Бинго и Оаза уручили донацију Сигурним кућама у БиХ

У оквиру кампање "Оаза сигурности" у Бинго Цитy Центру у Тузли уприличена је церемонија додјеле донаторских чекова као и дружење донатора Бинго и Оаза са представницима Сигурних кућа.

Босна и Херцеговина 06.01.2021 | 09:34
Бинго и Оаза уручили донацију Сигурним кућама у БиХ

У протекла два мјесеца компаније Бинго и Оаза су заједно покренули активност у којој су купци могли допринијети донацији Сигурним кућама у БиХ. Куповином воде Оаза 0,5 л издваја се 10% за рад Сигурних кућа и жртава насиља у породици у Босни и Херцеговини.

Овом приликом представница АС Холдинга, Идна Мачкић и ПР компаније Бинго Татјана Пауноски су уручиле донаторске чекове у вриједности од 3.000 КМ представницима двије Сигурне куће: Вива Тузла и Медица Зеница.

Највећи трговачки ланац у Босни и Херцеговини Бинго је на позив компаније Оаза одмах прихватио бити дијелом ове позитивне приче.

"Ово није први пут да помажемо Сигурним кућама. Бинго као друштвено одговорна компанија настоји да помогне онима којима је то потребно, кроз разне пројекте са својим партнерима. Мали су то кораци, али их правимо много, те знамо да ћемо заједно моћи направити велике ствари. Донација коју данас уручујемо са Оазом је резултат синергије домаћих компанија али и подршке наших купаца." изјавила је Татјана Пауноски. 

На територији Босне и Херцеговине постоји осам Сигурних кућа са укупно 200 расположивих мјеста за жртве породичног насиља, које су најчешће жене и дјеца.

Статистике показују да је 70% корисница незапослено и економски овисно о партнеру, што је један од основних узрока останка у заједницама. Највећи број корисница Сигурних кућа, чак 38% њих је у старосној доби од 25-35 година.

Из Сигурне куће Медица Зеница, Ирма Шиљак нагласила је "Ова средства су изузетно важна, поготово за вријеме пандемије, када Сигурне куће у Федерацији БиХ нису системски ријешене. Кроз ову акцију смо подигли свијест о питању насиља као и пружању свеобухватне подршке и помоћи жртвама насиља."

„Удружење грађана Виве жене од свог постојања се први пут суочило са великим изазовом за који нисмо били спремни. Обзиром да ми немамо стално и системски ријешено питање финансирања сигурне куће, у овој кризи смо се суочили са питањем опстанка.

Ова акција је свакако показатељ и свима другима, да свако на свој начин, ако жели, може дати допринос борби против насиља у породици. Евидентан је пораст жртава насиља у односу на прошлу годину, у  нашу кућу смјештено је четрдесет особа више него претходне године, тако да нам је свака помоћ добро дошла", казала је Данијела Калоци из Удружења грађана Виве жене Тузла.

Представници компанија Бинго и Оаза су поручили да је ово само почетак заједничког дјеловања те да ће 2021. година бити у знаку још успјешних кампања које ће оправдати статус друштвено одговорних компанија. 

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Скептик

06.01.2021 08:49

Сигурне куће су највећа подвала која нам је наметнута. Умјесто да насилник буде исељен из дома и ухапшен, на сцени је невиђен парадокс, сада жртве морају напустити свој дом и отићи у привремени смештај као избјеглице а насилник остаје у дому(!!!???). Страшно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црнка

06.01.2021 08:53

Јој ове високе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.01.2021 18:26

Мајка једном рађа....

Name

Коотраппали

07.01.2021 07:29

Е јесте добра, ма врх!

Name

Источна РС

06.01.2021 13:49

А шта је са сигурном кућом у Модричи. Значи подршка само у ФЕД. Честитамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уххххх

06.01.2021 14:29

Ја љепоте ...она скроз десно....

ОДГОВОРИТЕ
Name

"Источни "

06.01.2021 14:58

Па кад би вам и хтјели помоћи, ви би рекли да вам не треба помоћ "Турака", зар не? А сада куакте што нема помоћи? Биједници једни.

ОДГОВОРИТЕ