Како је Милорад Додик "купио" људе око себе!?

Бројни одговори на садашње стање потпуног распада система, недјеловања и нефункционисања правосуђа и полиције налазе се у прошлости, а тренутни амбијент је посљедица и рефлексија тадашње корумпираности актуелних протагониста уништења РС и покушаја уништења БиХ, као и бројних појединаца иза којег стоји Режим Милорада Додика.

Република Српска 04.01.2021 | 07:45
Како је Милорад Додик "купио" људе око себе!?

Пише: Слободан Васковић

Клијентелизам, улизиштво, неподношљива лакоћа пљачкања и лицемјерна и малициозна одбрана нецивилизацијских, варварских “вриједности”, које карактришу Додиков Режим и њега лично, вуку коријене још из времена његовог првог мандата (18. јануар 1998.-12. јануар 2001.).

Нажалост, у ту отуђену групу моћника сврстали су се и бројни млади људи, чија бахатост, проистекла из неинтелигенција, идолопоклонства Додику, полтронству, чија је директна посљедица безгранично лицемјерство и малициозност, спремност на оправдање и одбрану сваког зла које је Режим починио, такође лежи у пррошлости - њихови родитељи су, на овај или онај, начин задужени од Додика, самим тим постали су његове слуге и генерацијски продужили тај лакејски однос спрам њега.

Примјера је много, али, за почетак, поменућу неинтелигентног, непосособног незналицу и нерадника Срђана Рајчевића, министра за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво, који је себи, без ријечи протеста, дозволио да га Додик премлати два пута као задњи шљам;

Умјесто да, као млади и како сам за себе тврди образован човјек, покаже протест због таквог насилничког Додиковог чина, Рајчевић је још више савио остатке кичме, практично је бескичмењак и наставио да брани “политику” чија је матрица насиље, прогони, изгони из државе, ускраћивање људских права, барбаризам без преседана, са крајњим циљем потпуног поништења ентитета, народа који у њему живе и отимање свих његових ресурса.

Рајчевић је “купљен” још док је био дјечак, као на пијаци, јер је Додик купио његовог оца Марка Рајчевића, судију Уставног суда РС, за којег многи сматрају да је умјесто сина завршио Правни факултет. Што не би било никакво изненађење.

Додик је Рајлчевића старијег купио још 13.07.2000. године, када је, незаконито, као тадашњи премијер, донио и потписао Одлуку бр.02/1-020- 637/00 од 13.07.2000.г. “Којом Влада РС преузима дуг Уставног суда РС на основу уговора бр.64/00 од 10.04.2000.г. којим је Развојна банка АД Бања Лука одобрила износ од 250.000,00 КМ Уставном суду, а на основу које је по налогу другоосумњиченог у току новембра и децембра 2000.г. исплац́ен тај износ на терет Буџета у корист Развојне банке АД Бања Лука, а све у циљу рјешавања стамбеног питања Рајц̌евиц́ Марка”.

Том Одлуком Додик је заувијек купио Марка Рајчевића, још увијек судију Уставног суда РС, али и његовог сина Срђана.

Тако су Рајчевићи пазарени за свега 250.000 КМ, па због тога већ десет година беспоговорно служе лидеру СНСД-а.

Убацивање младог, али тупог, Срђана Рајчевића у СНСД структуру је у суштини нека врста захвалнице његовом оцу Марку за беспоговорно служење, али и зато што је учествовао у доношењу низа пресуда које су погодовале Додику и његовој клијентелистичкој мрежи, а биле усмјерене против грађана РС.

 

Судије Уставног суда врло су битне Додику и он га контролише у потпуности.

Ту контролу омогућило му је и стамбено збрињавање Снежане Савић, такође судије Уставног суда РС, којој је 30.08.2000., Одлуком бр.02/1-020- 851/00 и Рјешењем о додјели стана на кориштење (бр.02/1- 020-852/00 од 30.08.2000.г)., додијелио “на трајно кориштење троипособан стан”.

 

Налог је извршио тадашњи министар финансија Новак Кондић који је, по уговору бр. 3011/00 у току новембра и децембра 2000. године, исплатио из буџета за стан Савићеве укупан износ од 200.845,50 КМ фирми ОДГП „Крајина" Бањалука.

О Џералду Селману, вишедеценијском Додиковом послушнику, који је предсједник Уставног суда РС, иако је требало да буде затвореник КПЗ Фоча (пресуђен због тешких криминалних радњи на, најмање, пет доживотних робија), не треба уопште трошити ријечи; Селман је био и остао провинцијски разбојник! 

 

(И остале судије Уставног суда збринуте су на разне начине - сви су професори, дјеца и брачни супружници су им запослена на најбоље позиције).

Списак Додикових Подстанара, из његовог првог премијерског мандата, је подугачак; Већина њих су му остали лојални и редовно плаћају “закупнину”!

Због тог списка против Додика и Кондића Окружно тужилаштво Бањалука подигло је оптужницу 10.12.2004. године, а потврђена је 17. децембра исте године. 

 

Додик и Кондиц́ теретили су се да су оштетили буџет РС за шест милиона марака. 

