U dobojskim hramovima služena Božićna liturgija

Pravoslavni vjernici iz Doboja prisustvovali su svetoj božićnoj liturgiji nakon koje je pročitana poslanica Sinoda Srpske pravoslavne Crkve i svi vjernici koji su se postom  i molitvom pripremili obavili su svetu tajnu pričesti.

Republika Srpska 07.01.2021 | 13:25
U dobojskim hramovima služena Božićna liturgija

U zajedničkoj molitvi prenesene su poruke mira, ljubavi i sloge.

„Draga braćo i sestre i ja danas u ime sveštenstva ovog svetog hrama, u ime parohija dobojskih želim sve da vas pozdravim sa onim radosnim pozdravom sa kojim se danas svi pozdravljamo MIR BOŽJI, HRISTOS SE RODI! Neka bi nam draga braćo i sestre Gospod Bog podario svima na današnji dan radost, u srcima našim mir, ljubav jednih prema drugima, a da nam podari da se ubrzo i od ove nevolje koja je snašla čitav svijet, pa i naš rod srpski brzo rasteretimo i da počnemo da živimo onako kako smo to živjeli i do prije ove epidemije“, okupljenim vjernicima obratio se sveštenik protojerej-stavrofor Duško Nedić.

Vjernici u Doboju proslavljaju najradosniji hrišćanski praznik po tradicionalnim pravoslavnim običajima.

Nakon jutarnje liturgije i prišešća vjernici odlaze svojim kućama gdje se sa porodicom okupe oko bogate Božićne trpeze, lome česnicu i čestitaju Hristovo rođenje uz tradicionalni pozdrav MIR BOŽJI, HRISTOS SE RODI!

BN TV

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Srle

07.01.2021 13:01

Nama ne treba vakcina..

ODGOVORITE
Name

Decko

07.01.2021 13:42

Budale ljudi! Pa valjda su mogli usvojiti neku strategiju sprecavanja zaraze ako vec idu u crkvu!

Name

mitar

07.01.2021 13:43

Katastrofa.Jedan covjek nosi masku.Taj neki inat, ja bi rekao idiotizam.Ljudi o cemu vi razmisljate

ODGOVORITE
Name

Bn Original

07.01.2021 14:32

Sad ce tek da bukne ! Mi smo lud narod

ODGOVORITE
Name

žuna

07.01.2021 15:31

Pa ovo nije normalno niko nema maske!!!!!!!!Katastrofa,i ponovo za sve ima bude kriva vlastRS-a.Ajmo sada veliki Vukanoviću i blogeru Vaskoviću udri po Dodiku on je za sve kriv.

ODGOVORITE
Name

Nesposobna Vlast

07.01.2021 17:01

Jel' Vukanović rukovodi republičkim Kriznim štabom? Zar isti oni nisu zabranili sva okupljanja, uključujući proslave i slavska veselja? Gdje su stotine lovaca na novogodišnje fešte, angažovanih od strane novog šefa Inspektorata Republike Srpske za potrebe punjenja budžeta?! Izgleda ne važe za sve ista pravila?! Sutra će isti taj Krizni štab prozivati građane da su neodgovorni, a na ovaj način dodatno otežavaju posao medicinskim radnicima na kovid odjeljenjima koji ulažu nadljudske napore za pomoć oboljelima.