Kako je Milorad Dodik "kupio" ljude oko sebe!?

Brojni odgovori na sadašnje stanje potpunog raspada sistema, nedjelovanja i nefunkcionisanja pravosuđa i policije nalaze se u prošlosti, a trenutni ambijent je posljedica i refleksija tadašnje korumpiranosti aktuelnih protagonista uništenja RS i pokušaja uništenja BiH, kao i brojnih pojedinaca iza kojeg stoji Režim Milorada Dodika.

Republika Srpska 04.01.2021 | 07:45
Kako je Milorad Dodik "kupio" ljude oko sebe!?

Piše: Slobodan Vasković

Klijentelizam, ulizištvo, nepodnošljiva lakoća pljačkanja i licemjerna i maliciozna odbrana necivilizacijskih, varvarskih “vrijednosti”, koje karaktrišu Dodikov Režim i njega lično, vuku korijene još iz vremena njegovog prvog mandata (18. januar 1998.-12. januar 2001.).

Nažalost, u tu otuđenu grupu moćnika svrstali su se i brojni mladi ljudi, čija bahatost, proistekla iz neinteligencija, idolopoklonstva Dodiku, poltronstvu, čija je direktna posljedica bezgranično licemjerstvo i malicioznost, spremnost na opravdanje i odbranu svakog zla koje je Režim počinio, takođe leži u prrošlosti - njihovi roditelji su, na ovaj ili onaj, način zaduženi od Dodika, samim tim postali su njegove sluge i generacijski produžili taj lakejski odnos spram njega.

Primjera je mnogo, ali, za početak, pomenuću neinteligentnog, nepososobnog neznalicu i neradnika Srđana Rajčevića, ministra za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, koji je sebi, bez riječi protesta, dozvolio da ga Dodik premlati dva puta kao zadnji šljam;

Umjesto da, kao mladi i kako sam za sebe tvrdi obrazovan čovjek, pokaže protest zbog takvog nasilničkog Dodikovog čina, Rajčević je još više savio ostatke kičme, praktično je beskičmenjak i nastavio da brani “politiku” čija je matrica nasilje, progoni, izgoni iz države, uskraćivanje ljudskih prava, barbarizam bez presedana, sa krajnjim ciljem potpunog poništenja entiteta, naroda koji u njemu žive i otimanje svih njegovih resursa.

Rajčević je “kupljen” još dok je bio dječak, kao na pijaci, jer je Dodik kupio njegovog oca Marka Rajčevića, sudiju Ustavnog suda RS, za kojeg mnogi smatraju da je umjesto sina završio Pravni fakultet. Što ne bi bilo nikakvo iznenađenje.

Dodik je Rajlčevića starijeg kupio još 13.07.2000. godine, kada je, nezakonito, kao tadašnji premijer, donio i potpisao Odluku br.02/1-020- 637/00 od 13.07.2000.g. “Kojom Vlada RS preuzima dug Ustavnog suda RS na osnovu ugovora br.64/00 od 10.04.2000.g. kojim je Razvojna banka AD Banja Luka odobrila iznos od 250.000,00 KM Ustavnom sudu, a na osnovu koje je po nalogu drugoosumnjičenog u toku novembra i decembra 2000.g. isplaćen taj iznos na teret Budžeta u korist Razvojne banke AD Banja Luka, a sve u cilju rješavanja stambenog pitanja Rajčević Marka”.

Tom Odlukom Dodik je zauvijek kupio Marka Rajčevića, još uvijek sudiju Ustavnog suda RS, ali i njegovog sina Srđana.

Tako su Rajčevići pazareni za svega 250.000 KM, pa zbog toga već deset godina bespogovorno služe lideru SNSD-a.

Ubacivanje mladog, ali tupog, Srđana Rajčevića u SNSD strukturu je u suštini neka vrsta zahvalnice njegovom ocu Marku za bespogovorno služenje, ali i zato što je učestvovao u donošenju niza presuda koje su pogodovale Dodiku i njegovoj klijentelističkoj mreži, a bile usmjerene protiv građana RS.

 

Sudije Ustavnog suda vrlo su bitne Dodiku i on ga kontroliše u potpunosti.

Tu kontrolu omogućilo mu je i stambeno zbrinjavanje Snežane Savić, takođe sudije Ustavnog suda RS, kojoj je 30.08.2000., Odlukom br.02/1-020- 851/00 i Rješenjem o dodjeli stana na korištenje (br.02/1- 020-852/00 od 30.08.2000.g)., dodijelio “na trajno korištenje troiposoban stan”.

 

Nalog je izvršio tadašnji ministar finansija Novak Kondić koji je, po ugovoru br. 3011/00 u toku novembra i decembra 2000. godine, isplatio iz budžeta za stan Savićeve ukupan iznos od 200.845,50 KM firmi ODGP „Krajina" Banjaluka.

O Džeraldu Selmanu, višedecenijskom Dodikovom poslušniku, koji je predsjednik Ustavnog suda RS, iako je trebalo da bude zatvorenik KPZ Foča (presuđen zbog teških kriminalnih radnji na, najmanje, pet doživotnih robija), ne treba uopšte trošiti riječi; Selman je bio i ostao provincijski razbojnik! 

 

(I ostale sudije Ustavnog suda zbrinute su na razne načine - svi su profesori, djeca i bračni supružnici su im zaposlena na najbolje pozicije).

Spisak Dodikovih Podstanara, iz njegovog prvog premijerskog mandata, je podugačak; Većina njih su mu ostali lojalni i redovno plaćaju “zakupninu”!

Zbog tog spiska protiv Dodika i Kondića Okružno tužilaštvo Banjaluka podiglo je optužnicu 10.12.2004. godine, a potvrđena je 17. decembra iste godine. 