Оптужница против Додика је пала у воду, јер су у тужилачком тиму били Милан Тегелтија, Миодраг Бајић и Миленко Делић, који је оптужницу потписао, уз подршку тадашмњег Главног окружног тужилоца Витомира Солдата.

Колико снажно су заступали оптужницу свједочи и податак да је Тегелтија у марту 2007. године имениван за предсједника Основног суда у Бањалуци, а касније је стигао и до предсједника Високог судског и тужилачког савјета; Са те позиције уништио је правосуђе БиХ. 

 

Оставку на ту позицију, као и чланство у ВСТС поднио је 16.12.2020., што је први корачић ка опоравку правосуђа. Кључно доказ да је правосиуђе БиХ почело да се опоравља биће пресуђивање и затварање Тегелтије на неколико стогодишњих доживотних робија.

Миодраг Бајић је, такође, напредовао и тренутно је Додикова тужилачка алфа и омега, која суверено влада правосуђем РС, са позиције замјеника Републичког тужиоца и шефа посебног одјељења Републичког јавног тужилаштва за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика криминала;

Суштински, Бајић је институционализовани заштитник криминалаца и њиховог криминала.

Миленко Делић је касније постао Дворски нотар и овјерио је све најважније штетне уговоре којима је РС тешко опљачкана - од криминалне приватизације Робне куће Боска па до пљачке земљишта Пољопривредне школе.

Јсно је како је Додик ослобођен; Јасно је и зашто и колико много је платио за ослобађајућу пресуду! То ће постати још прецизније у наставку текста, када презентујем већину детаља везаних за тај процес.

 

Додик је, што свјесно слабим радом Тужилачког тима и њиховим намјерним пропустима, лажним свједочењима и прихватањем фалсификованих доказа, првостепено ослобођен 17. октобра 2005. године. 

Ослободило га је Судско вијец́е су сац̌ињавали: предсједник Спасен Келеман, и ц̌ланови Славица Славниц́ и Сњежана Кудриц́. Келеману је, у знак захвалности, асфалтиран пут до викендице.

Судско вијец́е Основног суда у Бањалуци образложило је ослобађајућу пресуду од оптужби за “злоупотребу службеног положаја и несавјестан рад у служби” ријечима да бањалуц̌ко Окружно тужилаштво "није дока­зало да су Додик и Кондиц́, у периоду од 1998. до 2000. године, искористили свој положај и прекорац̌или границе својих овлашц́ења, у намјери да себи и другима прибаве имовинску корист. Окружно тужилаштво није доказало ни једну тац̌ку оптужнице”.

У Додикову корист свједочио је, између осталих, и Марко Рајчевић, судија Уставног суда РС и тата Срђана Рајчевића.

 

“Овај стан никада није био оспорен на суду. Када сам поднио захтјев за стан Уставном суду, тадашњи предсједник Уставног суда РС, професор Рајко Кузмановиц́, ре­као ми је да, пошто Уставни суд нема новаца, одемо код преми­јера Додика. Уставни суд РС ми је додијелио стан, а влада је ‘пребацила’ новац Уставном суду”, објаснио је Рајц̌евиц́ начин на који је ријешено питање његовог стана!

Било је битно само отићи код Додика.

 

И Рајко Кузмановић је награђен улогом Додикове марионете - био је предсједник РС од 2007.-2010. године, који се није питао ни за шта!

Свједочила је и Снежана Савић које је рекла: “Правоснажном пресудом бањалуц̌ког Основног суда потврђено је, да ми је стан додијељен на законит нац̌ин.

Овај парниц̌­ни поступак вођен је послије тужбе Републиц̌ког правобранилаштва. И у рјешењу владе, од 24. децембра 2003. године, наводи се да је додјела стана извршена у складу са прописима”!

  

Казала је и да је откупила тај стан, али није прецизирала колико је платила за откуп некретнине за коју је Влада РС искеширала 200.845,5 КМ; За откуп је платила мизерну цифру и било би јако добро да саопшти јавности колико је то мало новца било!

Пресудом Окружног суда Бањалука од 25.05.2006. године, Фарса око суђења Додику је завршена, јер је вијеће тог суда у саставу Милорад Новковић, Желимир Лепир и Драган Аћић одбацило жалбу Окружног тужилаштва Бањалука на првостепену пресуду.

Након ове јадне пресуде, која нема никакве везе ни са правом ни са правдом, Новковић и Лепир су снажно напредовали.

 

Новковић је био предсједник ВСТС у периоду од јула 2010. до јула 2014. године, када га је замијенио Тегелтија.

 

Новковић је на позицији предсједника Врховног суда Федерације БиХ, гдје је именован 03.03.2016. године, провео три и по године, јер је у јануару 2020. отишао у пензију. 

Желимир Лепир је, почетком 2012. године, изабран за Главног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а недавно је пензионисан.

Остаће по злу упамћен, јер је преко двије и по године учествовао у прикривању убица Давида Драгичевића (отет 18.03.2018., мучен и потом убијен, а његово тијело пронађено је 24.03.2018.) и максималној опструкцији истраге те монструозне ликвидације.

