Видић: Република Српска и Брод страдали и васкрсли

 Република Српска и општина Брод страдали су, али и васкрсли у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату, сматра предсједник Борачке организације Зоран Видић који је честитао Дан Републике Српске.

Република Српска 09.01.2021 | 16:59
Видић: Република Српска и Брод страдали и васкрсли

Видић је напоменуо да је општинска Борачка организација прије двије године снимила свој документарни филм "Од страдања до слободе Брода" гдје су приказани бројни догађаји и снимци везани за Брод који је ослобођен у операцији "Коридор" 7. октобра.

"Приказиван је два пута на РТРС-у, а налази се и у нашој архиви и свако ко буде желио може добити снимљен филм да погледа", рекао је Видић.

Он је позвао становнике Брода да вечерас у 20.00 часова на Радио телевизији Републике Српске погледају документарни филм "Коридор 92", који хронолошки прати догађаје од 3. марта 1992, када су снаге Хрватске војске уз припаднике Хрватског вијећа одбране ушле у БиХ и у даљем напредовању пресјекле везу српских Крајина са Србијом, па до ослобађања Брод 7. октобра када су остварени циљеви операције "Коридор".

У Броду је данас поводом Дана Републике Српске на Тргу патријарха Павла, поред централног спомен-обиљежја погинулим борцима Војске Републике Српске /ВРС/, уприличен пригодан програм и положени су вијенци.

"Република Српска постојаће онолико колико је ми будемо чували и градили. Надам се да ће нас знање и познавање прошлости водити само напријед да градимо и чувамо оно што смо створили и што су створили наши преци", рекао је Видић у обраћању присутнима.

Видић је додао да их обрадује да њихова дјеца, омладина и унуци знају и желе да знају о својој историји, што показују очувањем обичаја, писаним траговима кроз бројне радове у школама, као и разне хуманитарне акције.

Начелник општине Брод Зоран Видић сматра да Републику Српску треба славити сваки дан у години, а да је на политичким структурама и администрацији да се боре да економски просперитет и бољи живот грађана буду доминантна тема у нашој свакодневници.

Он сматра да будућим генерацијама треба оставити још бољу Републику Српску.

Поред Видића и делегације Борачке организације, вијенце испред централног спомен-обиљежја положили су представници Полицијске станице Брод и политичких партија.

Представници Борачке организације и општине Брод положили су вијенце испред спомен-бисте генерала Славке Лисице.

(Срна)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Геј муслиман

09.01.2021 17:38

Не заборавимо злочине над српским становништвом. Бог ће судити муџахединима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ааааа

09.01.2021 18:36

јоооој све пјесници неки данас хахахахахаха ???????????

Name

Правда

10.01.2021 09:44

И Приједорска дјеца чекају правду, као ј Давид Драгичевић, Срдјан Алексић и многи други

Name

Војо

09.01.2021 17:42

А ђе вам је ,дондо????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ВО

09.01.2021 21:02

Данас сам заузет али додји сутра измдју 12 и 13 па цу ти реци.

Name

Фениx

10.01.2021 01:05

Био сам на Броду.Кад смо га освоили сјећам се једне занимљиве ситуације.Изадје баба са цекером из зграде и питамо је гдје ће? Каже кренула на пијацу.Она и незна да је друга војска у Броду.Наставила је живит у Броду и када је ослободјен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ослобођен?

17.01.2021 15:40

Босански Брод је окупиран, друшкане. Хрвати продали Бошњаке и окренули се против њих а у савезу с вама.