У Петрињи постоји опасност за сваког човјека

Полиција, како јављају вечерас медији, никога не пушта у центар Петриње због опасности да се зграде страдале у потресу не уруше, а петрињски градоначелник Даринко Думбовић поручио је да се све активности морају дислоцирати из центра, но не искључује ни евакуацију.

Регион 06.01.2021 | 22:20
У Петрињи постоји опасност за сваког човјека

“Опасност за сваког човјека је велика и да имамо шансу да спасимо животе морамо се дислоцирати из строгог центра града”, рекао је Думбовић за Дневник Нове ТВ додавши да се центру града “мора на другачији начин приступити па чак и до евакуације људи”.

Људи су, рекао је, у Петрињи остали због љубави. “Сада морамо упутити поруку да је опасност за сваког човјека велика и да се морамо дислоцирати из строгог центра града”.

“Бојим се да ће нас потрес излудити и ту се тражи велика одговорност да донесемо и тешке одлуке, јер ово не престаје и не мирује. Свако јутро добијемо поруку потреса”, рекао је градоначелник Петриње.

Напоменуо је и како након вечерашњег потреса има дојава о штети. “Дошла је неман која нас сваки дан потреса. Чак и оно што је поправљено након првог потреса је попадало. Строги центар града је поново разрушен. Имамо срећу што је пао мрак и што није било пуно људи на цести. Да се то догодило данас када је све било пуно људи, бојим се да би била пуно већа трагедија. Дојава је била да је један човјек у Лушчанима нестао, но ватрогасци су јавили да су га нашли”, рекао је Думбовић.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Знам

07.01.2021 00:28

Петриња је само опомена за већа мјеста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ти знас?

07.01.2021 06:05

Петрња је стари град са старим куцама од сламе! Нормално је да се русе као куле од карата! Ти знас?