Republika Srpska je moderna i politički stabilna zajednica

"Dvadeset devet godina nakon osnivanja sa ponosom možemo reći da je Republika Srpska moderna, demokratska, politički i institucionalno stabilna zajednica u kojoj svi žive slobodno bez obzira na vjersku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost", rekla je Cvijanovićeva.

Republika Srpska 09.01.2021 | 19:30
Republika Srpska je moderna i politički stabilna zajednica

- Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da radost s kojom se širom Srpske obilježava Dan Republike, 9. januar, najbolje govori koliko je on ukorijenjen u našem narodu i koliko je uzaludan trud onih koji ga osporavaju.

"Danas proslavljamo 29. rođendan naše Republike. I mada smo svaki dan ponosni na ono što imamo, 9. januar je uvijek poseban praznik jer je to dan koji nas okuplja i spaja na poseban način. Tako je i danas, iako ove godine Dan Republike obilježavamo u uslovima pandemije, uz epidemiološke mjere i na ponešto drugačiji način. To, ipak, neće umanjiti njegov značaj", rekla je Cvijanovićeva.

Na svečanoj akademiji povodom Dana Republike, Cvijanovićeva je istakla da zbog toga i ove godine, od Hercegovine do Кrajine, od Drine do Une, sa visoko podignutim zastavama, ponosno slavimo mir i slobodu u kojoj živimo, kao i naše pravo da budemo svoji na svome.

"Tu slobodu i to pravo nam niko nije poklonio i mi odlično znamo da zahvalnost za slobodu koju uživamo ne dugujemo nekim stranim vojskama ili državama, već svojim očevima, sinovima, braći, sunarodnicima i sugrađanima koji su željeli da generacijama koje dolaze ostave mir i život na sopstvenom ognjištu. Dužni smo da cijenimo tu žrtvu, da poštujemo stradale, da vodimo računa o njihovim porodicama i pamtimo sve one koji su bili na visini zadatka onda kada je bilo najteže", istakla je predsjednik Srpske.

Ona je poručila da je zbog njih, ali i zbog onih koji će tek doći naša obaveza da čuvamo Republiku Srpsku, da je gradimo i da je budućim generacijama predamo još razvijeniju i stabilniju nego što je danas.

"Dvadeset devet godina nakon osnivanja sa ponosom možemo reći da je Republika Srpska moderna, demokratska, politički i institucionalno stabilna zajednica u kojoj svi žive slobodno bez obzira na vjersku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je podsjetila da se Republika Srpska kao i cijeli svijet proteklih deset mjeseci bori sa opasnim neprijateljem i rješava izazove i probleme koje je prouzrokovala pandemija virusa korona.

"Donijeli smo odgovarajuće mjere kako bi se spriječilo nekontrolisao širenje virusa korona, osposobili smo naš zdravstveni sektor da bi uspješnije zbrinjavao i liječio oboljele, intervenisali smo u privredu da bismo zaštitili radna mjesta, očuvali smo stabilnost budžeta i redovno izvršavali finansijske obaveze ne smanjujući ni lična primanja, ni subvencije i podsticaje, niti socijalna davanja", navela je Cvijanovićeva.

Predsjednik Republike je konstaovala da je u ovako teškim vremenima to bio ozbiljan poduhvat i za mnogo veće i snažnije nego što je Republika Srpska.

"Iako znamo da ovo nije ni prvi, ni posljednji izazov s kojim se susrećemo, ne smijemo gubiti iz vida da ova pandemija i dalje svakodnevno odnosi ljudske živote i da ozbiljno ugrožava, ne samo zdravstveni sistem i ekonomiju, već i način života na koji smo navikli. Stoga je krajnje važno da svi mi u narednom periodu očuvamo disciplinu i odgovornost, kako bismo što lakše izašli na kraj sa ovom krizom", ukazala je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da i ovom prilikom želi da iskaže posebnu zahvalnost zdravstvenim radnicima, koji ulažu nadljudske napore da bi sačuvali svaki ljudski život i koji se od početka ove pandemije nalaze na prvoj liniji fronta.

U obraćanju na svečanoj akademiji predsjednik Republike Srpske je rekla da je prošle godine obilježeno i 25. godina Dejtonskog mirovnog sporazuma, koji je zaustavio tragične ratne sukobe, ali i definisao ustavnopravni poredak i unutrašnje uređenje BiH.

Ona je ukazala da se o Dejtonskom sporazumu, njegovim ostvarenim dostignućima, ali i propuštenim šansama i dalje misli različito u okviru BiH i izvan nje.

"Republika Srpska je u Dejtonski sporazum unijela svoj subjektivitet i sve nephodne elemente državnosti - teritoriju, stanovništvo i suverenu vlast u okviru svojih granica. Zauzvrat, dobili smo mir i međunarodnu verifikaciju Republike Srpske kao ravnopravnog entiteta u okviru BiH sa visokim stepenom autonomije. Ono što očekujemo i za šta se zalažemo jeste da se ova pravna, politička i istorijska činjenica u potpunosti poštuje i uvažava", navela je Cvijanovićeva.

Nažalost, istakla je ona, ova godišnjica je još jednom pokazala da ni 25 godina nakon uspostavljanja mira mnogi unutar i izvan BiH nisu odustali od netrpeljivosti ili unitarizacije.

"Umjesto poruka mira i suživota, dobili smo poruke mržnje prema Republici Srpskoj, koje su dodatno zatrovale ionako kontaminiranu situaciju u BiH, ali i ojačale našu želju da čuvamo Republiku Srpsku. Suočeni smo sa brojnim apsurdima u BiH, pa tako oni koji se zalažu za dosljedno poštovanje Dejtonskog sporazuma redovno bivaju optuženi za antidejtonsko djelovanje. O vladavini prava najglasnije govore oni kojima Ustav BiH predstavlja mrtvo slovo na papiru, a o suživotu i toleranciji oni koji satanizuju svakoga ko se ne uklapa u njihove političke ambicije i ciljeve", pojasnila je Cvijanovićeva.

