Помоћ Србину коме је кућа запаљена у насељу Доглоди

- Министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Милош Лучић посјетио је данас Борислава Берјана, коме је прије три дана запаљена кућа у сарајевском насељу Доглоди, те најавио да ће му у наредном периоду пружити адекватну помоћ како би објекат био стављен под кров.

Република Српска 04.01.2021 | 15:56
Помоћ Србину коме је кућа запаљена у насељу Доглоди

Лучић је напоменуо да не може прецизирати о каквој помоћи је ријеч, додајући да се лично желио увјерити каква је ситуација на терену, а дочекао га је катастрофалан призор.

"Ово није први напад и паљевина куће господина Берјана. Шаље се лоша порука, што утиче на сам повратак. Желим да апелујем на све грађане да радимо на помирењу, јер је и након 25 година од рата актуелан напад на српску имовину. Сада је ово српска кућа, сутра може да буде бошњачка или хрватска", изјавио је Лучић новинарима.

Лучић је навео да надлежни кажу да је могуће да су ово учинили мигранти, те да је можда најлакше рећи да су они то урадили и да нико не одговара, али да је евидентно да су права Срба угрожена.

Берјан је још једном поновио да се не плаши, али да ова паљевина представља пријетњу.

"Србин сам, невоља ми име и презиме. Имена и презимена се не стидим нити плашим. Коме сам год могао помоћи - помогао сам и опет ћу помоћи. Хоћу да се овдје вратим, ово је моја дједовина", истакао је Берјан.

Он је поновио да му је кућа први пут запаљена 20. новембра и да је 27. новембра у МУП-у Кантона Сарајево дао изјаву да сумња на подстанара којем је дао кућу на чување без икакве надокнаде.

Берјан сумња на наркомане, а полиција га убјеђује да су то извршили мигранти којих, како каже, нема на том подручју, што су му потврдиле и комшије.

"Када смо то све санирали и опремили, покрили даском и најлоном, опет су ми након 40 дана запалили кућу. Пожар је ухватио најлон, да би сада запалили други дио крова. Ово је мултиетничност у Сарајеву", рекао је Берјан.

Он је додао да физички није угрожен, али да је психички тотално убијен.

"Ово ћу да поправим како-тако, вратићу се и овдје живјети слободно, јер се не бојим никога, нити се они мене боје", поручио је Берјан, који сада живи у Вишеграду.

Србину Бориславу Берјану трећи пут је запаљена кућа у сарајевском насељу Доглоди у ноћи између 1. и 2. јануара, преноси Срна.

БН ТВ 

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

утврдице истрага

04.01.2021 15:17

Како то само теби пале куцу? Ако нису мигранти мозда те комсије памте по " добру" из ратног периода.Ко зна!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лик

04.01.2021 17:00

То се и ја пита засто само њему по треци пут то раде и ко ради питање је

Name

Злаја

04.01.2021 17:13

Утихнуло ратиште у Сирији па комшије нервозни ,остали без радних мјеста ,кризирају.

Name

Ре

04.01.2021 17:25

Поготово сто је тад имао 12 година

Name

????ко зна истину

05.01.2021 07:57

Мозда баја лаже само да би створити мржњу и нетрпељивост. Да је истина сто казе нормалан се не би висебпојавијо тамо док се не види ко пали кућу толико пута.

Name

Закерало

04.01.2021 16:17

а када је Баја против ангажирања војске на граници онда нико ништа, кућу су запалили мигранти то је јасно као дан и немојте такву ситуацију користити у политичке сврхе. Баја нам је свима загорчао живот, само нека зна, може доћи и обрнута ситуација, али то Бају не занима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еxмен

04.01.2021 18:00

И у Украјини је стао рат многи су нервозни

Name

Амд

04.01.2021 16:21

Осјецам да овде није све исприцано.. има друга страна медаље..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па што

04.01.2021 16:32

се не вратиш болан, нико ти не брани. Чувај своју имовину. А и то "катастрофалан призор", па изгорио кров не може бити "изгорелији" а није сав ни изгорио али направите ви "катастрофалну" вијест

ОДГОВОРИТЕ
Name

бурке

04.01.2021 17:10

Кад сам му видио на шта му личи кућа...а направио је сам себи добру рекламу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будало

04.01.2021 20:58

Србин је то друзе. Не мозе он без наопаке историје. Таман кад би умро. Јеси ли Србине прегледао у каквом су стању цигле и елементи сто се запалисе заједно са несто греда, а остадосе у природној боји. Неке добре цигле незапаљиве

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иди бре болан

04.01.2021 21:03

Нико нити једне лијепе ријечи нема за овог берјана..!! Ни од срба чак. Знају га добро.

ОДГОВОРИТЕ