Сада да наведем неколико најпознатијих Додикових Подстанара и цијене по којима су им купљени станови, односно они сами. Чињеница је да су, огромна већина њих, и дан данас потпуно лојални Додику. И плаћају му “кирију”.

Додик је, као премијер, 01.11.2000.г. потписао рјешење о додјели стана на кориштење бр.0/01 -1732/00 од 01.11.2000.г. којим се Лукац̌ Драгану одобравају средства за куповину трособног стана. 

На основу тог рјешења, Кондић је, по уговору бр 4067/00, исплатио за Лукачев стан, у новембру и децембру 2000.г., укупан износ од 171.786,50 КМ на терет Буџета, а у корист ОДП Завод за изградњу Бања Лука!

Лукач је на суђењу Додику свједочио у његову корист. Лукач је шеф Додикове Хунте од децембра 2014. године.

Додик је, као премијер, 28.11.2000.г., потписао одлуку бр. 03/1- 719/00 од 28.11.2000.г. којом су одобрена стредства за куповину трособног стана Жупљанин Слободану у износу од 184.512,00 КМ. 

Кондић је тај новац исплатио, у току децембра те године, из Буџета у корист Завода за изградњу Бања Лука.

Жупљанин је тренутно један од промискуитетнијих Додикових жетон-аналитичара.

Додик је, као премијер, 25.10.1999. године, потписао рјешење о додјели стана на кориштење бр. 02-01-20-974/99 од 25.10.1999.г., којим је Новиц́ Средоји додјељен на трајно кориштење трособан стан у Бањалуци, Грц̌ка улица, површине 99,30 м2. 

Средоје Новић је сада члан Дома народа БиХ.

 

Влада Републике Српске је, 24. марта 2001. године, усвојила информацију о извршеној ревизији додијељених станова и стамбених кредита, који су финансирани из буџета Републике Српске, у периоду од јануара 1998. до јануара 2001. године. 

Утврђено је да је у наведеном периоду додијељено укупно 305 станова, 193 стамбена кредита и бесповратна средства за 140 корисника. 

Од 1998. године до јануара 2001. године, тадашња Влада РС, са премијером Милорадом Додиком на челу, издвојила је укупно 31.536.793 КМ за рјешавање стамбених питања функционера и запослених у републиц̌ким институцијама. Сав новац дат је из Буџета РС.

хттп://слободанвасковиц.блогспот.цом/

Коментари / 118

Оставите коментар
Name

РЕ

04.01.2021 07:16

Најгора штетна власт у историји РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кец

04.01.2021 09:17

Не заборавимо и неписмене овце које гласају за све ово лозеци се на то да це РС бити самостална. Док овце сањају о томе други их пљацкају!

Name

СЉАМ

04.01.2021 09:28

СЉАМ ВЛАДА СРПСКИМ НАРОДОМ.

Name

ГАНГСТЕР ДРЗАВА

04.01.2021 09:52

СЉАМ СЕЉАЦКИ СИСАО СА СЕЛА ПА ОБУКАО ЦИПЕЛЕ. И ДОБИО СТАН. ЈОЈ. ЈОЈ.

Name

Душан

04.01.2021 10:29

Оа њега треба одмах ухапсити па онда редом ннегове полтроне.Ово је брука и срамота,какав криминал,а скупљамо милостињу за гладну и болесну дјецу.

Name

Ре

04.01.2021 11:00

Па коко Васковићу ниси споменуо неписмену и промискутетну тужитељицу Славицу Матијаш???

Name

Ек

04.01.2021 11:15

Предсједниче, настави само тако!

Name

д

04.01.2021 11:23

Кец народ има посла са организацијом, ителектуалци су умјешани у све ово, народ се води а народ не води интелектулце. Ово треба процесуирати па нека оспоравају. Они требају ово демантовати али са аргументима.

Name

Амброзија и коров

04.01.2021 12:27

Првих поратних година се појавила убацена амброзија. Сто смо је дузе мирно посматрали била је све обилнија и на крају неизкорјенљива. А ови набројани су сто пута стетнији по друштво не само материално него морално и цивилизацијски и на сваки могуци начин.

Name

Кекоња

04.01.2021 12:31

Дрзава у којој владају највеци криминалци а закон постоји само за биједу и сиротињу и гдје радна снага сваки дан одлази ,једног дана мора да падне на само дно где се сада налазимо ми.Тузно и залосно сто један дио људи који мисле да само они требају да зиве и владају над овим напаценим народом..

Name

Вања

04.01.2021 12:41

Сто је куповао, куповао је. Свакој тиранији и диктатури додје крај, па це тако доци и крај овој ЦРВЕНОЈ СЕКТИ на целу са Милокрадом Дудуком познатији као Рудоња односно Бурле.

Name

Ек

04.01.2021 13:11

Само их купуј предсједниче, ти си се борио и бориш за нашу државу.