Bez obzira na destimulativno okruženje, dodala je ona, mi u Republici Srpskoj imamo svoj put, a on se ove stabilna, jaka i razvijena Republika Srpska.

"Zagledani smo u budućnost u kojoj ćemo jedni drugima u BiH i u našoj regiji biti partneri, a ne protivnici, i u kojoj će saradnja i međusobno razumijevanje zamijeniti svađe i konflikte. Ali, to ne zavisi samo od nas", rekla je predsjednik Republike.

Ona je navela da su u Srpskoj ponosni na saradnju sa Srbijom koja je svakim danom sve jača, konkretnija i sadržajnija.

"Prirodno je što za naše ljude ta veza predstavlja sigurnost, garanciju opstanka i očuvanja identiteta. Osim toga, ona je prioritetno važna i za naš dalji privredni razvoj. Ali, mi smo otvoreni za saradnju i sa svim drugim zemljama u regionu i šire. Želimo da revitalizujemo i naše odnose sa Crnom Gorom, sa kojom dijelimo ne samo granicu, već i snažne istorijske, kulturne, duhovne, pa i lične i porodične veze", istakla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da je bolje razumijevanje, bolja privredna saradnja i infrastrukturna povezanost sa susjednom Hrvatskom i ostalim zemljama Evropske unije, takođe, u interesu i Republike Srpske i BiH.

"Opredijeljeni smo i za aktivno učešće u procesu evropskih integracija, u okviru kojeg ćemo zadržati svoje nadležnosti i ustavnu poziciju, a istovremeno provoditi sve reforme koje su važne za naš ukupni razvoj, poštujući pravila koordinacije. Naši prioriteti su i dalje jačanje strateške saradnje i prijateljskih veza sa Ruskom Federacijom, unapređenje tradicionalno dobrih odnosa sa Кinom, bolje razumijevanje i saradnja sa SAD, ali i svim drugim partnerima kako na istoku, tako i na zapadu, koji poštuju ustavnu poziciju Republike Srpske i žele graditi partnerske odnose", naglasila je Cvijanovićeva.

Uprkos svim izazovima i teškoćama, Cvijanovićeva je rekla da čvrsto vjeruje da će ova godina biti uspješna.

"Tačno je da nijedna faza na našem razvojnom putu nije bila laka i jednostavna, ali je tačno i to da smo uvijek uspijevali da savladamo poteškoće - i političke i ekonomske prirode. Nismo uvijek napredovali željenom dinamikom, ali smo se uvijek kretali, nikada nismo stajali i na to sam ponosna", navela je predsjednik Srpske.

Ona je dodala da je ponosna i na čvrstu, neraskidivu vezu institucija i građana koji dobro razumiju da je Republika Srpska jedina garancija za naš razvoj, prosperitet, ali i opstanak na ovom području.

Кao što je važno da građani vjeruju svojim institucijama, istakla je Cvijanovićeva, jednako je značajno da institucije i njihovi predstavnici nikada ne izgube kontakt sa svojim građanima i da u svakom trenutku mogu prepoznati njihove potrebe.

"Iako smo dosta toga postigli, još je mnogo posla pred nama. Paralelno sa saniranjem negativnih efekata pandemije i očuvanja zdravstvenog sektora, ne smijemo odustati od naših infrastrukturnih i razvojnih projekata. Moramo nastaviti da pružamo podršku našoj privredi, vodeći računa o radnicima koji su zbog smanjene privredne aktivnosti usljed pandemije ostali bez posla.

Briga o ugroženim kategorijama ostaje jedan od prioriteta naših institucija, kao i provođenje nacionalnog programa demografske obnove, briga o porodici i dalje jačanje institucionalnih veza sa našom dijasporom. Кao što to nismo nikada činili, tako ni sada nećemo zatvarati oči pred izazovima, već ćemo, zajedno sa našim socijalnim partnerima, aktivno raditi na njihovom prevazilaženju", naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da vjeruje u Republiku Srpsku, u slobodarsku ideju koja se nalazi u njenim temeljima, u njenu snagu koja proizilazi iz čvrste volje i ljubavi koju za nju gaje naši građani, kao što vjeruje i u njenu mirnu, stabilnu i prosperitetnu budućnost.

"Čestitam vam Dan Republike, sa željom da svaki naredni 9. januar Republika Srpska dočeka bolja, uspješnija i razvijenija. Živjela Republika Srpska", poručila je predsjednik Republike Srpske u obraćanju na svečanoj akademiji povodom 9. januara - Dana Republike.

(Srna)

Komentari / 136

Ostavite komentar
Name

Milko

09.01.2021 19:02

Što jest jest, moderna je. Imamo modernija vozila i helikoptere za prevoz politicara od Njemacke. Zgrada vlade vrlo moderna, sa pepeljarama koje su vrh mode. Sve u svemu idila. Jedino jos da nabavimo stalke za infuziju i Bog da nas vidi.

ODGOVORITE
Name

Goran

09.01.2021 20:24

Jest moderna of BL do Gradiske i malo oko Bijeljine....a kad krenes od Zvornika juzno kao u Avganistan da si dosao....

Name

Milan Laus

09.01.2021 20:35

Vise je Drasko novina unio i modernizovao za 10 dana nego vo za 20 godina.

Name

ВРС

09.01.2021 20:45

Захвали “издајницима” и њиховим преварама који су радили против СДС а , никад ти на томе мијесту неби била, које и незаслужујеш!!! Вукота је те ОДУВАО у БЛ !!!

Name

lukavica

09.01.2021 21:12

Upravo je na RTRS-u završen dokumentarni film " Koridor 92" gdje se prikazuje Hrvatska vojska u pravom svjetlu.Većina svjedoka tj. učesnika proboja koridora sa suzom u oku se prisjećaju svojih kolega koji su položili svoje živote.Da li će poslije ovoga najviši zvaničnici RS javno pozvati na odgovornost Hrvatsku i osuditi njihove zločine ili će oni i dalje biti zaštitnici interesa Srba kako jednom izjavi Dodik.Poslije ovoga filma i prisjećanja na te događaje mnogi pripadnici VRS a pogotovo porodice poginulih boraca VRS neće večeras moći zaspati.

