Nacionalna garda ulazi u zgradu Kongresa SAD

Ministarstvo Odbrane SAD-a je mobilizovalo sve pripadnike vašingtonske nacionalne garde nakon što je veća grupa ljudi koja podržava Donalda Trumpa upala u Kapitol.

Svijet 06.01.2021 | 22:42
Nacionalna garda ulazi u zgradu Kongresa SAD

Vašingtonska garda je mobilizovana kako bi pružili podršku saveznim agencijama za sprovođenje zakona u Distriktu. Vršilac Dužnosti Ministra Odbrane Miller je na vezi sa političkim liderima Kongresa a američki Sekretar za vojsku McCarthy aktivno sarađuje sa američkom vladom. Ministarstvo pravde će koordinisati akcijom policijskih službi”, rekao je glasnogovornik Pentagona Jonathan Hoffman.

Policija opremljena opremom za razbijanje nereda se premjestila ka vašingtonskoj Plazi koja se nalazi istočno od Kapitola a CNN-ov Brian Todd je javio da se tu nalazi oko 50 policajaca.

Nekoliko demonstranata je išlo za njima, vičući na njih. U međuvremenu Ivanka Tramp, kćerka Predsjednika Trumpa nazvala je demonstrante “patriotama” u tweetu u kojem ih je pozvala da ostanu mirni i poštuju policiju.

Nedugo nakon objavljivanja tweeta, Ivanka Trump ga je obrisala, ali je ostao screenshot. “Američki patrioti – Bilo kakvo narušavanje sigurnosti ili nepoštovanje policijskih snaga je neprihvatljivo. Nasilje mora odmah prestati. Molim vas budi te mirni”, napisala je Ivanka Tramp.

(Agencije) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

007

06.01.2021 22:13

Ma mars u ludnicu i ti a i tvoj ludi muz.Sve vas pozatvarati.Izgubili ste i dosta vas je bilo na svjetskoj sceni.4 godine ludila i nista dobra niste uradili.Najgori predsjednik u istoriji SAD-a .

ODGOVORITE
Name

Skeptik

06.01.2021 23:17

A sad stiže oličenje morala i poštenja ?dementni pedofil???????

Name

Direkt

07.01.2021 00:02

Šjaši Kurta...nastavak svi znate.

Name

Direkt

07.01.2021 09:06

Kako najgori, kad je smanjio nezaposlenost.

Name

U straha su velike oci

06.01.2021 22:57

Pozivam Olbrajtovu da pocne pregovore izmedju dvije suprostavljene strane,ako ne uspije,odmah NATO da bombarduje Ameriku zbog narusavanja ljudskih prava i sloboda.

ODGOVORITE