Name

Браво

05.01.2021 08:24

Тако млад а вец члан секте

Name

и

05.01.2021 17:37

сад це страдати нека јадна породица коју це приморати да призна да су поклонили икону додику да би себе оправдао,или це отици из будзета милион да плати да признају да су му је донели Јадна икона које има проблеме.

Name

све се пише

06.01.2021 17:42

све је то сића шта се ради од 2007. год.

Name

Биг мистаке

04.01.2021 07:18

И судија Бранко Перић је рекао да је била велика грешка што је ћелавог хармоникаша што је гласао да буде изабран за предсједника основног суда у Бања Луци.То је сигурно било у мандату кад је судија Бранко Перић био предсједник ВСТС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хик

04.01.2021 10:47

Створио човјек ћелију купујући их. Послије само гранање.

Name

СОЦИЈАЛИСТА

04.01.2021 07:20

Све це ово стати и на право мјесто да се постави када БиХ буде јединствена дрзава, а до тада лоповлук и пљацка сопственога народа од стране функционера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рис

04.01.2021 08:51

Када БиХ буде јединствена дрзава онда це јединствено пљацкати, ка сто је рецимо зграда УИО у Бања Луци. Сва три народа(политицара) це добити свој део. Овај министар за твитове ми је одвратнији од Дусе Мајкиц и Тегелтије заједно!

Name

Ре

04.01.2021 09:10

Стаце када Републику Српску буду водили поштени интелектуалци, а не скоројевици, лопови и буздовани. За то нам није неопходна јединствена БиХ.

Name

Немас појма

04.01.2021 09:11

Ниста то не би промијенило у том смислу, само би јос и погорсало.

Name

боле2

04.01.2021 09:17

Никакве везе то нема са јединственом БиХ, али има везе са заонима и постивању истих. У Федерацији јеw стање исто ако не и горе тако да!!!

Name

Андриц

04.01.2021 09:25

Хахах,комедија си.Да смо могли заједно,функционисали би у СФРЈ.Вама је сметало сто је Београд главни град.Е па видис,тако и нама смета сто је Сарајево главни град,и ста цемо сад.Мозе опет рат?Или да се разидјемо ко људи.Једино тако,кад се разидјемо,моземо функционисати као сав нормалан свијет...

Name

Слажем се

04.01.2021 10:59

Лоповлука ће бити мање сигурно, овако ови имају своје приватне прћије, нико им ништа не може, кад се нагепају довољно и не буду процесуирани, касније це и сами тразит да зазиви правна држава...

Name

ја није андриц

04.01.2021 11:28

ако не зелис зивјет овдје нико ти не брани исли се

Name

Црна Гора је доказ

04.01.2021 11:50

Да јединствена БиХ може функционисат на грађанском принципу...ови што су против БИХ и против таквог уређења нису свјесни колико би више новца било да се укине средњи ниво власти тј ентитети и све да се пребаци на државу и општине, гарантујем да би се стандард грађана повећао за 20-25 % само у првој години таквог уређења...

Name

075

04.01.2021 11:59

@Андриц Рат, ОК и ја сам за то !

Name

Андриц

04.01.2021 12:03

Ре ја није андриц:сто се ви нисте иселили из СФРЈ него сте је расцијепили???

Name

Директ

04.01.2021 12:11

Мање босова, мање адреса за "подмазати".

Name

ре андриц

04.01.2021 14:34

ти или немас појма или свјесно игнорисес функционисање југе крајем 80. и србских политицара. нико није хтио с тим националистима који су хтјели све да контролису. а видимо докле је њихов национализам довео србе.

Name

Миркан

04.01.2021 07:22

Ако је један месар у стању да за ,,мало"народних пара купи све,академску заједницу,судство,тужилаштво,просвјету и сву ,,памет" једне државе онда се поставља једно логичко питање:Да ли је таква држава заслужила да постоји?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Треф

04.01.2021 08:28

Браво миркане,

Name

Ре Миркан

04.01.2021 09:12

Заслужује, због крви наше младости која је проливена. Друга ствар је то што су лопови дошли до изражаја.

Name

Тврда линија

04.01.2021 10:07

Шта ће поштени срби имају по два три стана,кућу,викендицу,апартмане,......

Name

Ванземаљац

04.01.2021 10:10

Ма не заслужује,јер сиротињи је радити ко год владао,а овај ентитет је нажалост приватна прћија ових на власти.

Name

Ре Миркан

04.01.2021 14:41

Свака дрзава има ту привилегију да се бави криминалом.

Name

Горан

04.01.2021 07:31

Има једна серија"Клан" снимљена по истинитим догадјајима о настанку земунског клана....идентицна прица о настанку клана је као ова са Додиком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђуро

04.01.2021 07:37

Комунизам у изворном облику. Само што је за неког комунизам, а за неког робовласништво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјунта бл

04.01.2021 07:38

Како год окренеш, новац односно станови су остали у земљи. Вјечна категорија ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

04.01.2021 08:44

Не могу да вјерујем колика је празнина у твом мозгу. Дува ту не промаја него олуја!