 

Dodik i Kondić teretili su se da su oštetili budžet RS za šest miliona maraka. 

Optužnica protiv Dodika je pala u vodu, jer su u tužilačkom timu bili Milan Tegeltija, Miodrag Bajić i Milenko Delić, koji je optužnicu potpisao, uz podršku tadašmnjeg Glavnog okružnog tužiloca Vitomira Soldata.

Koliko snažno su zastupali optužnicu svjedoči i podatak da je Tegeltija u martu 2007. godine imenivan za predsjednika Osnovnog suda u Banjaluci, a kasnije je stigao i do predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta; Sa te pozicije uništio je pravosuđe BiH. 

 

Ostavku na tu poziciju, kao i članstvo u VSTS podnio je 16.12.2020., što je prvi koračić ka oporavku pravosuđa. Ključno dokaz da je pravosiuđe BiH počelo da se oporavlja biće presuđivanje i zatvaranje Tegeltije na nekoliko stogodišnjih doživotnih robija.

Miodrag Bajić je, takođe, napredovao i trenutno je Dodikova tužilačka alfa i omega, koja suvereno vlada pravosuđem RS, sa pozicije zamjenika Republičkog tužioca i šefa posebnog odjeljenja Republičkog javnog tužilaštva za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika kriminala;

Suštinski, Bajić je institucionalizovani zaštitnik kriminalaca i njihovog kriminala.

Milenko Delić je kasnije postao Dvorski notar i ovjerio je sve najvažnije štetne ugovore kojima je RS teško opljačkana - od kriminalne privatizacije Robne kuće Boska pa do pljačke zemljišta Poljoprivredne škole.

Jsno je kako je Dodik oslobođen; Jasno je i zašto i koliko mnogo je platio za oslobađajuću presudu! To će postati još preciznije u nastavku teksta, kada prezentujem većinu detalja vezanih za taj proces.

 

Dodik je, što svjesno slabim radom Tužilačkog tima i njihovim namjernim propustima, lažnim svjedočenjima i prihvatanjem falsifikovanih dokaza, prvostepeno oslobođen 17. oktobra 2005. godine. 

Oslobodilo ga je Sudsko vijeće su sačinjavali: predsjednik Spasen Keleman, i članovi Slavica Slavnić i Snježana Kudrić. Kelemanu je, u znak zahvalnosti, asfaltiran put do vikendice.

Sudsko vijeće Osnovnog suda u Banjaluci obrazložilo je oslobađajuću presudu od optužbi za “zloupotrebu službenog položaja i nesavjestan rad u službi” riječima da banjalučko Okružno tužilaštvo "nije doka­zalo da su Dodik i Kondić, u periodu od 1998. do 2000. godine, iskoristili svoj položaj i prekoračili granice svojih ovlašćenja, u namjeri da sebi i drugima pribave imovinsku korist. Okružno tužilaštvo nije dokazalo ni jednu tačku optužnice”.

U Dodikovu korist svjedočio je, između ostalih, i Marko Rajčević, sudija Ustavnog suda RS i tata Srđana Rajčevića.

 

“Ovaj stan nikada nije bio osporen na sudu. Kada sam podnio zahtjev za stan Ustavnom sudu, tadašnji predsjednik Ustavnog suda RS, profesor Rajko Kuzmanović, re­kao mi je da, pošto Ustavni sud nema novaca, odemo kod premi­jera Dodika. Ustavni sud RS mi je dodijelio stan, a vlada je ‘prebacila’ novac Ustavnom sudu”, objasnio je Rajčević način na koji je riješeno pitanje njegovog stana!

Bilo je bitno samo otići kod Dodika.

 

I Rajko Kuzmanović je nagrađen ulogom Dodikove marionete - bio je predsjednik RS od 2007.-2010. godine, koji se nije pitao ni za šta!

Svjedočila je i Snežana Savić koje je rekla: “Pravosnažnom presudom banjalučkog Osnovnog suda potvrđeno je, da mi je stan dodijeljen na zakonit način.

Ovaj parnič­ni postupak vođen je poslije tužbe Republičkog pravobranilaštva. I u rješenju vlade, od 24. decembra 2003. godine, navodi se da je dodjela stana izvršena u skladu sa propisima”!

  

Kazala je i da je otkupila taj stan, ali nije precizirala koliko je platila za otkup nekretnine za koju je Vlada RS iskeširala 200.845,5 KM; Za otkup je platila mizernu cifru i bilo bi jako dobro da saopšti javnosti koliko je to malo novca bilo!

Presudom Okružnog suda Banjaluka od 25.05.2006. godine, Farsa oko suđenja Dodiku je završena, jer je vijeće tog suda u sastavu Milorad Novković, Želimir Lepir i Dragan Aćić odbacilo žalbu Okružnog tužilaštva Banjaluka na prvostepenu presudu.

Nakon ove jadne presude, koja nema nikakve veze ni sa pravom ni sa pravdom, Novković i Lepir su snažno napredovali.

 

Novković je bio predsjednik VSTS u periodu od jula 2010. do jula 2014. godine, kada ga je zamijenio Tegeltija.

 

Novković je na poziciji predsjednika Vrhovnog suda Federacije BiH, gdje je imenovan 03.03.2016. godine, proveo tri i po godine, jer je u januaru 2020. otišao u penziju. 

Želimir Lepir je, početkom 2012. godine, izabran za Glavnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a nedavno je penzionisan.

Ostaće po zlu upamćen, jer je preko dvije i po godine učestvovao u prikrivanju ubica Davida Dragičevića (otet 18.03.2018., mučen i potom ubijen, a njegovo tijelo pronađeno je 24.03.2018.) i maksimalnoj opstrukciji istrage te monstruozne likvidacije.

