, Шведској итд. Ало гуско народ прогледао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оптимиста

10.01.2021 10:18

Е боже нам помози

ОДГОВОРИТЕ
Name

Балбоа

10.01.2021 10:47

Колико сте је покрали, мислим да ће се сама урушити економски. Једини спас је да се одузме покрадено и прода. Али мора се онда све одузети јер од бахатости сте заборавили шта је ваше, а шта украдено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Q

10.01.2021 11:01

Дали ова жуја уопшта зна шта значи стабилан. Можда мисли на стабилан њен "предсједнички" буџет од 12.000.000 КМ (дванаестмилиона конвертибилни марака). Хеј, рођена у кукурузима или јаслама а сад располаже са 12милиона КМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

10.01.2021 11:09

Под хитно овој т.ки укинути буџет од 12 милиона КМ и свести на маx. 100.000 КМ. То је новац за политичку корупцију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вани

10.01.2021 11:49

Јес,бањолуцанке бас гањају моду,мода и тако то?

ОДГОВОРИТЕ
Name

за бисер**

10.01.2021 11:50

Спусти мало ту сију заболице те ако се немолис богу па је дигла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дриугаувугла

10.01.2021 12:13

Цекајте мало ,ова господја ме изгледом невјероватно подсјеца на предсједницу Републике Српске ,али текст изјаве је идентицан тексту министрице финансија краљевине Сведске ,господје Агнете Олуфсен ,или је по сриједи греска?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бисерко

10.01.2021 16:09

Највеца си лазљивица...прицас како имамо опремљене болнице, а парацетамола немате. Немате ниста... А додји мало на стару хирургију у Бањалуци да видис услове .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

11.01.2021 08:59

Кад те видим шта причаш од јада и од лажи твојих, паметан човјек се стиди сам себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јојо

11.01.2021 23:30

Све вам је модерно. И ти си Зељка права дама. Хахахахахх

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иван Грозни

12.01.2021 08:26

Потпуна слобода постоји само у природи. Ријека тече тамо, брдо је овдје, планина је овдје, трава израсла овдје, овдје се дешава… А ПСИХИЈАТРИ НЕ ВЈЕРУЈУ ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:ллукавица

12.01.2021 09:55

Хрвацка је нас национални витални интерес,дали смо јасеновачку документацијју,дали смо трговацку гору

ОДГОВОРИТЕ