Name

РЕ;Дјунта бл

04.01.2021 08:58

Понекад кад се нема шта паметно реци БОЉЕ ЈЕ НЕ КОМЕНТАРИСАТИ ТЈ.ПРЕЦУТАТИ!

Name

Митхрандир

04.01.2021 07:42

Свака цаст за текст!

ОДГОВОРИТЕ
Name

д

04.01.2021 07:45

Срамота, странка на власти и вођа су највечи непријатељи РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

04.01.2021 09:54

Народ је то бирао тј.народ је највеци непријатељ Републике Српске.

Name

Борац

04.01.2021 07:47

Све требw одузети и наплатити им станарину док су узивали у народним становима а Борци немају за хљеб.ста се овqј Лукац курци да је Борац такви као он има на Хиљадс а само је он наплатио дебело своје рањавање и рат.а мозда има и примања и из Федерације из Срмије БиХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

:{

04.01.2021 07:50

Плаче ми се од муке...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

04.01.2021 07:51

Када ће због овога бити изведен на суђење и бити осуђен на доживотну робију због овога?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦИТАЈТЕ ГЛАСАЦИ

04.01.2021 07:52

КАКО НАМ ЈЕ БОГАТА И УРЕДЈЕНА ДРЗАВА , НАРАВНО И БОГАТА ПОСЛЕДЊИХ 25 ГОДИНА. А ТЕК ОНО СТО ЈОС НЕ ЗНАМО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мафиозо

04.01.2021 07:55

Пар еxелланце...шта друго да се каже...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богоје

04.01.2021 07:55

Зато је народ солидаран па прикупи новац, на добровољној бази, за лијечење тешко обољеле дјеце. Ми једемо конзерве, власт печење. На крају сви идемо два метра испод траве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

04.01.2021 09:59

@Богоје.Тацно да сви идемо два метра испод траве.Али ипак је велика разлика сто они иду достојанствени,а ми као најгоре смеце.

Name

СелманКРИМИ

04.01.2021 07:57

Некадашњи министар НЕправде Џери С. је сада "координатор" (из сјене) криминала и корупције у Републици Српској?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мариц

04.01.2021 07:58

Васковиц је увијек корак испред свих,браво за истину

ОДГОВОРИТЕ
Name

Месарски пут

04.01.2021 08:01

Папци му додјосе главе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коста

04.01.2021 09:53

Он је за психијатрије и није фолирао кад не добио шифру! ТО СА ИКОНОМ САМО МАЛОУМАН МОЖЕ УРАДИТИ!

Name

Директ

04.01.2021 12:16

Сам је себи дошао главе. Лоша селекција (лоше друштво), партијско запошљавање, задужење без јасне визије враћања досад позајмљених новчаних средстава...све то, а и више, долази на наплату. Њему је боље да се не враћа са боловања.

Name

11903

04.01.2021 14:01

Ако се неко од блиских му сјетио у болницу дотурити зитију светог Николаја јер вјерујем да је у том стиву описан ''Никејски'' сабор на коме је свети Николај једног од епископа који се звао Арије због износења јереси тако одаламио иза усију због цега је св. Никола у том моменту расцињен. Након тога неким црквеним великодостојницима је досло на сан да су погријесили и да св. Николају под хитно врате Епископско достојансво сто се убрзо и десило. Ово наводим ради тога сто је сад за оцекиват да се сила, слава и моц, а мозда и гњев св. Николаја овим поводом Милораду указе и он вјероватно није равнодусан према тој цињеници. Поиграо се са нецим са цим се никако није смио играти.

Name

Велики патриота

04.01.2021 08:08

Народ сути и трпи и враца дугове од којих је нас највеци непријатељ Додик дијелио и капом и саком само да раскуци и унисти и народ и дрзаву.Највеци глупаци и дан данас то подрзавају на изборима док Додик из дрзавног будзета и народни пара исплацује све сто хоце.Троси народне паре као да су његове а народ то подрзава..Управо због тога одавно палисмо на дно..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Краљ

04.01.2021 08:09

Краљ васковиц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вввв

04.01.2021 08:09

Зато смо ми мали народ сиромашни до бола. Дуаба им то је наша мука. Идијоти

ОДГОВОРИТЕ
Name

СА СТРАНЕ

04.01.2021 08:10

А, КО ЋЕ ДОБИТИ СТАНОВЕ И БЕНЕФИЦИЈЕ АКО НЕ УГЛЕДНИ И ЗАСЛУЖНИ ГРАЂАНИ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Угледни и заслужни

04.01.2021 10:13

А ови побројани су само криминалци

Name

Ре

04.01.2021 10:44

А, директорцици, типа цориц, сова, покупују себи по неколико станова, викендица, дзипова, позапосљавају партнере и партнерке, зене цуте, лијепо им, сврцкају се, и марне милионце за изборе, цовјек, лаадно, и ником ниста!