Name

Krele

09.01.2021 21:14

Jeste bjelokosa... čestitke stizu iz cjelog svijeta ... i najavljuju dolazak da vide kako smo moderni i da im daš recept za to

Name

Mima Karadžić

09.01.2021 21:22

Auuuu, ja ne znadoh kaki smo dok nijesam nju čuo. Auuuu!

Name

051

09.01.2021 21:31

Ne zna covjek da l’ da place ili da se smije. Ne vrijedjaj nam inteligenciju spodobo!

Name

113%

09.01.2021 21:34

Je uvijek u pravu.Moralno i patriotski uz Laktašenka do kraja.Prava desna ruka a ne ko izdajice...hahaha...Bljeda je nešto...MMF JE SREZAO...HEHEHE

Name

Tvrda linija

09.01.2021 21:52

Pa moderna je kod vas što vladate,sve najmodernije od aviona,helikoptera,vozila a ništa vam ne manjka a sirotinja se hrani u javnim kuhinjama,kontejnerima,djecu liječimo SMS porukama.Samo siđite sa naše grbače i neka vas đavo nosi.Vi živite u luksuzu i ponašate se kao da predstavljate neku velesilu.Lično vaš kabinet ima budžet od 10 miliona a Srbija 3 mi smo smiješni za Srbiju.

Name

Sead

10.01.2021 05:32

Kada nas Draško sredi stanje u Banjaluci biće još modernija. Naprijed Drasko!

Name

JEST’

10.01.2021 11:15

Da ne čitam! 113% !

Name

Bj

10.01.2021 12:05

U modernim I stabilnim kolonama su stajale kolone ljudi pre par dana cekajuci bezplatan topli obrok idpred javnih kuhinja,,,, stabilno su čekali,,,

Name

Re lukavica .

10.01.2021 13:10

Tako je . Zna se da je Hrvatska bila jedini pravi agresor na BiH a samim tim i na Republiku Srpsku a ne Srbija. To je sudski i presudjeno.

Name

Zeki Press

12.01.2021 07:12

Dragi moji da objasnim, znaci: Mir, mir, mir - niko nije kriv!

Name

Лопов

09.01.2021 19:02

И бештијо једна

ODGOVORITE
Name

LAV

09.01.2021 21:39

Naravno da je moderna. U 21. vijeku narod rovi po kontejnerima i ćuti dok njegovi vladari kupuju helikoptere, avione, najskuplje automobile. Moderno glup narod, nema šta.

Name

TEŠKO NAMA

09.01.2021 19:06

JESTE, ISTO KAO I TI!

ODGOVORITE
Name

Borac

09.01.2021 19:21

Ja niti slusati a ni gledati ne mogu. Njoj i njenoj sekti je dobro.

Name

Ana

09.01.2021 19:29

DRAGA BISANIJA PA OPET LAZES NAROD... PA DOKLEN KAKO STABILNA PARA NIGDJE NEMA NA SVE STRANE PROSJAKATE NIKO NEDA BUDZET PRAZAN---A JOS NESTO OBMANJUJES NAROD KOJI SVE VIDI ONOLIKI REDAK LJUD UOCI BOZICA CEKA PRED CRVENIM KRSTOM ZBOG CRVENE SEKTE A TI MLATIS PRAZNU SLAMU KAO SVI ZADOVOLJNI I SVE KAO OK..DOKLE VISE DA LAZES I SIRIS DEMORAL NARODU...

Name

4$

09.01.2021 19:48

Moderna, suverena, nezavisna, policijski kompenzovana, korupcijski neutralna i stambeno-kadrovski izgradjena. 113%, velike perspektive se tek otvaraju kao pandorine kutije.. Buducnost nas ceka.

Name

ja

09.01.2021 21:40

ako ona kaze da je tako ima svi da kazete jest tako je.ona je presednica ima pravo.njoj nikad nece biti bolje nego sad.

Name

4x 4$

10.01.2021 15:42

Ima dalje: SNSD se hrani papcima koji su prosli vec jednom kroz "probavni trakt" maticnih partija. Znaci, SNSD se hrani politickim mlijecom, a ne nesvarenom, drvnom masom punom celuloze, ha, ha.. Fakticki, politicki recycling!

Name

555

10.01.2021 23:13

Ana na tvoje pitanje, Dali ona pogleda ma prozor da vidi red gladni na bozic,kone ona prica dasmo stabilni I sve naj naj ,to nema citav set bruko jedna sramise

Name

Rs

09.01.2021 19:08

Nego, predsednice, zasto nam Rusi ne cestitaju danas? A bome ni Nemci, pa ni Englezi, Francuzi, Italijani, Holandjani, Amerikanci, Kinezi, Grci, Madjari, Svedi, Norvezani, Irci, Spanci...? Gde smo omanuli pa se sveta srpska istina ne cuje dalje od Save i Bosanskog Petrovca? Hvala redakciji na objavi komentara.

ODGOVORITE
Name

RUS

09.01.2021 19:16

čestitaćemo iduće 2022. godine dok vidimo kako Dodik ispunjava zadaću koju je dobio.

Name

Re:

09.01.2021 19:23

Zasto je to vazno? Vazno je da RS postoji i da je garant mira i tradicija u BiH. Nego mene vise brine Federacija koja misli da je jedina jedinka BiH.

Name

Andric

09.01.2021 19:28

Je li cestita predsjednica mozda Svedskoj,Grckoj,Spaniji...da ne nabrajam dalje.Ja nisam to nesto upratio do sad.Ako grijesim,ti me ispravi...

Name

Vitez

09.01.2021 19:33

Ova politika i ovi politicari sveli su i narod i drzavu ravno na nulu i sad nasa Zeljana tu nesto mrsi kaze da je stanje perfektno a niko nije zadovolja,,posla nema,para nema samo ima lopovluka mafije i ubistava,koje niko nemoze da rijesi ,ako je tebi to neka stabilizacija tebi ni popovaca nemoze pomoci..

