Pomoć Srbinu kome je kuća zapaljena u naselju Doglodi

- Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloš Lučić posjetio je danas Borislava Berjana, kome je prije tri dana zapaljena kuća u sarajevskom naselju Doglodi, te najavio da će mu u narednom periodu pružiti adekvatnu pomoć kako bi objekat bio stavljen pod krov.

Republika Srpska 04.01.2021 | 15:56
Pomoć Srbinu kome je kuća zapaljena u naselju Doglodi

Lučić je napomenuo da ne može precizirati o kakvoj pomoći je riječ, dodajući da se lično želio uvjeriti kakva je situacija na terenu, a dočekao ga je katastrofalan prizor.

"Ovo nije prvi napad i paljevina kuće gospodina Berjana. Šalje se loša poruka, što utiče na sam povratak. Želim da apelujem na sve građane da radimo na pomirenju, jer je i nakon 25 godina od rata aktuelan napad na srpsku imovinu. Sada je ovo srpska kuća, sutra može da bude bošnjačka ili hrvatska", izjavio je Lučić novinarima.

Lučić je naveo da nadležni kažu da je moguće da su ovo učinili migranti, te da je možda najlakše reći da su oni to uradili i da niko ne odgovara, ali da je evidentno da su prava Srba ugrožena.

Berjan je još jednom ponovio da se ne plaši, ali da ova paljevina predstavlja prijetnju.

"Srbin sam, nevolja mi ime i prezime. Imena i prezimena se ne stidim niti plašim. Кome sam god mogao pomoći - pomogao sam i opet ću pomoći. Hoću da se ovdje vratim, ovo je moja djedovina", istakao je Berjan.

On je ponovio da mu je kuća prvi put zapaljena 20. novembra i da je 27. novembra u MUP-u Кantona Sarajevo dao izjavu da sumnja na podstanara kojem je dao kuću na čuvanje bez ikakve nadoknade.

Berjan sumnja na narkomane, a policija ga ubjeđuje da su to izvršili migranti kojih, kako kaže, nema na tom području, što su mu potvrdile i komšije.

"Кada smo to sve sanirali i opremili, pokrili daskom i najlonom, opet su mi nakon 40 dana zapalili kuću. Požar je uhvatio najlon, da bi sada zapalili drugi dio krova. Ovo je multietničnost u Sarajevu", rekao je Berjan.

On je dodao da fizički nije ugrožen, ali da je psihički totalno ubijen.

"Ovo ću da popravim kako-tako, vratiću se i ovdje živjeti slobodno, jer se ne bojim nikoga, niti se oni mene boje", poručio je Berjan, koji sada živi u Višegradu.

Srbinu Borislavu Berjanu treći put je zapaljena kuća u sarajevskom naselju Doglodi u noći između 1. i 2. januara, prenosi Srna.

BN TV 

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

utvrdice istraga

04.01.2021 15:17

Kako to samo tebi pale kucu? Ako nisu migranti mozda te komsije pamte po " dobru" iz ratnog perioda.Ko zna!

ODGOVORITE
Name

Lik

04.01.2021 17:00

To se i ja pita zasto samo njemu po treci put to rade i ko radi pitanje je

Name

Zlaja

04.01.2021 17:13

Utihnulo ratište u Siriji pa komšije nervozni ,ostali bez radnih mjesta ,kriziraju.

Name

Re

04.01.2021 17:25

Pogotovo sto je tad imao 12 godina

Name

????ko zna istinu

05.01.2021 07:57

Mozda baja laže samo da bi stvoriti mržnju i netrpeljivost. Da je istina sto kaze normalan se ne bi visebpojavijo tamo dok se ne vidi ko pali kuću toliko puta.

Name

Zakeralo

04.01.2021 16:17

a kada je Baja protiv angažiranja vojske na granici onda niko ništa, kuću su zapalili migranti to je jasno kao dan i nemojte takvu situaciju koristiti u političke svrhe. Baja nam je svima zagorčao život, samo neka zna, može doći i obrnuta situacija, ali to Baju ne zanima.

ODGOVORITE
Name

Exmen

04.01.2021 18:00

I u Ukrajini je stao rat mnogi su nervozni

Name

Amd

04.01.2021 16:21

Osjecam da ovde nije sve ispricano.. ima druga strana medalje..

ODGOVORITE
Name

Pa što

04.01.2021 16:32

se ne vratiš bolan, niko ti ne brani. Čuvaj svoju imovinu. A i to "katastrofalan prizor", pa izgorio krov ne može biti "izgoreliji" a nije sav ni izgorio ali napravite vi "katastrofalnu" vijest

ODGOVORITE
Name

burke

04.01.2021 17:10

Kad sam mu vidio na šta mu liči kuća...a napravio je sam sebi dobru reklamu...

ODGOVORITE
Name

Budalo

04.01.2021 20:58

Srbin je to druze. Ne moze on bez naopake istorije. Taman kad bi umro. Jesi li Srbine pregledao u kakvom su stanju cigle i elementi sto se zapalise zajedno sa nesto greda, a ostadose u prirodnoj boji. Neke dobre cigle nezapaljive

ODGOVORITE
Name

Idi bre bolan

04.01.2021 21:03

Niko niti jedne lijepe riječi nema za ovog berjana..!! Ni od srba čak. Znaju ga dobro.

ODGOVORITE