Name

Мадригал

04.01.2021 08:12

Какав је ово криминал,ово нема ни у сјеверној Кореји

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

04.01.2021 08:12

Жив ти био Васковићу!!!! Бог нека те чува!!! Прогледа народ уз твоју помоћ!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад Зивков

04.01.2021 08:15

За ово, ако је тачно, се знало годинама, зашто сте цутало ЗАТО ШТО НИКО НИЈЕ ПЛАТИО. Сад су странци платили да се удари на власт... Удара се жестоко без пардона, . Тужно је што ово све пуца по народу... Опет ће дарод све да ПЛАТИ и власт и странце и послуснике.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Ненад Живков

04.01.2021 09:14

О чему ти причаш матере ти? Народ је ПУКО због овакве власти...нису их странци тјерали да раде ово. Него, видјели да им пролази крађа 2000, 2001, 2002, 2003...па мало куповина судија и тужилаца...а се прешло на куповину папака а у межувремену народ бјежи у Њемачку, Аустрију, УСА, Канаду...и кад је заиграла мечка пред вашим вратима одмах странци, ЦИА, БИА... Препао се и ти изгледа!

Name

О Ненадеее Ненадее лазес!!

04.01.2021 11:13

Нсрод је платиоооо и преплатиооооооооо!!!партијасииии паразити умрезении све покралииии до даскее оглодали будзет задузилиии неродјенууу дјецу!!!!!и нема циме платити ни кредите сМо одузимати покраденоооо и у фондовее за опоравак!!!лазес само могу платити лопови а не народ!!не не догорјелооо до ноката!!!гледати се висе јаваслук и криминал не мозеее!!СелмНи мајкицкд сприци итд итд по партијској линији радници код робовласника и по Европи иду сами у Европууу а политицари у Сјевернуу Кореју Кину Русију Србију Турску и то је то !!!е ово јд голааа истинааа!!пљацка у рату кренула са карадзицем крајисником стевандицем и ондасњом елитом а борци су народдддддд натјераннннн у рововеееееее!!да не гледају пљацку и да рат трајееее стооо дузееее!!затезалиии и кралии под окриљем лазног национализмааа са радном обавезом поткованом данаxњи бизнисмени типа рогуљиц дусаниц итд!

Name

Ненаде

04.01.2021 11:49

Лазове !!странци нису пљацкали народ!!! Само литванцј руси кинези уз помоц насих политицарааа корумпиранихххх !!!!

Name

Директ

04.01.2021 12:18

И ко је крив за нашу кредитну дубиозу, ММФ или власт која недомаћински располаже парама?

Name

Ненад Зивков

04.01.2021 12:52

Нисте разумјели поенту, вама је све дза или бу. Зашто се неке ствари објаве само кад то неко наручи..... 20 година сви раде исто. Од републичких до локалних власти.... Није битна страначка припадност... ИСТО,само је битно бити на ВЛАСТИ. Разлика је само ко то објави, ВЛАСТ или ОПОЗИЦИЈА...

Name

Ненадеее

04.01.2021 14:30

Лукац је добио идстету зато сто је натјеран у рат од дрзаве !!!дебелоо се наплатиооо!!!и зртвее рата свих националности треба да добију одстетууууу ксо и Лукац!!!али не лези вразее само по партијској линији то иде по подобности послусности партијској!!!! Мали керамицар полицајциц сад министар корумпираниии!!добро наплацен подобан поткован у заробљеној институцији од партијасааа лазних националистаааа!!!

Name

реално

04.01.2021 08:29

За неупуцене - погледати документарну серију Кости. Ко има среце, тај не зиви висе у овој проклетој авлији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

04.01.2021 10:03

И Кости и она прије Месо.Зато сам ријесио да бјезим сто прије да не дозивим да ми ови владајуци фасисти тјерају из родјене куце па да незнам гдје цу и ста цу.Видио сам куда нас воде фукаре зато сам одселио.

Name

Искрено

04.01.2021 08:36

Племе им се затрло, свим лопузама

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXЛ

04.01.2021 08:39

НЕМА КРАЈА ЛОПОВЛУКУ И КРИМИНАЛУ ОД СТРУКТУРЕ ВЛАСТИ ДОК ЈЕ СВИЈЕТА И ВИЈЕКА....НАЗАЛОСТ АЛ ЈЕ ТАКО...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оооо

04.01.2021 08:41

Мајкоо моја !!!Паразити партијасииии оглодали Будзет!!!! Па Селманови закоњ су злооо големооооо направили а кузмановиц рајко и супруга зора брацни пар су бисери партијскиии а рајко предратни сеоски уцитељ куповним дипломамааа напредоваооо бијесноо партијскиии10

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

04.01.2021 08:41

Ово треба послати Влади Стбије, па нека нам шаљу сталке за инфузију и стетоскопе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.01.2021 09:32

А они су као нешто бољи?

Name

Грга

04.01.2021 08:50

Ндрангхета је смјесна за ове насе криминалце. Овдје сви од уставног суда па нанизе све до малих судија у основном суду раде за бају и његове криминалце!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сања

04.01.2021 08:54

Рајко и господја зиве у БЛ у центру,у једној од најскупљих зграда са портиром...у 200 квадрата, сами.Ок купила, није проблем али засто јос увијек имају приватног софера и обезбједјење?! Осим ако не плацају из свог дзепа?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мареј

04.01.2021 22:25

Браво Сања, ста је тај дебил од академика урадио за нас народ?? Ниста, само је гледао своје дупе, немају ни дјеце, хвалио је Титу, сада хвали главног кроминалца, јадни смо ми са таквим "академицима", нема нам спаса????

