У добојским храмовима служена Божићна литургија

Православни вјерници из Добоја присуствовали су светој божићној литургији након које је прочитана посланица Синода Српске православне Цркве и сви вјерници који су се постом  и молитвом припремили обавили су свету тајну причести.

Република Српска 07.01.2021 | 13:25
У добојским храмовима служена Божићна литургија

У заједничкој молитви пренесене су поруке мира, љубави и слоге.

„Драга браћо и сестре и ја данас у име свештенства овог светог храма, у име парохија добојских желим све да вас поздравим са оним радосним поздравом са којим се данас сви поздрављамо МИР БОЖЈИ, ХРИСТОС СЕ РОДИ! Нека би нам драга браћо и сестре Господ Бог подарио свима на данашњи дан радост, у срцима нашим мир, љубав једних према другима, а да нам подари да се убрзо и од ове невоље која је снашла читав свијет, па и наш род српски брзо растеретимо и да почнемо да живимо онако како смо то живјели и до прије ове епидемије“, окупљеним вјерницима обратио се свештеник протојереј-ставрофор Душко Недић.

Вјерници у Добоју прослављају најрадоснији хришћански празник по традиционалним православним обичајима.

Након јутарње литургије и пришешћа вјерници одлазе својим кућама гдје се са породицом окупе око богате Божићне трпезе, ломе чесницу и честитају Христово рођење уз традиционални поздрав МИР БОЖЈИ, ХРИСТОС СЕ РОДИ!

БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Срле

07.01.2021 13:01

Нама не треба вакцина..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Децко

07.01.2021 13:42

Будале људи! Па ваљда су могли усвојити неку стратегију спрецавања заразе ако вец иду у цркву!

Name

митар

07.01.2021 13:43

Катастрофа.Један цовјек носи маску.Тај неки инат, ја би рекао идиотизам.Људи о цему ви размисљате

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бн Оригинал

07.01.2021 14:32

Сад це тек да букне ! Ми смо луд народ

ОДГОВОРИТЕ
Name

жуна

07.01.2021 15:31

Па ово није нормално нико нема маске!!!!!!!!Катастрофа,и поново за све има буде крива властРС-а.Ајмо сада велики Вукановићу и блогеру Васковићу удри по Додику он је за све крив.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неспособна Власт

07.01.2021 17:01

Јел' Вукановић руководи републичким Кризним штабом? Зар исти они нису забранили сва окупљања, укључујући прославе и славска весеља? Гдје су стотине ловаца на новогодишње феште, ангажованих од стране новог шефа Инспектората Републике Српске за потребе пуњења буџета?! Изгледа не важе за све иста правила?! Сутра ће исти тај Кризни штаб прозивати грађане да су неодговорни, а на овај начин додатно отежавају посао медицинским радницима на ковид одјељењима који улажу надљудске напоре за помоћ обољелима.