Name

Miki RS

09.01.2021 19:53

Vecina tih sto si nabrojao necestitaju ni pravoslane praznike pravoslanim gradjanima u svojim zemljama a kamoli praznike drugih drzava ili republika. U zemlji evrope u kojoj zivim jedva da su spomenuli zemljotres u Hrvatskoj. Sve se vrti oko Corone i vakcine. Toliko o informisanju u vezi ostalih svjetskih desavanja. Zivjela Republika Srpska.

Name

RE RS

09.01.2021 20:01

Gospodine RS, morate znati da nabrojane zemlje su javno izjavile da podrzavaju Dejtonski Sporazum a time BiH kao drzavu sa dva entiteta i tri naroda. Na nivou BiH nikada nije donesen zakon o praznicima tako da se tu nema sta cestitati na tom nivou. 9. Janurar je praznik Srpskog naroda u okviru entiteta koji se po Dejtonskom Sporazumu zove Republika Srpska. Vas komentar je vise kao nekulturna provokacija upucena Predsjedniku Republike Gospodji Zeljki Cvijanovic.

Name

Netreba

09.01.2021 20:14

Majćica je ćestitala dovoljno

Name

Re Andric

09.01.2021 21:20

Pa ne može ni čestitati! Samo državni nivoi državama čestitaju!

Name

re

10.01.2021 08:08

Cestitala je Juzna Osetija i Livanjski kanton, samo nije objavljano.

Name

Referendum republika

09.01.2021 19:13

Ista kao i ti? ???

ODGOVORITE
Name

Hahahaha

09.01.2021 21:39

Hahahahahahahahahaha, a sto me nasmija!!!

Name

re

11.01.2021 12:45

Je li mislila i na svog djeda?

Name

čaruga

09.01.2021 19:13

e što smo moderni samo neznam u čemu

ODGOVORITE
Name

Ma

09.01.2021 19:15

Jel ova zena normalna.....u dugu smo do guse,nezaposlenost do neba,korupcija nikako da se iskorijeni,zdravstvo nedaj boze da moras ici doktoru.....i to je njoj stabilno....majko moja mila jel ona zna sta prica,kome prica bajke ?‍♀️?‍♀️?‍♀️

ODGOVORITE
Name

tea

09.01.2021 20:26

toliko je moderna i stabilna a narod nikad nezadovoljniji bitno je da se ima novih automobila i a i ona je m9drena, nezna se ni ob7ci kako yreba dzaba joj sve pare ovog svijeta, izgleda ko konj

Name

Tebe

09.01.2021 19:16

kad vidim ,prebacujem kanal.

ODGOVORITE
Name

RE

09.01.2021 19:18

Šta ćete bez kredita MMF pored propali pregovora, čime ćete dalje muljati i varati narod i borce da je sve stabilno i napredno u RS.

ODGOVORITE
Name

KOME TREBA

09.01.2021 19:23

RAT U BOSNI I HERCEGOVINI,OPET?PITAM ZA POKOJNOG DRUGA IZ RATA!

ODGOVORITE
Name

Reforme

09.01.2021 19:26

Daleko smo stigli kad nam ti oponasas ulogu predsednika republike. Ti si samo dokaz koliko je nakardni sistem urusio institucije Republike Srpake. Potrebne su velike reforme da se oporavi Republika Srpska!

ODGOVORITE
Name

Re

10.01.2021 06:58

Nista od toga ne moze, drug. RS nije nastala radi neke bolje buducnosti Srba u BiH, vec samo u inat drugim narodima. A od inata nema napretka.

Name

Bob

09.01.2021 19:26

Drago mi je da je moderna i da ima moderne i napredne politicare kakve nemaju ni razvijene zemlje.Usavrsili su se u laganju i manipulaciji da bi im i Gebels pozavidio.

ODGOVORITE
Name

Duplo golo

09.01.2021 19:27

moderna??

ODGOVORITE
Name

Marko89

09.01.2021 19:30

Hljeba i igara a karavani prolaze...?

ODGOVORITE
Name

lukavica

09.01.2021 19:31

Znaš li, da li si pošla ili došla,tugo moja.

ODGOVORITE
Name

Dzoni

09.01.2021 19:35

Koliko si jadna bolje ti je da sutis

ODGOVORITE
Name

Posavka

09.01.2021 19:35

Najbolje bi bilo da se ti malo odmoris i da se nepojavljujes kad nemas sta reci a to sto ti palamudis to ti pricaj ribicama u vodi a narod je vas sit i vase obmane..

ODGOVORITE
Name

A ti si

09.01.2021 19:37

Lijepa i pametna

ODGOVORITE
Name

Srbin

09.01.2021 19:38

Moze li neka druga slika.Hvala

ODGOVORITE
Name

Borac

09.01.2021 19:38

I puna kriminala i korupcije.

ODGOVORITE
Name

Gojko

09.01.2021 19:39

O kakvoj moderizaciji ti zboris ovco narod nema sta da jede i ceka ured ispred javni kuhinja a tebi to moderno .Radnici jos uvijek rade za 500 maraka a za osnovne potrebe zivota potrebno 1.000, ako je tebi to moderno mismo sa tobom otisli korak ispod svi drugi..

ODGOVORITE
Name

En

09.01.2021 19:45

Entitet je na prosjackom stapu i zavisna od zapada koji je iscrpljuje kolonijalno

ODGOVORITE
Name

Eeeee

09.01.2021 21:11

Platee i penzijeeee ispod socijale sve korumpiranooo opljackanoooo fabrike preduzeca banke resursi tenderi samo politicarii se bshate budzet vozni park plate politicara za Ginisaaa institucije blokirane dve propalo narod rastjeran i to je ta ljepotaaaa sa izborima papakaa potkovanih preletaca ucijenjenih!tugooo mojaa!!zali boze naroda!!! Kvazi politicari Balkanski su zlo 21 vijeka!!!!!!bruka svjetska!!!