Name

Времеплов

04.01.2021 08:55

Историја ће показати да је највећа несрећа и штета по српску и њене градјане Милорад Додик живи били па видјели градјанима се ништа добро није догодило сем дужничког ропства биједе сиромаштва не разјашњених убистава и слично !?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ица

04.01.2021 08:58

А ста је са Мајкицком њ не спомињете јер је и она од Великог Баје добила који милион.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранко

04.01.2021 09:01

Пошто кило "руље крајишке"?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опет

04.01.2021 09:07

Роман а ефекат 0. Његов текст никад до краја да прочитам. Скрати мало болан Васковић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милица

04.01.2021 10:40

Како је лако препознати бајиног патиоту: нема примједби на криминал о којем се пише, већ му смета предугачак текст. Своју подршку криминалу, а можда и активно учешће у истом је сапрао коришћењем ћирилице. Србенда у својим очима!

Name

Ој

04.01.2021 13:12

Милице чобанице слику твоју љубим. Нисам Додиковац, а ни Бакировац, не Бакета већ оног из 60 минута. Не, нисам њихов.

Name

Патеник

04.01.2021 09:44

Пензионери и борци претразују контејнере, а они се цасте милионима. Сви који су набројани имају висока примања па да их јос дрзава скуци од народних пара. Кад се будзет усваја за борце никад нема пара. Ето како се о у брину о.народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта написа

04.01.2021 10:02

Васковић је у октобру писао да влада има пара да исплати плате буџетским корисницима још за новембар.Да ће у сљедећој години бити упитно и смањивање пензија а ево данас исплаћују децембарску пензију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре шта написа

04.01.2021 12:22

Колико је ту пара од банака ,распитај се колико је РС дала камата банкама што на вријеме нису вратили паре, банка даје паре даби пензија била редовно а ови онда преклапају кад стигну а и камату плаћају.

Name

Директ

04.01.2021 12:25

Исплаћују паре, тако што и за мале паре, задужују се навелико, по принципу стављања хипотеке на кућу, за износ од 2000 КМ.

Name

Мирко

04.01.2021 10:03

Довољно је погледати Кости Коље Пејаковића и ко има имало чорбе у глави, сконтаће на кога је он ту у ствари мислио. Милокрад ће бити памћен дуго дуго након што више не буде власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бразилац

04.01.2021 10:05

И то све под паролом српске заставе и српског народа. За све ово сто је урадио искљуциво је крив народ који је гласао за њега српски народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

04.01.2021 12:26

Ја нисам гласао за њега. Јесам ли и ја крив? :)))

Name

Радојица

04.01.2021 10:10

Опозиција без плана и програма са једином стратегијом "ДОДИК НЕВАЉА". Корумпирана од стране бјелосвјетских глобалиста којима једино полазе рацуне а за народ их бас брига.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

04.01.2021 12:27

Добро онда, значи Додик ваља?

Name

Фениx

04.01.2021 10:11

Ово се може средити једино ако би се Драшкова политика као крвоток проширила по цјелој Републици Српској па се прелије и на Федерацију.Жалосно је што се поставља питање постојања Републике Српске а за то је главни и једини кривац Милорад Додик и његове купљене слуге. Какво Милорадово чување Републике Српске.Мислим да је сазрело врјеме за масовне протесте на стотине хиљада градјана и преузимање власти од Лопова или ћемо некад у будућности учити дјецу о историји некадашњег постојања Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

04.01.2021 10:23

Нема Лакташенка у јавности. Ниже пораз за поразом а језик маца појела. Шта би од онаквог кркана??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пљачкаши и лажови

04.01.2021 10:42

Тај период кад је Додик био премијер РС је најгори период у историји тог Ентитета. Република Српска је један од два Ентитета у Држави Босни и Херцеговини и ништа више од тога. Глуматање како смо ми нека држава служило је и служи и даље само да би се лопови и преваранти богатили. Народ од те мантре нема ништа, или има само бачене мрвице и кости да глође. Лопови и преваранти могу вам још и дјецу послати на ратишта само да сачувају покрадено од вас: некретнине по БГ,НС, Опатији,Златибору, Бечу, Кипру. На сваку лаж су спремни, на сваку подвалу и причу о самосталности ( нас од наше БиХ) на пљување других и величање лика и дјела великог вође, на лажима Србији и Хрватској о угрожености од сопствене државе. Све може само никако правна држава, процесуирање лопова и криминала, никако поријекло имовине, питање лажних диплома, никако процесуирање одговорних у јавним фирмама за губитке милионске, никако партијско богаћење и крађе за партију из јавних предузећа. Оно што вам је дозвољено да користите као грађани ( а и велики и бајни Србенде) то је пут под ноге па код Швабе на рад. То вам је једина и велика слобода коју сте стекли и коју они желе да искористите. Њима оставите лијепу природу, њихове хацијенде, и не заборавите да пошаљете који еуро фамилији и старцима да преживе овај пљачкашки цунами великих нам патриота и заслужних грађана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Риле

04.01.2021 11:45

Овај коментар би требао многима да отвори очи. Само јака правна држава БиХ може да се обрачуна са лоповима на свим странама. Зато и раде против БиХ.

