Земљотрес поново оштетио зграду општине Костајница

- Зграда општинске управе у Костајници додатно је оштећена у синоћњем земљотресу, рекао је начелник ове локалне заједнице Никола Јањетовић.

Република Српска 07.01.2021 | 15:26
Земљотрес поново оштетио зграду општине Костајница

Он каже да је био терену након потреса и да су на згради општине видљива додатна оштећења, док грађани за сада нису пријавили нова оштећења на стамбеним објектима.

Јањетовић је рекао да су грађани Костајнице, након синоћњег потреса на подручју Петриње, који се осјетио и у региону, у паници изашли из кућа на улице, али да су ноћ провели у својим домовима.

"Добро је што смо претходних дана уклонили оштећене димњаке који би у овом посљедњем земљотресу сигурно причинили још већу штету", истакао је Јањетовић.

Он је додао да су јуче у Костајницу допремљена два контејнера која је набавила општина, а који ће бити кориштени као привремени смјештај за најугроженија лица.

Подручје Петриње јуче у 18.00 часова погодио је земљотрес јачине пет степени по Рихтеру у којем је оштећено неколико објеката, али нико није настрадао.

Најновији потрес осјетио се у многим градовима у Хрватској и БиХ.

У разорном земљотресу јачине 6,3 степена, који је 29. децембра погодио подручје Петриње, погинуло је седам особа, а причињена је велика материјална штета на објектима.

Костајница је општина у Републици Српској у којој је причињена највећа штета на стамбеним објектима у разорном потресу 29. децембра. Оштећено је око 600 објеката од којих је 15 за рушење, а 37 за хитну санацију.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Реалан

07.01.2021 14:42

Највеци проблем је остецена зграда опстине а куце у околини Костајнице нису.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пророк

07.01.2021 14:55

Начелниче, да си знао за земљотрес, да ли би ти и твоји секташи бесумучно крали да би ти побједио?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Док Холидеј

07.01.2021 19:25

ИЗ ХРВАТСКЕ КОСТАЈНИЦЕ И СИСКА СТИЖЕ ПОМОЋ У НАШУ КОСТАЈНИЦУ А НИЈЕДАН НАШ ГРАД НЕПОСЛА НИШТА ЈЕСМО ЛИ ТОЛИКО ДНО . А ПОЛИТИЧАРИ СЕ ХВАЛЕ КАКО СМО У СВЕМУ ПРИМЈЕР , МА ДАЛИ БИ ОНИ НЕШТО САМО ЈЕ КРИВА КОРОНА НЕСМИЈЕ СЕ ЦРВЕНИ КРСТ ОКУПЉАТИ.