Божићна радост нека уђе у наше домове и наша срца

- Радост Божићна нека уђе у домове наше у породице наше, али прије свега да уђе у срца наша, поручио у бесједи владика Јефрем.

Република Српска 07.01.2021 | 02:32
Божићна радост нека уђе у наше домове и наша срца

'Поводом Божича, епископ бањалучки Јефрем служио је поноћну литургију у Храму Христа Спаситеља. Вјерници у жељама скромни. Све што им треба је, тврде, мир, здравље и породица.

Звоно Храма Христа Спаситеља означило је радост. Али и поноћ уз најаву да је стигао Божић. Вјерници ове године најрадоснији хришћански празник дочекују у специфичним условима. Једни без заштитне маске, други их носе. Због великог броја вјерника који су дошли на поноћну литургију, није било могуће испошовати ни прописану физичку дистанцу.

Упркос свему што нас је кажу снашло, због вируса корона, оно што се није промјенило јесте да је Божић дан испуњен радошћу, симбол љубави.

- Нешто најсветије што се може догодити српском народу и иначе Србима, то је нешто најбоље и ми сматрамо то најсвечанијим даном у животу.

- Божић је наравно спрска традиција на очувању српске православне вјере и историје и мислим да је то најсрећнији празник.

- Један од најважнијих празника, прослављам га у кругу породице, сада мало уже због ове ситуације.

- Најбитније ми је то што се окупим са својом породицом, божићни ручак и доручак са породицом, то ми је најбитније – кажу вјерници који су дошли на Божићну литургију.

Поноћну литургију служио је владика бањалучки Јефрем.

- Мир, радост и благостање пожелио је присутним вјерницима и људима широм свијета.

Читајући посланицу замолио је да у данима тешким за свеколики људски род чувамо своје, али и здравље других, поштујући препоруке здравствене службе. Тако чинећи, каже, не показујете одсуство вјере, већ свједочите да поштујете светињу живота.

- Желимо да наредна година буде у том погледу много повољнија да престане ова страшна пошаст која хара цијелим свијетом, нека Господ благослови помилује и спасе овај народ и све народе широм свијета да се избавимо од овог зла и да почнемо да живимо нормално, да се радујемо животу и да остварујемо своје животне циљеве. Драга браћо и сестре свима вам желим да радост Божићна уђе у домове наше у породице наше, али прије свега да уђе у срца наша'' – рекао је обраћајући се вјерницима владика бањалучки Јефрем. 

Божић кажу вјерници јача вјеру, пружа снагу и враћа корјенима. Дан радости, рађања, слоге и очувања породице.

Након литургије услиједило је и традиционално поздрављање:

- Мир Божији - Христос се роди!

БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Честитам

07.01.2021 05:58

Свим људима православне вјере у БиХ и широм свијета честитам вам Божић да га са својом родбином и пријатељима прославите у здрављу и срећи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зврцка

07.01.2021 06:08

Свим хрисцанима зелим сретан благдан те да га проведете у миру и весељу са својим најмилијим. Мир Бозији Христос се роди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оооо

07.01.2021 09:11

Касниш 14 дана са честиткама.данас је православни празник,не хришћански благдан.

Name

Кум 2

07.01.2021 07:34

Ваистину се роди

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

07.01.2021 16:26

Лопуза