Name

невесиње

04.01.2021 10:50

Сацувај бозе овог набројаног криминала и криминалаца који у њему уцествују,од цлана преседниства преко министра полиције па суда р.српске до врховног судије све је баја купио из будзета градјана.Па зато нетреба да се цуди засто се неодкривају убице давидове и осталих који проговарају о таквом криминалу и криминалцима.Кад се овај текст процита залосно и тузно ко води републику српску а води је у нестанак.У ФБИХ је мед и млеко у односу на ово сто се десава у ресу.дали це правда стици за ове пљацкаце који пропагирају да хоце оцепљење републике српске,а у ствари покрадосе је до дна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марија

04.01.2021 11:10

Паметно!! Требало је одмах наплатити оно глуматање по балконима, познато и као "бакина револуција".Свима њима одмах је било јасно да тај "патриотски" мандат неће трајати даље од првих следећих избора...Па се ваљало одмах и квалитетно намирити....само трособни, него....!Тако је створено језгро које ће касније заузети све позиције у РС и на матрици најприје угожености БЛ, а касније и цијеле РС ,стећи огромно богатсво...Сви побројани, и да нису више марку украли/од тог једног стана/ постали су милионери,,,,јер двадесет година имају најбоље функције и највеће, а не заслужене плате...та ТКЗ интелектуална елита је најупечатљиви слој посрнућа овог друштва....и најјачи...а само је на Додику звоно....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДраганМанцеЛегенда

04.01.2021 11:23

Додик је занавек изгубио Русију. Ту бол неће преболети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саво

04.01.2021 11:57

Као момак био сила ломио је сто не дирајте Милорада легенда је то. Он је први имао одјело Мерцедеса доцеро у селооо... Јојјј обориии дрз не дај

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

04.01.2021 13:24

Брља љуља. :)))

Name

Квемпо Петровиц

04.01.2021 12:07

Бурле је довучен на енглеским тенковима да би уништио Српску. Одријешене руке су му дате. Извукао је сав шљам, сличан себи, на површину и уништава је, са краћим прекидима, 23-ћу гпдину. Само вријеме потребно да би се Српска уништила показују колико је то јака држава могла бити. САД би Бурле и његови брже свукли у раван.

ОДГОВОРИТЕ
Name

П

04.01.2021 12:33

Шаљи те ове документе до Сатлера можда покрене неко нешто. Од нашег закона и тужилаштва неможе се ништа очекивати сви су купљени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

04.01.2021 13:04

Није да се није знало ово и у то вријеме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бака

04.01.2021 13:13

Браво Васковицу,на на многаја љета!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слободна Бања лука

04.01.2021 13:26

Да има Нобелова награда за истраживачко новинарство, Васковић је требао давно добити. Да није њега овај би народ би и слијеп и глув: Дизао би у облаке свога вођу- психопату, криминалца и убицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

04.01.2021 14:30

Додик се окружио већим фукарама од себе. И те ће га фукаре на крају уништити. У том друштву нема части и образа. То су класични плаћени климоглавци који увијек оду кад нестане пара

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сељак је Постен

04.01.2021 20:06

Ово су лопови који краду за своју Корист и никад нису радили постено у зивоту. Напротив, сељак је вредан цовек који ради сваки дан од зоре до мрака. Зато небих да сврставамо сељака са овом олоси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

04.01.2021 20:35

АОЈ МИЛЕ ДОБРО МОЈЕ, ДОШО ЂАВО КО ПО СВОЈЕ, КАЖЕ НАШ НАРОД ДА ЂАВО И ВОДА ШТО ДОНЕСУ ПО ТО ДОЂУ И ОДНЕСУ!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мило

04.01.2021 21:20

Па народе ако је то и 10% истина тога човјека треба доживотно затворити и сву му незакониту имовину одузети... до деветог кољена...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Проклество!

05.01.2021 15:21

Тежак је посао од лопова направити поштеног, од неписменог писменог, од глупог паметног, од нерадника радника, а од свега "шљама" државу. Једини исправан пут је пут преко границе без повратка! Историја је учитељица живота, а Срби као народ ништа нису научили. Траже пријатеља у непријатељу, моле и поштују лопове, неписмени владају, а иконе носе по торбама као зеца из лова. То је наше проклество и ко нас је клео није дангубио!

ОДГОВОРИТЕ
Name

40 Британских обавештајаца...

05.01.2021 20:01

Машала, које путешествије!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

06.01.2021 14:51

Црна Гора "као модерна е еуропски орјентисана држава заснована на грађанским антисрпским принципима тренутно дугује 98% БДП-а. Практично је држава у тоталном колапсу.

ОДГОВОРИТЕ