Preminuo bivši vatrepolista bivše države

Tužna vijest zadesila je vaterpolo.Srđan Barba, nekadašnji igrač Primorca, preminuo je iznenada u 42. godini.

Ostali sportovi 05.01.2021 | 16:13
Preminuo bivši vatrepolista bivše države

- Barba je karijeru dijelom proveo u Primorcu, bio standardni prvotimac i član mlađih reprezentativnih selekcija nekadašnje SR Jugoslavije, zatim Srbije i Crne Gore, a potom je igrao za selekciju Crne Gore, uključujući i nastup u Svjetskoj ligi 2008, kada je ekipa Petra Porobića osvojila četvrto mjesto. Prethodne godine je, na Univerzijadi u Bangkoku 2007, osvojio zlato sa crnogorskom univerzitetskom selekcijom.

Po završetku igračke karijere posvetio se daljem razvoju ovog sporta – ljubav prema vaterpolu prenosio je na mlađe naraštaje u VK Kataro.

-Ostaće upamćen kao uzoran igrač, trener i prijatelj, čija plemenitost i entuzijazam treba da služe kao primjer drugima. Ponosni što je godinama bio dio našeg kluba i naših života, što nam je bio prijatelj i saradnik, čuvaćemo ga od zaborava, prenose saopštenje VK Primorac.

Ovim povodom se oglasio i Vaterpolo i plivački savez Crne Gore:

-Zatečeni i potreseni Srđanovim preranim odlaskom, što predstavlja veliki gubitak za naš sport, Vaterpolo i plivački savez Crne Gore uputio je izraze najiskrenijeg saučešća porodici, kao i klubovima Primorcu i Kataru.

(Srpskainfo) 

Komentari / 0

Ostavite komentar