Преминуо бивши ватреполиста бивше државе

Тужна вијест задесила је ватерполо.Срђан Барба, некадашњи играч Приморца, преминуо је изненада у 42. години.

Остали спортови 05.01.2021 | 16:13
Преминуо бивши ватреполиста бивше државе

- Барба је каријеру дијелом провео у Приморцу, био стандардни првотимац и члан млађих репрезентативних селекција некадашње СР Југославије, затим Србије и Црне Горе, а потом је играо за селекцију Црне Горе, укључујући и наступ у Свјетској лиги 2008, када је екипа Петра Поробића освојила четврто мјесто. Претходне године је, на Универзијади у Бангкоку 2007, освојио злато са црногорском универзитетском селекцијом.

По завршетку играчке каријере посветио се даљем развоју овог спорта – љубав према ватерполу преносио је на млађе нараштаје у ВК Катаро.

-Остаће упамћен као узоран играч, тренер и пријатељ, чија племенитост и ентузијазам треба да служе као примјер другима. Поносни што је годинама био дио нашег клуба и наших живота, што нам је био пријатељ и сарадник, чуваћемо га од заборава, преносе саопштење ВК Приморац.

Овим поводом се огласио и Ватерполо и пливачки савез Црне Горе:

-Затечени и потресени Срђановим прераним одласком, што представља велики губитак за наш спорт, Ватерполо и пливачки савез Црне Горе упутио је изразе најискренијег саучешћа породици, као и клубовима Приморцу и Катару.

(Српскаинфо) 

Коментари / 0

Оставите коментар