Name

Svetozar

09.01.2021 19:45

E blago nama stobom,gdje ti živiš,pa kad pričaš o ovom jadnom narodu bar malo se spusti na zemlju,čuj priče moderna,pa po čemu je moderna po kriminalu,po urušavanju institucija po naj nižem standardu na balkanu,Bože imali te,kad češ jedno da kazniš ovo zlo.

ODGOVORITE
Name

Haha

09.01.2021 19:49

MODERNA, ŠTA SI TI DANAS RUČALA JEL BUNIKA?

ODGOVORITE
Name

Jeste sve si u pravu

09.01.2021 20:03

Evo šta radite u Doboju. Sa vama nema normalnog života. Nema gorega naroda. Šta imate da kažete na onakvo sramotno skandiranje u Doboju. Jeste kulturni svaka vam čast. Hoće li iko odgovarati za ovakve uvrede. Što vas ne odvojiše u Dejtonu. Najbolje je bježati od vas. Teško onome ko je vaš susjed. Sram vas bilo.

ODGOVORITE
Name

Viktor

09.01.2021 20:04

Republila Srpska kao sastavna Jedinica,Naziv Entitet unutar Bosne I Hercegovine je jedna privatna Autonomna Pokrajina Milorada Dodika njegove Blize i dalje Familije njegovi Kumova,prijatelja,i ostali clanova Stranke snsd.u toj Republici Srpskoj nemozete i nesmete reci da ste Hrvat Ili Bosanac u Toj Republici Srpskoj Vlada Kriminal,korupcija,Siromastvo,otimanje,pljackanje,nepravda,nasilje,narko Mafija u toj Republici Srpskoj nema Kako ekonomskog oslonca za zivot tako ni Bezbednosnog. U Toj Republici Srpskoj Je Ministar Policije koji je Bivsi Ratni Policiski Vojni Specijalac sa velikim Ratnim Iskustvom Koji je brutalno zataskao tesko Brutalno Ubistvo Mladoga covjeka Studenta Davida Dragicevica.Gdje bombama Dizete sudije Novinare,Bisnismene. Slavisa Krunic,Milan Vukelic,Zeljko Kopanja,Tatjana Trbojevic.U toj Republici Srpskoj svaki drugi omladinac masta da ode. Neka slavi Mile Slavicemo i mi ono sto nemamo sta slaviti po Belom svetu.

ODGOVORITE
Name

Sad

09.01.2021 20:55

Je manje droge u osnovnim skolama!

Name

Fles

09.01.2021 20:08

Dozvolio vlasnik fikusu da se oglasi tj.da vidi svjetlost dana !

ODGOVORITE
Name

Kubanac

09.01.2021 20:11

čuj zajednica .... jesul vam to zabranili da izgovarate drzava Plus sta je sa paradom , jel spremna, ili prekidamo tradiciju

ODGOVORITE
Name

Re

09.01.2021 22:03

Nije RS nikakva zajednica nego jedno duboko podijeljeno,kriminalizovano,siromasno i opljackano drustvo u kojem vladaju najgori.Najbolji i najmoralniji ne mogu doci do izrazaja zbog diktature i nakaradnog sistema koji je nametnula kriminalna i korumpirana vlast.Zato najbolji bjeze u uredjene zemlje a oni koji ostanu su na marginama drustva i mogu samo da prezivljavaju ako nisu clanovi crvene sekte.

Name

Slobodna Banja luka

09.01.2021 20:20

Bože dragi jeli ova Biserka uopšte na zemlji ili ovo upućuje sa Marsa. Treba joj naručiti pesmu od Bore Čorbe: "Pogledaj dom svoj anđele" da stalno sluša. Za malo vremena stiditi će se sama sebe, kao i njena porodica nje.

ODGOVORITE
Name

Re

09.01.2021 20:24

Ne zamjerite joj jos uvijek bunca ..Pa nece reci da je propala, opljackana, razvaljena ..Pa nece sama sebi u nogu pucat?

ODGOVORITE
Name

Branko

09.01.2021 20:43

Budala.

ODGOVORITE
Name

Zeljkica

09.01.2021 20:58

Pola stanovnistva rs zivi od posla u fBiH, bas te neka moda spucala. Zasto se ne zahvalis svim drzavama koje su danas cestitale praznik? Aj caooo plavusooi

ODGOVORITE
Name

Bajka za rodoljubive

09.01.2021 20:58

Ljubav prema otadžbini kod njih je baš velika, golema, beskrajna. Rodoljublje njihovo mjeri se milionima, u markama maraka, evrima, svejedno, može i drugim valutama. Sklonjeno i raspoređeno širom zemaljskog šara. Obaška nekretnine, kontroverzni biznisi.

ODGOVORITE
Name

Sramota me vas. !!

09.01.2021 21:02

Moderna po lopovluku i kriminalu , ubistvima mladih, pljački sirotinje. Moderna po milionskim Dugivima i hiljadama ne rješenje ubistava. A koliko je stabilan i ekonomski jaka sve je rečeno dno ,, dna. I to zajedno sa tobom Cvitka.

ODGOVORITE
Name

Brod

09.01.2021 21:08

Blago tebi Biserka.

ODGOVORITE
Name

Dobojka

09.01.2021 21:10

Vidi se koliko je dobro po guzvi na granicama koliko naroda odlazi, a tek ce...pa ostanite ti i Dodo. Samo ne znam koga cete onda za*****ti

ODGOVORITE
Name

O

09.01.2021 21:13

Opet tamo suma a ovamo potok!!! Ova zivi u nekoj nepoznatoj teritoriji????!!!! Samo njoj znanoj?!!

ODGOVORITE
Name

jaaaaa

09.01.2021 21:13

Predsednice 29 godina je prošlo od rođenja Republike Srpske,ona se ne može očuvati sa minimalcem od 520km morate radit nešto konkretno a ne iz godine u godinu da je veličate dok većina boraca koji su je stvarali a danas ostali živi uz Božiju pomoć nemaju nikakva prava,to je sramotno,morate radit nešto da omladina ostaje ovde a ne da ih djelite na partijske i ne partijske podobnike tako je možete očuvati samo.

