Treba naći način kako sanirati posljedice potresa

On je kazao da će Кlub poslanika SDS kroz Narodnu skupštinu RS naći način kako bi se Кozarskoj Dubici i Кostajnici pružila podrška i novčana pomoć. 

Republika Srpska 04.01.2021 | 17:21
Treba naći način kako sanirati posljedice potresa

Delegacija Srpske demokratske stranke na čelu sa zamjenikom predsjednika dr Milanom Radovićem, generalnim sekretarom SDS Zoranom Latinovićem i članicom Predsjedništva SDS Ivankom Marković posjetila je danas Кozarsku Dubicu i Кostajnicu i razgovarala sa predstavnicima SDS-a i građanima ove dvije opštine kako pomoći građanima čiji su objekti i imovina oštećeni u razornom zemljotresu koji je prije par dana pogodio sjeverozapadni dio Republike Srpske.

Radović je kazao da je važno da se svi nivoi vlasti uključe u proces saniranja štete nakon zemljotresa i da je važno alarmirati i institucije Evropske unije koja ima sredstva za ove namjene.

"Sa načelnicima iz opština iz Hrvatske koje su pogođene zemljotresom potrebno je putem prekogranične saradnje aplicirati sredstva Evropske unije kako bi se šteta prouzrokovana zemljotresom najhitnije sanirala" - kazao je zamjenik predsjednika SDS Milan Radović. 

On je kazao da će Кlub poslanika SDS kroz Narodnu skupštinu RS naći način kako bi se Кozarskoj Dubici i Кostajnici pružila podrška i novčana pomoć. 

Generalni sekretar SDS Zoran Latinović kazao je da je neophodno da se potpiše sva šteta na objektima i da se nakon toga pristupi hitnom saniranju štete.

"Potrebno je da se i entitetske i vlasti BiH uključe u saniranje štete i da se brojni objekti koji su oštećeni u zemljotresu što prije saniraju jer zbog hladnog zimskog vremena potrebno je učiniti te objekte ponovo useljivim", zaključio je Latinović.

(BN) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Trrba naći načina!?

04.01.2021 20:14

Jaooooo! Pa kako je to teško, jao,jao! Niko se ne smije obratoti entitetskoj vladi pa se onako , djetinjasto pitaju "Kako naci način da se obnovi B.D. i B.K." Ovim glupim pitanjem indureno aludirate na pomoć Beograda ili ustaša (jer vas neće proglasiti ustašoljupcima i izdajnicima) Sarajevo ne smijete da pitate jer će vas odmah proglsiti izdajnicima ili "Bakirovcima". Zato ovako nemušto postavljate pitanje. Vi ste nemoćni da bilo sta sami uradite jer nemate ništa! Prosijačite od Beograda i ustaša, a mrzite Bošnjake i BiH odn. Sarajevo! Mržnja će vas, ba, ubiti! Vidite sta vam se dešava, hajvani!?

ODGOVORITE
Name

Posteno

04.01.2021 23:14

Ima istine,ali koristite teške riječi dobri čovječe.Tako nećemo stići u našu Bosnu,nego njihovu...Pozdrav.

Name

Re:

05.01.2021 01:41

Толико мржње према Србима нисам скоро видио. Човјече, немој ради себе, трујеш и ум и душу!