Sada da navedem nekoliko najpoznatijih Dodikovih Podstanara i cijene po kojima su im kupljeni stanovi, odnosno oni sami. Činjenica je da su, ogromna većina njih, i dan danas potpuno lojalni Dodiku. I plaćaju mu “kiriju”.

Dodik je, kao premijer, 01.11.2000.g. potpisao rješenje o dodjeli stana na korištenje br.0/01 -1732/00 od 01.11.2000.g. kojim se Lukač Draganu odobravaju sredstva za kupovinu trosobnog stana. 

Na osnovu tog rješenja, Kondić je, po ugovoru br 4067/00, isplatio za Lukačev stan, u novembru i decembru 2000.g., ukupan iznos od 171.786,50 KM na teret Budžeta, a u korist ODP Zavod za izgradnju Banja Luka!

Lukač je na suđenju Dodiku svjedočio u njegovu korist. Lukač je šef Dodikove Hunte od decembra 2014. godine.

Dodik je, kao premijer, 28.11.2000.g., potpisao odluku br. 03/1- 719/00 od 28.11.2000.g. kojom su odobrena stredstva za kupovinu trosobnog stana Župljanin Slobodanu u iznosu od 184.512,00 KM. 

Kondić je taj novac isplatio, u toku decembra te godine, iz Budžeta u korist Zavoda za izgradnju Banja Luka.

Župljanin je trenutno jedan od promiskuitetnijih Dodikovih žeton-analitičara.

Dodik je, kao premijer, 25.10.1999. godine, potpisao rješenje o dodjeli stana na korištenje br. 02-01-20-974/99 od 25.10.1999.g., kojim je Nović Sredoji dodjeljen na trajno korištenje trosoban stan u Banjaluci, Grčka ulica, površine 99,30 m2. 

Sredoje Nović je sada član Doma naroda BiH.

 

Vlada Republike Srpske je, 24. marta 2001. godine, usvojila informaciju o izvršenoj reviziji dodijeljenih stanova i stambenih kredita, koji su finansirani iz budžeta Republike Srpske, u periodu od januara 1998. do januara 2001. godine. 

Utvrđeno je da je u navedenom periodu dodijeljeno ukupno 305 stanova, 193 stambena kredita i bespovratna sredstva za 140 korisnika. 

Od 1998. godine do januara 2001. godine, tadašnja Vlada RS, sa premijerom Miloradom Dodikom na čelu, izdvojila je ukupno 31.536.793 KM za rješavanje stambenih pitanja funkcionera i zaposlenih u republičkim institucijama. Sav novac dat je iz Budžeta RS.

http://slobodanvaskovic.blogspot.com/

Komentari / 118

Ostavite komentar
Name

RE

04.01.2021 07:16

Najgora štetna vlast u istoriji RS.

ODGOVORITE
Name

Kec

04.01.2021 09:17

Ne zaboravimo i nepismene ovce koje glasaju za sve ovo lozeci se na to da ce RS biti samostalna. Dok ovce sanjaju o tome drugi ih pljackaju!

Name

SLJAM

04.01.2021 09:28

SLJAM VLADA SRPSKIM NARODOM.

Name

GANGSTER DRZAVA

04.01.2021 09:52

SLJAM SELJACKI SISAO SA SELA PA OBUKAO CIPELE. I DOBIO STAN. JOJ. JOJ.

Name

Dušan

04.01.2021 10:29

Oa njega treba odmah uhapsiti pa onda redom nnegove poltrone.Ovo je bruka i sramota,kakav kriminal,a skupljamo milostinju za gladnu i bolesnu djecu.

Name

Re

04.01.2021 11:00

Pa koko Vaskoviću nisi spomenuo nepismenu i promiskutetnu tužiteljicu Slavicu Matijaš???

Name

Ek

04.01.2021 11:15

Predsjedniče, nastavi samo tako!

Name

d

04.01.2021 11:23

Kec narod ima posla sa organizacijom, itelektualci su umješani u sve ovo, narod se vodi a narod ne vodi intelektulce. Ovo treba procesuirati pa neka osporavaju. Oni trebaju ovo demantovati ali sa argumentima.

Name

Ambrozija i korov

04.01.2021 12:27

Prvih poratnih godina se pojavila ubacena ambrozija. Sto smo je duze mirno posmatrali bila je sve obilnija i na kraju neizkorjenljiva. A ovi nabrojani su sto puta stetniji po društvo ne samo materialno nego moralno i civilizacijski i na svaki moguci način.

Name

Kekonja

04.01.2021 12:31

Drzava u kojoj vladaju najveci kriminalci a zakon postoji samo za bijedu i sirotinju i gdje radna snaga svaki dan odlazi ,jednog dana mora da padne na samo dno gde se sada nalazimo mi.Tuzno i zalosno sto jedan dio ljudi koji misle da samo oni trebaju da zive i vladaju nad ovim napacenim narodom..

Name

Vanja

04.01.2021 12:41

Sto je kupovao, kupovao je. Svakoj tiraniji i diktaturi dodje kraj, pa ce tako doci i kraj ovoj CRVENOJ SEKTI na celu sa Milokradom Dudukom poznatiji kao Rudonja odnosno Burle.

Name

Ek

04.01.2021 13:11

Samo ih kupuj predsjedniče, ti si se borio i boriš za našu državu.

Name

Bravo

05.01.2021 08:24

Tako mlad a vec član sekte

Name

i

05.01.2021 17:37

sad ce stradati neka jadna porodica koju ce primorati da prizna da su poklonili ikonu dodiku da bi sebe opravdao,ili ce otici iz budzeta milion da plati da priznaju da su mu je doneli Jadna ikona koje ima probleme.

Name

sve se piše

06.01.2021 17:42

sve je to sića šta se radi od 2007. god.