ODGOVORITE
Name

Re

10.01.2021 06:59

Ee, ali to sto predlazes se prosto nece nikad dogoditi.

Name

Jojo

11.01.2021 23:32

Čega ti je ona presjednik. Hahahah. Prima platu da vas pravoslavce pravi budalama.

Name

Pravda za Davida

09.01.2021 21:13

Ko je ubio Davida Dragicevica?

ODGOVORITE
Name

Bijeljina

09.01.2021 21:16

Opet lazzzzzz. Sta je to u ovoj takozvanoj RS moderno? Je li to skolstvo ili zdravstvo, mozda putevi ili javna uprava, ili mozda sudstvo? Narode slavite ove devete januare i praznike slicne njima i ostacemo na ovom nivou narednih nekoliko dekada. Opsssss, mislio sam reci vijekova.

ODGOVORITE
Name

hrkljus

09.01.2021 21:17

je li ona glupa ili su glupi oni koji vjeruju ovim bajkama? u kojem svijetu ona i njeni zive? oni su odjeceni od realnosti i zive na nekoj drugoj planeti... doce maca na vratanca i neko ce morati poloziti racune za sve ovo sto prozivljavamo od 92

ODGOVORITE
Name

Re

10.01.2021 08:03

Pa do sad ste svi vjerovali.

Name

Sale

09.01.2021 21:18

??????

ODGOVORITE
Name

Rade

09.01.2021 21:37

Kad će izbori, da je se više riješimo

ODGOVORITE
Name

Da

09.01.2021 21:44

Jeste moderna svaki dan ljudi na Mejdanu cekaju topli obrok 700 ljudi a i vise je gladno.To je moderna drzava.

ODGOVORITE
Name

Sead

10.01.2021 05:30

Drasko je rekao da će to riješiti. Ne brinite,zatvorite javnu kuhinju i svim korisnicima obezbjediti primanja i posao.

Name

Ne znam stabi napisao

09.01.2021 21:48

Sve je receno i ako je tacno sto su svi napisali ja neznam kako se vladajuci osjecaju ili kako gledaoci BN mogu biti istog misljenja sto je rijetko kod nas i kako druge TV stanice samo je hvale- Meni je vise od 70 i ja sam se nadao da ce jednog dana biti bolje ali sad me je strah jer i u to vise ne vjerujem. Srecno i zdravi bili.

ODGOVORITE
Name

Baterflaj

09.01.2021 21:56

Sada jos hoce da nas ubijede da zivimo u modernoj drzavi. Mozda i jeste tako a mi glupi pa ne vidimo.

ODGOVORITE
Name

Draško

09.01.2021 22:00

Gledam veceras film o probijanju koridora. Heroji pricaju pricu i svoja ratna iskustva. Sve nepoznati ljudi, a u stvaranju Srpske nigdje ovih danas poznatih Dodika, Svijanovica i ostalih...I koliko je njih ostalo bez glave stvarajuci Republiku Srpsku da bi ovi pomenuti zivjeli na njenoj grbaci i crpili njene resurse.

ODGOVORITE
Name

Banja Luka

09.01.2021 22:18

Ma ti nisi normalna, 113%!!!

ODGOVORITE
Name

Sljedece

09.01.2021 22:41

Godine ce biti 30 godina, sta ce tek onda biti.

ODGOVORITE
Name

Albanac

09.01.2021 23:26

Tako je gospodjoo. Vi ste jedna cvrsta zajednica u Bosni i Hercegovini. Znaci Bos.Her. Zajednica. Tako se prica. Vidis kako nadolazis-te. Vi ste presednik cvrste zajednice. A Laktasenko presednik Bosne i Hercegovine. Dva Bosanska Srbina na vlasti u BiH. Lepooo

ODGOVORITE
Name

Galeb

09.01.2021 23:55

Jest,policiji stabilna i propala

ODGOVORITE
Name

RS

10.01.2021 00:04

Mi imamo moderniju "Koza Nostru" na celu drzave od italijana, a italijani su poznati po modi. Usput, stabilniji smo od Njemacke i Svedske. Crknite dusmani.

ODGOVORITE
Name

Dragan

10.01.2021 00:25

Koje gluposti prica mislim da i sama ne vjeruje u to.Samo je rekla da se nesto kaze.Sustina nije bitna.Mi smo nazadovali u svemu.Manje smo moderni nego prije 10 god.Narod je sve siromasniji i zaostaliji.Putevi ,osim autoputeva losiji,gradovi sivi i siromasni,sela pusta.Opsta besparica.Zdravstvo dugovi preko milijardu maraka.Sve se raspada i svi sute.Jedva cekam da se konacno sve zavrsi pa da neko ovo restartuje i ko prezivi da se krene od nule

ODGOVORITE
Name

Eto

10.01.2021 00:34

Da smo znali da će biti ovakva sumnjam da bi iko ratovao za nju,ja ne bi sigurno.

ODGOVORITE
Name

DJIDJI

10.01.2021 00:40

NIKO DRUGI NIJE OSLOBODIJO I STVORIJO SRPSKU REPUBLIKU PO PO TVOME MISLJENU ,NEGO STE TI I DODIK STVARAOCI SRPSKE REPUBLIKE BEZ IJEDNOG POGINULOG BORCA . IMAM PODPUNO PRAVO TO DA KAZEM ,ZATO STO KOD VAS STE PODPUNO ZANEMARILI IZGUBLJENE ZIVOTE ZA SRPSKU REBUBLIKU . UVJEK SE UZDIZETE DA STE VI STVORILI SRPSKU REPUBLIKU ,A NAROD MASOVNO ODLAZI ZBOG VASEG TAKO VELIKOG ZALAGANJA ZA SRPSKU REPUBLIKU .DALI CE JEDNOM NAPACENI NAROD SVATITI DA JE VAS CILJ SAMO PUNI NOVCANICI I OGROMNA BOGASTVA. SJETITESE VASEG DJETINSTVA KAD STE IMALI DA JEDETE 3 PUTA DNEVNO , A OVI SADA TRAZE PO KONTENERIMA I ISTICETE DA STE VI SPAS SRPSKE REPUBLIKE .RAZMISLITE PRIJE ,NEGO STO DAJETE BILO KAKVE KOMENTARE .IMATE VI DJECU I UNUCADI ,A BOJIJA JE ZADNJA .

