Zemljotres ponovo oštetio zgradu opštine Kostajnica

- Zgrada opštinske uprave u Kostajnici dodatno je oštećena u sinoćnjem zemljotresu, rekao je načelnik ove lokalne zajednice Nikola Janjetović.

Republika Srpska 07.01.2021 | 15:26
Zemljotres ponovo oštetio zgradu opštine Kostajnica

On kaže da je bio terenu nakon potresa i da su na zgradi opštine vidljiva dodatna oštećenja, dok građani za sada nisu prijavili nova oštećenja na stambenim objektima.

Janjetović je rekao da su građani Kostajnice, nakon sinoćnjeg potresa na području Petrinje, koji se osjetio i u regionu, u panici izašli iz kuća na ulice, ali da su noć proveli u svojim domovima.

"Dobro je što smo prethodnih dana uklonili oštećene dimnjake koji bi u ovom posljednjem zemljotresu sigurno pričinili još veću štetu", istakao je Janjetović.

On je dodao da su juče u Kostajnicu dopremljena dva kontejnera koja je nabavila opština, a koji će biti korišteni kao privremeni smještaj za najugroženija lica.

Područje Petrinje juče u 18.00 časova pogodio je zemljotres jačine pet stepeni po Rihteru u kojem je oštećeno nekoliko objekata, ali niko nije nastradao.

Najnoviji potres osjetio se u mnogim gradovima u Hrvatskoj i BiH.

U razornom zemljotresu jačine 6,3 stepena, koji je 29. decembra pogodio područje Petrinje, poginulo je sedam osoba, a pričinjena je velika materijalna šteta na objektima.

Kostajnica je opština u Republici Srpskoj u kojoj je pričinjena najveća šteta na stambenim objektima u razornom potresu 29. decembra. Oštećeno je oko 600 objekata od kojih je 15 za rušenje, a 37 za hitnu sanaciju.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Realan

07.01.2021 14:42

Najveci problem je ostecena zgrada opstine a kuce u okolini Kostajnice nisu.

ODGOVORITE
Name

Prorok

07.01.2021 14:55

Načelniče, da si znao za zemljotres, da li bi ti i tvoji sektaši besumučno krali da bi ti pobjedio?!

ODGOVORITE
Name

Dok Holidej

07.01.2021 19:25

IZ HRVATSKE KOSTAJNICE I SISKA STIŽE POMOĆ U NAŠU KOSTAJNICU A NIJEDAN NAŠ GRAD NEPOSLA NIŠTA JESMO LI TOLIKO DNO . A POLITIČARI SE HVALE KAKO SMO U SVEMU PRIMJER , MA DALI BI ONI NEŠTO SAMO JE KRIVA KORONA NESMIJE SE CRVENI KRST OKUPLJATI.