У мјесецу хуманости преко 4.800 марака од Моззарта

У Моззартовом мјесецу хуманости сакупљено је више од 4.800 марака. Улог од 100 марака, који је ова компанија свакога дана давала познатим личностима за типовање током цијелог децембра, уједно је био и загарантовани добитак.

Република Српска 04.01.2021 | 16:17
У мјесецу хуманости преко 4.800 марака од Моззарта

Дакле, сваки „Хуманитарни тикет у подне“ је, на неки начин, “прошао”, а не само она два сјајна која су типовали Данило Анђушић и Ана Марија Роси. Прослављени кошаркаш је погодио племенити листић за 1.183 КМ које је одлучио да усмјери Удружењу родитеља дјеце и омладине са посебним потребама “Сунце нам је заједничко” из Требиња. Позната редитељка свој добитак од 727 КМ жељела је да донира Сигурној кући “Будућност” из Модриче. 

Укупан децембарски фонд који иде у хуманитарне сврхе је појачан јер је улог, који је ова компанија донирала племенитим кладиоцима током мјесеца хуманости, умјесто стандардних 50, био 100 марака. 

Тако је у фонд од осталих, недобитих тикета током децембра скупљено укупно 2.900 КМ. Тај износ компанија Моззарт одлучила је да донира домовима за дјецу. Тако ће по 1.450 КМ добити Дом за незбринуту дјецу “Рада Врањешевић” у Бањалуци и  Дом за мушку дјецу и омладину ометену у развоју у Приједору. 

- Децембар је, већ традиционално, месец хуманости у Моззарту, период када још више помажемо онима којима је то најпотребније. Трудимо се да атмосфера даривања траје током цијеле године, а уочи празника је посебно важно да се још више ујединимо у оваквим акцијама. Драго нам је што смо, кроз акцију “Хуманитарни тикет” уочи празника, обрадовали оне којима је помоћ потребна  – каже Селма Салкановић, руководилац Дирекције корпоративних послова у компанији Моззарт.

Од почетка акције „Хуманитарни тикет у подне“ 2016. године, типовало је чак 1.665 познатих личности. Само у 2020. години на бројне адресе у БиХ компанија Моззарт прослиједила је више од 17.740 марака. 

(БН)