Трамп се помирио са поразом, нова администрација 20. јануара?

Председник САД Доналд Трамп, чини се, коначно је прихватио пораз на новембарским изборима. Такође, осудио је насиље демонстраната и упад у Капитол.

Свијет 08.01.2021 | 07:30
Трамп се помирио са поразом, нова администрација 20. јануара?

Наиме, у видеу објављеном вечерас Трамп је први пут изјавио да неће бити председник у другом мандату и да је процес транзиције власти у току.

"Нова администрација ће бити именована 20. јануара", рекао је он и додао да је његов фокус сада "мирна транзиција власти".

Ипак, Трамп је успео да избегне да директно призна пораз као и да помене име будућег председника Америке Џоа Бајдена.

Истовремено, Трамп је осудио и јучерашње немире око и у згради Конгреса када су његове присталице изазвале хаос који је оставио много повређених, најмање четворо мртвих и подигао тензије у читавој Америци до границе пуцања.

"Као и сви Американци бесан сам због насиља, безакоња и хаоса", рекао је он и додао да "Америка јесте и увек мора бити нација реда и закона".

"Демонстрантима који су упали у Капитол - оскрнавили сте седиште америчке демократије. Онима који су учествовали у насиљу и рушењу - ви не представљате нашу земљу. Онима који су прекршили закон - платићете", поручио је.

Трамп је додао и да је земља "прошла кроз напете изборе и да су емоције узавреле", као и да је циљ његове кампање био да заштити интегритет гласања и да се бори за одбрану америчке демократије.

Уз поруку да сматра да је неопходно променити изборне процедуре и подсећајући на пандемију која је однела огроман број жртава у Америци, имао је и финалну поруку за своје гласаче.

"Мојим дивним симпатизерима. Знам да сте разочарани, али желим да знате да наше невероватно путовање тек почиње", закључио је.

(Б92)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Банана Јое

08.01.2021 06:46

Кад би и Миле могао овако па да надје некога ком це да ували икону па да га се јавно одрекне и осуди га за бламазу коју је направио

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

08.01.2021 06:47

Колико видим ти ниси далеко од оптузнице која це одма посље твоје смјене доц а могуц је и затвор за постицање на русење Земље и њених врједности .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

08.01.2021 16:30

Аха, значи кад Трампове присталице протествују, то је рушење земље, а кад присталице Демократа протествују, то је демократија. :)))

Name

Римда

08.01.2021 07:05

Знаци требало је да погине 5 људи незнам десетине повриједјених и ухапсених и онда признање е мој Трумп ниси ти вриједан толико

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

08.01.2021 16:35

А колико је људи погинуло у протестима организованим у посљедњих 4 године, од стране Трампових противника, то нико не спомиње.

Name

Скептик

08.01.2021 07:09

Пази апсурда и лицемјерја, сада демократе присиљавају Пенса да смјени Трампа под оптужбом да је Трамп присиљавао Пенца да одбаци гласање у Конгресу;;;;;)))) Јадни Пенс:::)))

ОДГОВОРИТЕ
Name

зивбих

08.01.2021 07:42

Зена му Словенка,Срби гласаци,ста је требало оцекивати....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трагикомедија

08.01.2021 13:29

Трамп као републиканац се заиста бори као највеци свијетски али истински демократа а ткз. демократе за лаз, преваре, пљацке, извртање истине, људску биједу и цемер....

ОДГОВОРИТЕ