Треба наћи начин како санирати посљедице потреса

Он је казао да ће Клуб посланика СДС кроз Народну скупштину РС наћи начин како би се Козарској Дубици и Костајници пружила подршка и новчана помоћ. 

Република Српска 04.01.2021 | 17:21
Треба наћи начин како санирати посљедице потреса

Делегација Српске демократске странке на челу са замјеником предсједника др Миланом Радовићем, генералним секретаром СДС Зораном Латиновићем и чланицом Предсједништва СДС Иванком Марковић посјетила је данас Козарску Дубицу и Костајницу и разговарала са представницима СДС-а и грађанима ове двије општине како помоћи грађанима чији су објекти и имовина оштећени у разорном земљотресу који је прије пар дана погодио сјеверозападни дио Републике Српске.

Радовић је казао да је важно да се сви нивои власти укључе у процес санирања штете након земљотреса и да је важно алармирати и институције Европске уније која има средства за ове намјене.

"Са начелницима из општина из Хрватске које су погођене земљотресом потребно је путем прекограничне сарадње аплицирати средства Европске уније како би се штета проузрокована земљотресом најхитније санирала" - казао је замјеник предсједника СДС Милан Радовић. 

Он је казао да ће Клуб посланика СДС кроз Народну скупштину РС наћи начин како би се Козарској Дубици и Костајници пружила подршка и новчана помоћ. 

Генерални секретар СДС Зоран Латиновић казао је да је неопходно да се потпише сва штета на објектима и да се након тога приступи хитном санирању штете.

"Потребно је да се и ентитетске и власти БиХ укључе у санирање штете и да се бројни објекти који су оштећени у земљотресу што прије санирају јер због хладног зимског времена потребно је учинити те објекте поново усељивим", закључио је Латиновић.

(БН) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Тррба наћи начина!?

04.01.2021 20:14

Јаооооо! Па како је то тешко, јао,јао! Нико се не смије обратоти ентитетској влади па се онако , дјетињасто питају "Како наци начин да се обнови Б.Д. и Б.К." Овим глупим питањем индурено алудирате на помоћ Београда или усташа (јер вас неће прогласити усташољупцима и издајницима) Сарајево не смијете да питате јер ће вас одмах проглсити издајницима или "Бакировцима". Зато овако немушто постављате питање. Ви сте немоћни да било ста сами урадите јер немате ништа! Просијачите од Београда и усташа, а мрзите Бошњаке и БиХ одн. Сарајево! Мржња ће вас, ба, убити! Видите ста вам се дешава, хајвани!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Постено

04.01.2021 23:14

Има истине,али користите тешке ријечи добри човјече.Тако нећемо стићи у нашу Босну,него њихову...Поздрав.

Name

Ре:

05.01.2021 01:41

Толико мржње према Србима нисам скоро видио. Човјече, немој ради себе, трујеш и ум и душу!