Name

Big mistake

04.01.2021 07:18

I sudija Branko Perić je rekao da je bila velika greška što je ćelavog harmonikaša što je glasao da bude izabran za predsjednika osnovnog suda u Banja Luci.To je sigurno bilo u mandatu kad je sudija Branko Perić bio predsjednik VSTS.

ODGOVORITE
Name

Hik

04.01.2021 10:47

Stvorio čovjek ćeliju kupujući ih. Poslije samo grananje.

Name

SOCIJALISTA

04.01.2021 07:20

Sve ce ovo stati i na pravo mjesto da se postavi kada BiH bude jedinstvena drzava, a do tada lopovluk i pljacka sopstvenoga naroda od strane funkcionera.

ODGOVORITE
Name

Ris

04.01.2021 08:51

Kada BiH bude jedinstvena drzava onda ce jedinstveno pljackati, ka sto je recimo zgrada UIO u Banja Luci. Sva tri naroda(politicara) ce dobiti svoj deo. Ovaj ministar za tvitove mi je odvratniji od Duse Majkic i Tegeltije zajedno!

Name

Re

04.01.2021 09:10

Stace kada Republiku Srpsku budu vodili pošteni intelektualci, a ne skorojevici, lopovi i buzdovani. Za to nam nije neophodna jedinstvena BiH.

Name

Nemas pojma

04.01.2021 09:11

Nista to ne bi promijenilo u tom smislu, samo bi jos i pogorsalo.

Name

bole2

04.01.2021 09:17

Nikakve veze to nema sa jedinstvenom BiH, ali ima veze sa zaonima i postivanju istih. U Federaciji jew stanje isto ako ne i gore tako da!!!

Name

Andric

04.01.2021 09:25

Hahah,komedija si.Da smo mogli zajedno,funkcionisali bi u SFRJ.Vama je smetalo sto je Beograd glavni grad.E pa vidis,tako i nama smeta sto je Sarajevo glavni grad,i sta cemo sad.Moze opet rat?Ili da se razidjemo ko ljudi.Jedino tako,kad se razidjemo,mozemo funkcionisati kao sav normalan svijet...

Name

Slažem se

04.01.2021 10:59

Lopovluka će biti manje sigurno, ovako ovi imaju svoje privatne prćije, niko im ništa ne može, kad se nagepaju dovoljno i ne budu procesuirani, kasnije ce i sami trazit da zazivi pravna država...

Name

ja nije andric

04.01.2021 11:28

ako ne zelis zivjet ovdje niko ti ne brani isli se

Name

Crna Gora je dokaz

04.01.2021 11:50

Da jedinstvena BiH može funkcionisat na građanskom principu...ovi što su protiv BIH i protiv takvog uređenja nisu svjesni koliko bi više novca bilo da se ukine srednji nivo vlasti tj entiteti i sve da se prebaci na državu i opštine, garantujem da bi se standard građana povećao za 20-25 % samo u prvoj godini takvog uređenja...

Name

075

04.01.2021 11:59

@Andric Rat, OK i ja sam za to !

Name

Andric

04.01.2021 12:03

Re ja nije andric:sto se vi niste iselili iz SFRJ nego ste je rascijepili???

Name

Direkt

04.01.2021 12:11

Manje bosova, manje adresa za "podmazati".

Name

re andric

04.01.2021 14:34

ti ili nemas pojma ili svjesno ignorises funkcionisanje juge krajem 80. i srbskih politicara. niko nije htio s tim nacionalistima koji su htjeli sve da kontrolisu. a vidimo dokle je njihov nacionalizam doveo srbe.

Name

Mirkan

04.01.2021 07:22

Ako je jedan mesar u stanju da za ,,malo"narodnih para kupi sve,akademsku zajednicu,sudstvo,tužilaštvo,prosvjetu i svu ,,pamet" jedne države onda se postavlja jedno logičko pitanje:Da li je takva država zaslužila da postoji?

ODGOVORITE
Name

Tref

04.01.2021 08:28

Bravo mirkane,

Name

Re Mirkan

04.01.2021 09:12

Zaslužuje, zbog krvi naše mladosti koja je prolivena. Druga stvar je to što su lopovi došli do izražaja.

Name

Tvrda linija

04.01.2021 10:07

Šta će pošteni srbi imaju po dva tri stana,kuću,vikendicu,apartmane,......

Name

Vanzemaljac

04.01.2021 10:10

Ma ne zaslužuje,jer sirotinji je raditi ko god vladao,a ovaj entitet je nažalost privatna prćija ovih na vlasti.

Name

Re Mirkan

04.01.2021 14:41

Svaka drzava ima tu privilegiju da se bavi kriminalom.

Name

Goran

04.01.2021 07:31

Ima jedna serija"Klan" snimljena po istinitim dogadjajima o nastanku zemunskog klana....identicna prica o nastanku klana je kao ova sa Dodikom.

ODGOVORITE
Name

Đuro

04.01.2021 07:37

Комунизам у изворном облику. Само што је за неког комунизам, а за неког робовласништво.

ODGOVORITE
Name

Djunta bl

04.01.2021 07:38

Kako god okreneš, novac odnosno stanovi su ostali u zemlji. Vječna kategorija ?

ODGOVORITE
Name

re

04.01.2021 08:44

Ne mogu da vjerujem kolika je praznina u tvom mozgu. Duva tu ne promaja nego oluja!

Name

RE;Djunta bl

04.01.2021 08:58

Ponekad kad se nema šta pametno reci BOLJE JE NE KOMENTARISATI TJ.PRECUTATI!

Name

Mithrandir

04.01.2021 07:42

Svaka cast za tekst!

ODGOVORITE
Name

d

04.01.2021 07:45

Sramota, stranka na vlasti i vođa su največi neprijatelji RS.

