Национална гарда улази у зграду Конгреса САД

Министарство Одбране САД-а је мобилизовало све припаднике вашингтонске националне гарде након што је већа група људи која подржава Доналда Трумпа упала у Капитол.

Свијет 06.01.2021 | 22:42
Национална гарда улази у зграду Конгреса САД

Вашингтонска гарда је мобилизована како би пружили подршку савезним агенцијама за спровођење закона у Дистрикту. Вршилац Дужности Министра Одбране Миллер је на вези са политичким лидерима Конгреса а амерички Секретар за војску МцЦартхy активно сарађује са америчком владом. Министарство правде ће координисати акцијом полицијских служби”, рекао је гласноговорник Пентагона Јонатхан Хоффман.

Полиција опремљена опремом за разбијање нереда се премјестила ка вашингтонској Плази која се налази источно од Капитола а ЦНН-ов Бриан Тодд је јавио да се ту налази око 50 полицајаца.

Неколико демонстраната је ишло за њима, вичући на њих. У међувремену Иванка Трамп, кћерка Предсједника Трумпа назвала је демонстранте “патриотама” у тwеету у којем их је позвала да остану мирни и поштују полицију.

Недуго након објављивања тwеета, Иванка Трумп га је обрисала, али је остао сцреенсхот. “Амерички патриоти – Било какво нарушавање сигурности или непоштовање полицијских снага је неприхватљиво. Насиље мора одмах престати. Молим вас буди те мирни”, написала је Иванка Трамп.

(Агенције) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

007

06.01.2021 22:13

Ма марс у лудницу и ти а и твој луди муз.Све вас позатварати.Изгубили сте и доста вас је било на свјетској сцени.4 године лудила и ниста добра нисте урадили.Најгори предсједник у историји САД-а .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

06.01.2021 23:17

А сад стиже оличење морала и поштења ?дементни педофил???????

Name

Директ

07.01.2021 00:02

Шјаши Курта...наставак сви знате.

Name

Директ

07.01.2021 09:06

Како најгори, кад је смањио незапосленост.

Name

У страха су велике оци

06.01.2021 22:57

Позивам Олбрајтову да поцне преговоре измедју двије супростављене стране,ако не успије,одмах НАТО да бомбардује Америку због нарусавања људских права и слобода.

ОДГОВОРИТЕ