ODGOVORITE
Name

Fenix

10.01.2021 00:51

Da da . Uzmeš cjeli hljeb i namrviš malo iz okrajka vrapčićima i kažeš.Dosta vam je ugoit ćete se,ovo je za vladare. Sram te bilo! Bar nam nesolite pamet do 22ruge,nadam se.

ODGOVORITE
Name

Fenix

10.01.2021 00:54

Prva zona Banja Luke i nekako a ostao ko na deklaraciji.U tragovima.

ODGOVORITE
Name

Eto

10.01.2021 01:31

Najviše slave,i najglasniji su,oni koji za RS nisu dali ništa,a od nje su dobili (uzeli/oteli) sve.Jbg oni imaju i najviše razloga za slavlje,oni zaista žive u "modernoj" RS-voze se helikopterima i avionima,najnovijim automobilima,žive u luksuznim vilama opremljenim stilskim namještajem i najmodernijom tehnikom.....,dok je većina nas (koji smo im,uzgred rečeno,omogućili da tako "moderno" žive) na ivici siromaštva i duboko zaglavljeni u prošlom vijeku. Da smo znali da će ispasti ovakva sumnjam da bi iko ratovao za nju,ja sigurno ne bi.

ODGOVORITE
Name

Ja se stidim Laktasi

10.01.2021 03:18

Nikad bolje nije bilo vama I Vasima a sve drugo je tuga I cemer.. Nikom nije do slavlja a najmanje onima kojima su voljeni dali zivot za RS dok ti palamudis o njoj! Vi ste najveci kriminalci na ovom balkanu ,moderni nema sta ali sa grbace naroda.30 godinu RS cemo slaviti ali bez vas I vasih koje cemo pomesti ...Tuga I nesreca I bjeda je ovde dole dok ti to ne vidis Janice zlobnice koja ni Dana's ne znas kako je nama s tobom!! Srbin

ODGOVORITE
Name

Perica

10.01.2021 03:43

Moderna? Jedina moderna su hiljadu kamere na putevi. Sve ostatak je srednovijecno i mračno.

ODGOVORITE
Name

Smislov

10.01.2021 04:15

Ona je u skladu sa Ustavom baš pravi predsjednik. Dijeli odlikovanja, iz budžeta dodjeli neku pomoć, niko je ništa ne pita i ništa bitno ne odlučuje. Nije kao Burle, koji se na tom mjestu pitao za sve.

ODGOVORITE
Name

Pinokio

10.01.2021 04:28

Jeste Zeljka, sigurna si 113%

ODGOVORITE
Name

ČUJ

10.01.2021 06:11

ČUJ STABILNA KAKO MISLIŠ..JEST ZA VAS VI STE SE VAŠ USTABILILI KRADUĆI ISISSTE I ZADNJU KAP KRVI RS I OVOM NAPAĆENOM BARODU KAO I ZADNJU MARKU PA I GRAĐANI ZADUĐENI DO GRLA I TI TO ZOVEŠ ,,STABILNOST,,JESI KI TO LUKA OD ZORKE I VIŠKOVIĆA .PA JA VAVITE SE PROCJENOM KOKIKO ČOVJEK MOŽE BEZ HRANE...LUJ STABILNA A ZA SVAKU PENZIJU KREDIT I KAZNE POLICIJE I ISKLJULENJA SVE OO BIJEDNOM NARODU KOJI STOJI ORED CRVENIM KRSTOM JER GA VI OPLJAČKANA TE ZARAD VAŠE STABILNOSTI...BOLJE D NISI SE NI POJAVILA A NI OBRATILA POKVARI NAM TRADICIONALNE PRAZNIKE...S SVOJIM IZJAVAMA OD KOJIH TREBA D SE STIDIŠ S CJELOKUPNOM EKIPOM...OGKEDNI SE VJETRIŠ OČIMA PREPALA SI SE STABILNOSTI PA SI POSTALA NESTABILNA ..

ODGOVORITE
Name

Dragan Md

10.01.2021 07:08

Da li je ona vidjela onaj dugački red za obrok u Banja luci, koji paradoks.

ODGOVORITE
Name

Zvornik

10.01.2021 07:24

Bože oprosti joj! Ona ne zna šta govori- kao ni onaj napaceni degenerik od savjetnika Dušan zvani glista...Kakav savjetnik takav predsjednik fuj fuj

ODGOVORITE
Name

Oooo

10.01.2021 07:50

Biserka kaže politički stabilna, a verovatno finansijski jos stabilnija

ODGOVORITE
Name

Kum

10.01.2021 07:56

Vidi se da je čitala djela Isaka Adimovs! A mogla je još nekog pisca...

ODGOVORITE
Name

Jojjjjjjjjj

10.01.2021 08:01

Ovo je vredjanje inteligencije i razuma ljudi !

ODGOVORITE
Name

Mirko

10.01.2021 08:16

Ajde cuti ludo jedna ako je ovo stabilno onda ne znam sta je nestabilno. Pijma ti nemas nakrala si se pa ti je stabilno. Nadji stilustu ko mrtva kokos si. Moja baba od 89 god zna se obuc i ljepsa je

ODGOVORITE
Name

Mariborcan1970

10.01.2021 08:20

Tako to izgleda kada živiš u paralelnom svijetu. Iz te "moderne i stabilne zajednice" i raja na zemlji mladi i isposobni ljudi bježe glavom bez obzira i taj raj na zemlji će ostati bez ljudi ako se nešto drastično ne promjeni. Ostat će samo uhljebi i lopovi kao Cvijanovićeva.

