Шамац: Служене литургије, велики број вјерника у храмовима

На шамачком подручју јутрос је дочекан најрадоснији хришћански празник Божић, а у свим православним храмовима у Шамцу, Црквини, Слатини, Обудовцу, Крушковом Пољу, Тишини и Новом Селу служене су литургије.

Република Српска 07.01.2021 | 09:05
Шамац: Служене литургије, велики број вјерника у храмовима

Уз поштовање свих епидемиолошких мјера, велики број вјерника присуствовао је литургији у Цркви Светог великомученика Димитрија у Шамцу, као и свим другим храмовима на подручју општине Шамац.

Након литургије, свештеник Јово Лакић рекао је да се у крсници која је након литургије поводом Божића подијељена вјерницима налази златник који је донирала општина Шамац.

Златник је нашао Ђорђе Џомбић из Шамца, који је свим православним вјерницима честитао Божић и пожелио много здравља. Он је захвалио донатору златника и цркви коју сваки дан посјећује са породицом.

Литургији у Шамцу присуствовао је и начелник општине Ђорђе Милићевић, који је честитао Божић и пожелио да буде прослављен у љубави, миру и слози.

– Мир Божији, Христос се роди! Сигуран сам да ће српски народ широм Републике Српске и окружења Дан Христовог рођења, мира, слоге, јединства прославити онако како су вијековима наши преци прослављали. Ово је дан када се окупљамо око својих породица са жељом за здрављем, миром и спасењем – истакао је Милићевић.

Српска православна црква прославља данас Божић, најрадоснији хришћански празник – дан Рођења Исуса Христа.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Борац

07.01.2021 10:41

Ови из Шамца ставили Икону на изволи ако налети неко из СНСД нестат це.људи су слаби на Иконама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.01.2021 11:46

Мозда је и ова из колекције икона које су отудјене. Гле сад кад се буду поцели јављат власници.