ODGOVORITE
Name

Nenad

04.01.2021 09:54

Narod je to birao tj.narod je najveci neprijatelj Republike Srpske.

Name

Borac

04.01.2021 07:47

Sve trebw oduzeti i naplatiti im stanarinu dok su uzivali u narodnim stanovima a Borci nemaju za hljeb.sta se ovqj Lukac kurci da je Borac takvi kao on ima na Hiljads a samo je on naplatio debelo svoje ranjavanje i rat.a mozda ima i primanja i iz Federacije iz Srmije BiH

ODGOVORITE
Name

:{

04.01.2021 07:50

Plače mi se od muke...

ODGOVORITE
Name

re

04.01.2021 07:51

Kada će zbog ovoga biti izveden na suđenje i biti osuđen na doživotnu robiju zbog ovoga?

ODGOVORITE
Name

CITAJTE GLASACI

04.01.2021 07:52

KAKO NAM JE BOGATA I UREDJENA DRZAVA , NARAVNO I BOGATA POSLEDNJIH 25 GODINA. A TEK ONO STO JOS NE ZNAMO.

ODGOVORITE
Name

Mafiozo

04.01.2021 07:55

Par exellance...šta drugo da se kaže...

ODGOVORITE
Name

Bogoje

04.01.2021 07:55

Zato je narod solidaran pa prikupi novac, na dobrovoljnoj bazi, za liječenje teško oboljele djece. Mi jedemo konzerve, vlast pečenje. Na kraju svi idemo dva metra ispod trave.

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

04.01.2021 09:59

@Bogoje.Tacno da svi idemo dva metra ispod trave.Ali ipak je velika razlika sto oni idu dostojanstveni,a mi kao najgore smece.

Name

SelmanKRIMI

04.01.2021 07:57

Nekadašnji ministar NEpravde Džeri S. je sada "koordinator" (iz sjene) kriminala i korupcije u Republici Srpskoj?

ODGOVORITE
Name

Maric

04.01.2021 07:58

Vaskovic je uvijek korak ispred svih,bravo za istinu

ODGOVORITE
Name

Mesarski put

04.01.2021 08:01

Papci mu dodjose glave.

ODGOVORITE
Name

Kosta

04.01.2021 09:53

On je za psihijatrije i nije folirao kad ne dobio šifru! TO SA IKONOM SAMO MALOUMAN MOŽE URADITI!

Name

Direkt

04.01.2021 12:16

Sam je sebi došao glave. Loša selekcija (loše društvo), partijsko zapošljavanje, zaduženje bez jasne vizije vraćanja dosad pozajmljenih novčanih sredstava...sve to, a i više, dolazi na naplatu. Njemu je bolje da se ne vraća sa bolovanja.

Name

11903

04.01.2021 14:01

Ako se neko od bliskih mu sjetio u bolnicu doturiti zitiju svetog Nikolaja jer vjerujem da je u tom stivu opisan ''Nikejski'' sabor na kome je sveti Nikolaj jednog od episkopa koji se zvao Arije zbog iznosenja jeresi tako odalamio iza usiju zbog cega je sv. Nikola u tom momentu rascinjen. Nakon toga nekim crkvenim velikodostojnicima je doslo na san da su pogrijesili i da sv. Nikolaju pod hitno vrate Episkopsko dostojansvo sto se ubrzo i desilo. Ovo navodim radi toga sto je sad za ocekivat da se sila, slava i moc, a mozda i gnjev sv. Nikolaja ovim povodom Miloradu ukaze i on vjerovatno nije ravnodusan prema toj cinjenici. Poigrao se sa necim sa cim se nikako nije smio igrati.

Name

Veliki patriota

04.01.2021 08:08

Narod suti i trpi i vraca dugove od kojih je nas najveci neprijatelj Dodik dijelio i kapom i sakom samo da raskuci i unisti i narod i drzavu.Najveci glupaci i dan danas to podrzavaju na izborima dok Dodik iz drzavnog budzeta i narodni para isplacuje sve sto hoce.Trosi narodne pare kao da su njegove a narod to podrzava..Upravo zbog toga odavno palismo na dno..

ODGOVORITE
Name

Kralj

04.01.2021 08:09

Kralj vaskovic

ODGOVORITE
Name

Vvvv

04.01.2021 08:09

Zato smo mi mali narod siromašni do bola. Duaba im to je naša muka. Idijoti

ODGOVORITE
Name

SA STRANE

04.01.2021 08:10

A, KO ĆE DOBITI STANOVE I BENEFICIJE AKO NE UGLEDNI I ZASLUŽNI GRAĐANI?

ODGOVORITE
Name

Ugledni i zaslužni

04.01.2021 10:13

A ovi pobrojani su samo kriminalci

Name

Re

04.01.2021 10:44

A, direktorcici, tipa coric, sova, pokupuju sebi po nekoliko stanova, vikendica, dzipova, pozaposljavaju partnere i partnerke, zene cute, lijepo im, svrckaju se, i marne milionce za izbore, covjek, laadno, i nikom nista!

Name

Мадригал

04.01.2021 08:12

Какав је ово криминал,ово нема ни у сјеверној Кореји

ODGOVORITE
Name

Pravda

04.01.2021 08:12

Živ ti bio Vaskoviću!!!! Bog neka te čuva!!! Progleda narod uz tvoju pomoć!!!!

ODGOVORITE
Name

Nenad Zivkov

04.01.2021 08:15

Za ovo, ako je tačno, se znalo godinama, zašto ste cutalo ZATO ŠTO NIKO NIJE PLATIO. Sad su stranci platili da se udari na vlast... Udara se žestoko bez pardona, . Tužno je što ovo sve puca po narodu... Opet će darod sve da PLATI i vlast i strance i poslusnike.....