ODGOVORITE
Name

Ilija

10.01.2021 08:24

Ajde nemoj da lupetas.

ODGOVORITE
Name

Vladimir

10.01.2021 08:24

Za seljanku kakva si ti naravno da je moderna.

ODGOVORITE
Name

Ljuta guja mico moj

10.01.2021 08:26

Ova CURKA ima bas bujnu mastu ili se probudila iz visegodisnjeg sna??? Iz dana u dan je sve gluplja i gluplja!!! Cuje li ona sebe??? Pogleda li bar nekad neki od svojih snimaka??? Zna li ona za stid i sram??? Vidim da sve vise glumi budalu skiljeci na ono frljavo desno oko! I da sve vise lici na Kobilu!!! Fuj!

ODGOVORITE
Name

BL

10.01.2021 08:27

Jedino u cemu su 'stabilni' je kradja budjetskih stredstava i kredita.

ODGOVORITE
Name

VRS BL

10.01.2021 08:29

tuka prava..nikad moj predsjednik nisi bila, niti bilo koga ja poznajem, a poznajem mnogo ljudi..protuvo lopovska jedna, ti da pricas o demokratiji i drustvu..stalak za infuziju je vrjedniji od tebe, klosaru zenski

ODGOVORITE
Name

VETERAN

10.01.2021 08:31

Penzija, puni staz: 425 maraka. - mjesecno struja............. 95 km - mjesecno voda ................ 20 km - tv pretplata.......................7,5 km - odvoz smeća ................... 5 km - ogrev mjesecni............. 100 km - lijekovi mjesecni............ 45 km E sada neka mi gospoša kaze od čega da kupim namirnice i ostale tekuće troskove..

ODGOVORITE
Name

Coco

10.01.2021 08:49

Veoma je moderna i postena ali i dobro razvijena samo se treba provozati po njoj da se vidi blagostanje i dobar zivot ???

ODGOVORITE
Name

Katastrofa

10.01.2021 09:02

Majka mi je zaradila vlastitu penziju ima 300 maraka. Da nismo brat i ja vani,bila bi gladna. samo za lijekova plaća preko 100 maraka mjesečno. U kojoj državi je ova predsjednica?

ODGOVORITE
Name

Boban

10.01.2021 09:12

Kad ovako nesto covjek procita ostaje samo da se upita,jel ova stvarno ovako misli,?Valjda bi mi kao poslusnici sad trebalo da porvrdimo da ima njenih zasluga sto je tako.A mi kao da smo u srednjem vijeku.Kako nas smatraju ovcama to je nevjerovatno.

ODGOVORITE
Name

Narod

10.01.2021 09:24

Jest kada bi se zezali...

ODGOVORITE
Name

Tezak

10.01.2021 09:28

Daj vakcinu baba.

ODGOVORITE
Name

Stranix

10.01.2021 09:33

Aaa majko mila ,citam ove komentare i dolazim do zakljucka da je ova gospodja upravo sisla iz svemirskog broda tj.dosla iz neke druge dimenzije,nema dalje.

ODGOVORITE
Name

Laki

10.01.2021 10:00

Ova politička karikatura ako je i malo normalna, nakon svih ovih komentara, treba odmah podnijeti ostavku. Ona kada priča o stanju u Republici Srpskoj kao da priča o Norvrškoj, Švedskoj itd. Alo gusko narod progledao.

ODGOVORITE
Name

Optimista

10.01.2021 10:18

E bože nam pomozi

ODGOVORITE
Name

Balboa

10.01.2021 10:47

Koliko ste je pokrali, mislim da će se sama urušiti ekonomski. Jedini spas je da se oduzme pokradeno i proda. Ali mora se onda sve oduzeti jer od bahatosti ste zaboravili šta je vaše, a šta ukradeno.

ODGOVORITE
Name

Q

10.01.2021 11:01

Dali ova žuja uopšta zna šta znači stabilan. Možda misli na stabilan njen "predsjednički" budžet od 12.000.000 KM (dvanaestmiliona konvertibilni maraka). Hej, rođena u kukuruzima ili jaslama a sad raspolaže sa 12miliona KM.

ODGOVORITE
Name

M

10.01.2021 11:09

Pod hitno ovoj t.ki ukinuti budžet od 12 miliona KM i svesti na max. 100.000 KM. To je novac za političku korupciju.

ODGOVORITE
Name

Vani

10.01.2021 11:49

Jes,banjolucanke bas ganjaju modu,moda i tako to?

ODGOVORITE
Name

za biser**

10.01.2021 11:50

Spusti malo tu siju zabolice te ako se nemolis bogu pa je digla.

ODGOVORITE
Name

Driugauvugla

10.01.2021 12:13

Cekajte malo ,ova gospodja me izgledom nevjerovatno podsjeca na predsjednicu Republike Srpske ,ali tekst izjave je identican tekstu ministrice finansija kraljevine Svedske ,gospodje Agnete Olufsen ,ili je po srijedi greska?

ODGOVORITE
Name

Biserko

10.01.2021 16:09

Najveca si lazljivica...pricas kako imamo opremljene bolnice, a paracetamola nemate. Nemate nista... A dodji malo na staru hirurgiju u Banjaluci da vidis uslove .

ODGOVORITE
Name

Boki

11.01.2021 08:59

Kad te vidim šta pričaš od jada i od laži tvojih, pametan čovjek se stidi sam sebe.

ODGOVORITE
Name

Jojo

11.01.2021 23:30

Sve vam je moderno. I ti si Zeljka prava dama. Hahahahahh

ODGOVORITE
Name

Ivan Grozni

12.01.2021 08:26

Potpuna sloboda postoji samo u prirodi. Rijeka teče tamo, brdo je ovdje, planina je ovdje, trava izrasla ovdje, ovdje se dešava… A PSIHIJATRI NE VJERUJU ...

ODGOVORITE
Name

Re:llukavica

12.01.2021 09:55

Hrvacka je nas nacionalni vitalni interes,dali smo jasenovačku dokumentacijju,dali smo trgovacku goru

ODGOVORITE