Šamac: Služene liturgije, veliki broj vjernika u hramovima

Na šamačkom području jutros je dočekan najradosniji hrišćanski praznik Božić, a u svim pravoslavnim hramovima u Šamcu, Crkvini, Slatini, Obudovcu, Kruškovom Polju, Tišini i Novom Selu služene su liturgije.

Republika Srpska 07.01.2021 | 09:05
Šamac: Služene liturgije, veliki broj vjernika u hramovima

Uz poštovanje svih epidemioloških mjera, veliki broj vjernika prisustvovao je liturgiji u Crkvi Svetog velikomučenika Dimitrija u Šamcu, kao i svim drugim hramovima na području opštine Šamac.

Nakon liturgije, sveštenik Jovo Lakić rekao je da se u krsnici koja je nakon liturgije povodom Božića podijeljena vjernicima nalazi zlatnik koji je donirala opština Šamac.

Zlatnik je našao Đorđe DŽombić iz Šamca, koji je svim pravoslavnim vjernicima čestitao Božić i poželio mnogo zdravlja. On je zahvalio donatoru zlatnika i crkvi koju svaki dan posjećuje sa porodicom.

Liturgiji u Šamcu prisustvovao je i načelnik opštine Đorđe Milićević, koji je čestitao Božić i poželio da bude proslavljen u ljubavi, miru i slozi.

– Mir Božiji, Hristos se rodi! Siguran sam da će srpski narod širom Republike Srpske i okruženja Dan Hristovog rođenja, mira, sloge, jedinstva proslaviti onako kako su vijekovima naši preci proslavljali. Ovo je dan kada se okupljamo oko svojih porodica sa željom za zdravljem, mirom i spasenjem – istakao je Milićević.

Srpska pravoslavna crkva proslavlja danas Božić, najradosniji hrišćanski praznik – dan Rođenja Isusa Hrista.

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Borac

07.01.2021 10:41

Ovi iz Šamca stavili Ikonu na izvoli ako naleti neko iz SNSD nestat ce.ljudi su slabi na Ikonama

ODGOVORITE
Name

Re

07.01.2021 11:46

Mozda je i ova iz kolekcije ikona koje su otudjene. Gle sad kad se budu poceli javljat vlasnici.