ODGOVORITE
Name

@Nenad Živkov

04.01.2021 09:14

O čemu ti pričaš matere ti? Narod je PUKO zbog ovakve vlasti...nisu ih stranci tjerali da rade ovo. Nego, vidjeli da im prolazi krađa 2000, 2001, 2002, 2003...pa malo kupovina sudija i tužilaca...a se prešlo na kupovinu papaka a u mežuvremenu narod bježi u Njemačku, Austriju, USA, Kanadu...i kad je zaigrala mečka pred vašim vratima odmah stranci, CIA, BIA... Prepao se i ti izgleda!

Name

O Nenadeee Nenadee lazes!!

04.01.2021 11:13

Nsrod je platioooo i preplatiooooooooo!!!partijasiiii paraziti umrezenii sve pokraliiii do daskee oglodali budzet zaduziliii nerodjenuuu djecu!!!!!i nema cime platiti ni kredite sMo oduzimati pokradenoooo i u fondovee za oporavak!!!lazes samo mogu platiti lopovi a ne narod!!ne ne dogorjelooo do nokata!!!gledati se vise javasluk i kriminal ne mozeee!!SelmNi majkickd sprici itd itd po partijskoj liniji radnici kod robovlasnika i po Evropi idu sami u Evropuuu a politicari u Sjevernuu Koreju Kinu Rusiju Srbiju Tursku i to je to !!!e ovo jd golaaa istinaaa!!pljacka u ratu krenula sa karadzicem krajisnikom stevandicem i ondasnjom elitom a borci su naroddddddd natjerannnnn u rovoveeeeeee!!da ne gledaju pljacku i da rat trajeeee stooo duzeeee!!zatezaliii i kralii pod okriljem laznog nacionalizmaaa sa radnom obavezom potkovanom danaxnji biznismeni tipa roguljic dusanic itd!

Name

Nenade

04.01.2021 11:49

Lazove !!stranci nisu pljackali narod!!! Samo litvancj rusi kinezi uz pomoc nasih politicaraaa korumpiranihhhh !!!!

Name

Direkt

04.01.2021 12:18

I ko je kriv za našu kreditnu dubiozu, MMF ili vlast koja nedomaćinski raspolaže parama?

Name

Nenad Zivkov

04.01.2021 12:52

Niste razumjeli poentu, vama je sve dza ili bu. Zašto se neke stvari objave samo kad to neko naruči..... 20 godina svi rade isto. Od republičkih do lokalnih vlasti.... Nije bitna stranačka pripadnost... ISTO,samo je bitno biti na VLASTI. Razlika je samo ko to objavi, VLAST ili OPOZICIJA...

Name

Nenadeee

04.01.2021 14:30

Lukac je dobio idstetu zato sto je natjeran u rat od drzave !!!debeloo se naplatiooo!!!i zrtvee rata svih nacionalnosti treba da dobiju odstetuuuuu kso i Lukac!!!ali ne lezi vrazee samo po partijskoj liniji to ide po podobnosti poslusnosti partijskoj!!!! Mali keramicar policajcic sad ministar korumpiraniii!!dobro naplacen podoban potkovan u zarobljenoj instituciji od partijasaaa laznih nacionalistaaaa!!!

Name

realno

04.01.2021 08:29

Za neupucene - pogledati dokumentarnu seriju Kosti. Ko ima srece, taj ne zivi vise u ovoj prokletoj avliji.

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

04.01.2021 10:03

I Kosti i ona prije Meso.Zato sam rijesio da bjezim sto prije da ne dozivim da mi ovi vladajuci fasisti tjeraju iz rodjene kuce pa da neznam gdje cu i sta cu.Vidio sam kuda nas vode fukare zato sam odselio.

Name

Iskreno

04.01.2021 08:36

Pleme im se zatrlo, svim lopuzama

ODGOVORITE
Name

XXL

04.01.2021 08:39

NEMA KRAJA LOPOVLUKU I KRIMINALU OD STRUKTURE VLASTI DOK JE SVIJETA I VIJEKA....NAZALOST AL JE TAKO...

ODGOVORITE
Name

Oooo

04.01.2021 08:41

Majkoo moja !!!Paraziti partijasiiii oglodali Budzet!!!! Pa Selmanovi zakonj su zlooo golemooooo napravili a kuzmanovic rajko i supruga zora bracni par su biseri partijskiii a rajko predratni seoski ucitelj kupovnim diplomamaaa napredovaooo bijesnoo partijskiii10

ODGOVORITE
Name

Istina

04.01.2021 08:41

Ovo treba poslati Vladi Stbije, pa neka nam šalju stalke za infuziju i stetoskope!

ODGOVORITE
Name

Re

04.01.2021 09:32

A oni su kao nešto bolji?

Name

Grga

04.01.2021 08:50

Ndrangheta je smjesna za ove nase kriminalce. Ovdje svi od ustavnog suda pa nanize sve do malih sudija u osnovnom sudu rade za baju i njegove kriminalce!

ODGOVORITE
Name

Sanja

04.01.2021 08:54

Rajko i gospodja zive u BL u centru,u jednoj od najskupljih zgrada sa portirom...u 200 kvadrata, sami.Ok kupila, nije problem ali zasto jos uvijek imaju privatnog sofera i obezbjedjenje?! Osim ako ne placaju iz svog dzepa?!

ODGOVORITE
Name

marej

04.01.2021 22:25

Bravo Sanja, sta je taj debil od akademika uradio za nas narod?? Nista, samo je gledao svoje dupe, nemaju ni djece, hvalio je Titu, sada hvali glavnog krominalca, jadni smo mi sa takvim "akademicima", nema nam spasa????

