Vidić: Republika Srpska i Brod stradali i vaskrsli

 Republika Srpska i opština Brod stradali su, ali i vaskrsli u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu, smatra predsjednik Boračke organizacije Zoran Vidić koji je čestitao Dan Republike Srpske.

Republika Srpska 09.01.2021 | 16:59
Vidić: Republika Srpska i Brod stradali i vaskrsli

Vidić je napomenuo da je opštinska Boračka organizacija prije dvije godine snimila svoj dokumentarni film "Od stradanja do slobode Broda" gdje su prikazani brojni događaji i snimci vezani za Brod koji je oslobođen u operaciji "Кoridor" 7. oktobra.

"Prikazivan je dva puta na RTRS-u, a nalazi se i u našoj arhivi i svako ko bude želio može dobiti snimljen film da pogleda", rekao je Vidić.

On je pozvao stanovnike Broda da večeras u 20.00 časova na Radio televiziji Republike Srpske pogledaju dokumentarni film "Кoridor 92", koji hronološki prati događaje od 3. marta 1992, kada su snage Hrvatske vojske uz pripadnike Hrvatskog vijeća odbrane ušle u BiH i u daljem napredovanju presjekle vezu srpskih Кrajina sa Srbijom, pa do oslobađanja Brod 7. oktobra kada su ostvareni ciljevi operacije "Кoridor".

U Brodu je danas povodom Dana Republike Srpske na Trgu patrijarha Pavla, pored centralnog spomen-obilježja poginulim borcima Vojske Republike Srpske /VRS/, upriličen prigodan program i položeni su vijenci.

"Republika Srpska postojaće onoliko koliko je mi budemo čuvali i gradili. Nadam se da će nas znanje i poznavanje prošlosti voditi samo naprijed da gradimo i čuvamo ono što smo stvorili i što su stvorili naši preci", rekao je Vidić u obraćanju prisutnima.

Vidić je dodao da ih obraduje da njihova djeca, omladina i unuci znaju i žele da znaju o svojoj istoriji, što pokazuju očuvanjem običaja, pisanim tragovima kroz brojne radove u školama, kao i razne humanitarne akcije.

Načelnik opštine Brod Zoran Vidić smatra da Republiku Srpsku treba slaviti svaki dan u godini, a da je na političkim strukturama i administraciji da se bore da ekonomski prosperitet i bolji život građana budu dominantna tema u našoj svakodnevnici.

On smatra da budućim generacijama treba ostaviti još bolju Republiku Srpsku.

Pored Vidića i delegacije Boračke organizacije, vijence ispred centralnog spomen-obilježja položili su predstavnici Policijske stanice Brod i političkih partija.

Predstavnici Boračke organizacije i opštine Brod položili su vijence ispred spomen-biste generala Slavke Lisice.

(Srna)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Gej musliman

09.01.2021 17:38

Ne zaboravimo zločine nad srpskim stanovništvom. Bog će suditi mudžahedinima.

ODGOVORITE
Name

Aaaaa

09.01.2021 18:36

jooooj sve pjesnici neki danas hahahahahaha ???????????

Name

Pravda

10.01.2021 09:44

I Prijedorska djeca čekaju pravdu, kao j David Dragičević, Srdjan Aleksić i mnogi drugi

Name

Vojo

09.01.2021 17:42

A đe vam je ,dondo????

ODGOVORITE
Name

Re VO

09.01.2021 21:02

Danas sam zauzet ali dodji sutra izmdju 12 i 13 pa cu ti reci.

Name

Fenix

10.01.2021 01:05

Bio sam na Brodu.Kad smo ga osvoili sjećam se jedne zanimljive situacije.Izadje baba sa cekerom iz zgrade i pitamo je gdje će? Kaže krenula na pijacu.Ona i nezna da je druga vojska u Brodu.Nastavila je živit u Brodu i kada je oslobodjen.

ODGOVORITE
Name

Oslobođen?

17.01.2021 15:40

Bosanski Brod je okupiran, druškane. Hrvati prodali Bošnjake i okrenuli se protiv njih a u savezu s vama.