Name

Vremeplov

04.01.2021 08:55

Istorija će pokazati da je najveća nesreća i šteta po srpsku i njene gradjane Milorad Dodik živi bili pa vidjeli gradjanima se ništa dobro nije dogodilo sem dužničkog ropstva bijede siromaštva ne razjašnjenih ubistava i slično !?

ODGOVORITE
Name

Ica

04.01.2021 08:58

A sta je sa Majkickom nj ne spominjete jer je i ona od Velikog Baje dobila koji milion.

ODGOVORITE
Name

Ranko

04.01.2021 09:01

Pošto kilo "rulje krajiške"?

ODGOVORITE
Name

Опет

04.01.2021 09:07

Роман а ефекат 0. Његов текст никад до краја да прочитам. Скрати мало болан Васковић.

ODGOVORITE
Name

Milica

04.01.2021 10:40

Kako je lako prepoznati bajinog patiotu: nema primjedbi na kriminal o kojem se piše, već mu smeta predugačak tekst. Svoju podršku kriminalu, a možda i aktivno učešće u istom je saprao korišćenjem ćirilice. Srbenda u svojim očima!

Name

Ој

04.01.2021 13:12

Милице чобанице слику твоју љубим. Нисам Додиковац, а ни Бакировац, не Бакета већ оног из 60 минута. Не, нисам њихов.

Name

Patenik

04.01.2021 09:44

Penzioneri i borci pretrazuju kontejnere, a oni se caste milionima. Svi koji su nabrojani imaju visoka primanja pa da ih jos drzava skuci od narodnih para. Kad se budzet usvaja za borce nikad nema para. Eto kako se o u brinu o.narodu.

ODGOVORITE
Name

Šta napisa

04.01.2021 10:02

Vasković je u oktobru pisao da vlada ima para da isplati plate budžetskim korisnicima još za novembar.Da će u sljedećoj godini biti upitno i smanjivanje penzija a evo danas isplaćuju decembarsku penziju.

ODGOVORITE
Name

Ре шта написа

04.01.2021 12:22

Колико је ту пара од банака ,распитај се колико је РС дала камата банкама што на вријеме нису вратили паре, банка даје паре даби пензија била редовно а ови онда преклапају кад стигну а и камату плаћају.

Name

Direkt

04.01.2021 12:25

Isplaćuju pare, tako što i za male pare, zadužuju se naveliko, po principu stavljanja hipoteke na kuću, za iznos od 2000 KM.

Name

Mirko

04.01.2021 10:03

Dovoljno je pogledati Kosti Kolje Pejakovića i ko ima imalo čorbe u glavi, skontaće na koga je on tu u stvari mislio. Milokrad će biti pamćen dugo dugo nakon što više ne bude vlast.

ODGOVORITE
Name

Brazilac

04.01.2021 10:05

I to sve pod parolom srpske zastave i srpskog naroda. Za sve ovo sto je uradio iskljucivo je kriv narod koji je glasao za njega srpski narod.

ODGOVORITE
Name

Direkt

04.01.2021 12:26

Ja nisam glasao za njega. Jesam li i ja kriv? :)))

Name

Radojica

04.01.2021 10:10

Opozicija bez plana i programa sa jedinom strategijom "DODIK NEVALJA". Korumpirana od strane bjelosvjetskih globalista kojima jedino polaze racune a za narod ih bas briga.

ODGOVORITE
Name

Direkt

04.01.2021 12:27

Dobro onda, znači Dodik valja?

Name

Fenix

04.01.2021 10:11

Ovo se može srediti jedino ako bi se Draškova politika kao krvotok proširila po cjeloj Republici Srpskoj pa se prelije i na Federaciju.Žalosno je što se postavlja pitanje postojanja Republike Srpske a za to je glavni i jedini krivac Milorad Dodik i njegove kupljene sluge. Kakvo Miloradovo čuvanje Republike Srpske.Mislim da je sazrelo vrjeme za masovne proteste na stotine hiljada gradjana i preuzimanje vlasti od Lopova ili ćemo nekad u budućnosti učiti djecu o istoriji nekadašnjeg postojanja Republike Srpske.

ODGOVORITE
Name

Pa

04.01.2021 10:23

Nema Laktašenka u javnosti. Niže poraz za porazom a jezik maca pojela. Šta bi od onakvog krkana??

ODGOVORITE
Name

Пљачкаши и лажови

04.01.2021 10:42

Тај период кад је Додик био премијер РС је најгори период у историји тог Ентитета. Република Српска је један од два Ентитета у Држави Босни и Херцеговини и ништа више од тога. Глуматање како смо ми нека држава служило је и служи и даље само да би се лопови и преваранти богатили. Народ од те мантре нема ништа, или има само бачене мрвице и кости да глође. Лопови и преваранти могу вам још и дјецу послати на ратишта само да сачувају покрадено од вас: некретнине по БГ,НС, Опатији,Златибору, Бечу, Кипру. На сваку лаж су спремни, на сваку подвалу и причу о самосталности ( нас од наше БиХ) на пљување других и величање лика и дјела великог вође, на лажима Србији и Хрватској о угрожености од сопствене државе. Све може само никако правна држава, процесуирање лопова и криминала, никако поријекло имовине, питање лажних диплома, никако процесуирање одговорних у јавним фирмама за губитке милионске, никако партијско богаћење и крађе за партију из јавних предузећа. Оно што вам је дозвољено да користите као грађани ( а и велики и бајни Србенде) то је пут под ноге па код Швабе на рад. То вам је једина и велика слобода коју сте стекли и коју они желе да искористите. Њима оставите лијепу природу, њихове хацијенде, и не заборавите да пошаљете који еуро фамилији и старцима да преживе овај пљачкашки цунами великих нам патриота и заслужних грађана.

ODGOVORITE
Name

Rile

04.01.2021 11:45

Ovaj komentar bi trebao mnogima da otvori oči. Samo jaka pravna država BiH može da se obračuna sa lopovima na svim stranama. Zato i rade protiv BiH.

Name

nevesinje

04.01.2021 10:50

Sacuvaj boze ovog nabrojanog kriminala i kriminalaca koji u njemu ucestvuju,od clana presednistva preko ministra policije pa suda r.srpske do vrhovnog sudije sve je baja kupio iz budzeta gradjana.Pa zato netreba da se cudi zasto se neodkrivaju ubice davidove i ostalih koji progovaraju o takvom kriminalu i kriminalcima.Kad se ovaj tekst procita zalosno i tuzno ko vodi republiku srpsku a vodi je u nestanak.U FBIH je med i mleko u odnosu na ovo sto se desava u resu.dali ce pravda stici za ove pljackace koji propagiraju da hoce ocepljenje republike srpske,a u stvari pokradose je do dna.

ODGOVORITE
Name

Marija

04.01.2021 11:10

Pametno!! Trebalo je odmah naplatiti ono glumatanje po balkonima, poznato i kao "bakina revolucija".Svima njima odmah je bilo jasno da taj "patriotski" mandat neće trajati dalje od prvih sledećih izbora...Pa se valjalo odmah i kvalitetno namiriti....samo trosobni, nego....!Tako je stvoreno jezgro koje će kasnije zauzeti sve pozicije u RS i na matrici najprije ugoženosti BL, a kasnije i cijele RS ,steći ogromno bogatsvo...Svi pobrojani, i da nisu više marku ukrali/od tog jednog stana/ postali su milioneri,,,,jer dvadeset godina imaju najbolje funkcije i najveće, a ne zaslužene plate...ta TKZ intelektualna elita je najupečatljivi sloj posrnuća ovog društva....i najjači...a samo je na Dodiku zvono....

ODGOVORITE
Name

DraganManceLegenda

04.01.2021 11:23

Dodik je zanavek izgubio Rusiju. Tu bol neće preboleti.

ODGOVORITE
Name

Savo

04.01.2021 11:57

Kao momak bio sila lomio je sto ne dirajte Milorada legenda je to. On je prvi imao odjelo Mercedesa docero u selooo... Jojjj oboriii drz ne daj

ODGOVORITE
Name

Direkt

04.01.2021 13:24

Brlja ljulja. :)))

Name

Kvempo Petrovic

04.01.2021 12:07

Burle je dovučen na engleskim tenkovima da bi uništio Srpsku. Odriješene ruke su mu date. Izvukao je sav šljam, sličan sebi, na površinu i uništava je, sa kraćim prekidima, 23-ću gpdinu. Samo vrijeme potrebno da bi se Srpska uništila pokazuju koliko je to jaka država mogla biti. SAD bi Burle i njegovi brže svukli u ravan.

ODGOVORITE
Name

P

04.01.2021 12:33

Šalji te ove dokumente do Satlera možda pokrene neko nešto. Od našeg zakona i tužilaštva nemože se ništa očekivati svi su kupljeni.

ODGOVORITE
Name

BL

04.01.2021 13:04

Nije da se nije znalo ovo i u to vrijeme.

ODGOVORITE
Name

baka

04.01.2021 13:13

Bravo Vaskovicu,na na mnogaja ljeta!

ODGOVORITE
Name

Slobodna Banja luka

04.01.2021 13:26

Da ima Nobelova nagrada za istraživačko novinarstvo, Vasković je trebao davno dobiti. Da nije njega ovaj bi narod bi i slijep i gluv: Dizao bi u oblake svoga vođu- psihopatu, kriminalca i ubicu.

ODGOVORITE
Name

Boris

04.01.2021 14:30

Dodik se okružio većim fukarama od sebe. I te će ga fukare na kraju uništiti. U tom društvu nema časti i obraza. To su klasični plaćeni klimoglavci koji uvijek odu kad nestane para

ODGOVORITE
Name

Seljak je Posten

04.01.2021 20:06

Ovo su lopovi koji kradu za svoju Korist i nikad nisu radili posteno u zivotu. Naprotiv, seljak je vredan covek koji radi svaki dan od zore do mraka. Zato nebih da svrstavamo seljaka sa ovom olosi.

ODGOVORITE
Name

XL

04.01.2021 20:35

AOJ MILE DOBRO MOJE, DOŠO ĐAVO KO PO SVOJE, KAŽE NAŠ NAROD DA ĐAVO I VODA ŠTO DONESU PO TO DOĐU I ODNESU!!!!!

ODGOVORITE
Name

Milo

04.01.2021 21:20

Pa narode ako je to i 10% istina toga čovjeka treba doživotno zatvoriti i svu mu nezakonitu imovinu oduzeti... do devetog koljena...

ODGOVORITE
Name

Proklestvo!

05.01.2021 15:21

Težak je posao od lopova napraviti poštenog, od nepismenog pismenog, od glupog pametnog, od neradnika radnika, a od svega "šljama" državu. Jedini ispravan put je put preko granice bez povratka! Istorija je učiteljica života, a Srbi kao narod ništa nisu naučili. Traže prijatelja u neprijatelju, mole i poštuju lopove, nepismeni vladaju, a ikone nose po torbama kao zeca iz lova. To je naše proklestvo i ko nas je kleo nije dangubio!

ODGOVORITE
Name

40 Britanskih obaveštajaca...

05.01.2021 20:01

Mašala, koje putešestvije!

ODGOVORITE
Name

Василије

06.01.2021 14:51

Црна Гора "као модерна е еуропски орјентисана држава заснована на грађанским антисрпским принципима тренутно дугује 98% БДП-а. Практично је држава у тоталном колапсу.

ODGOVORITE