Републиканци оспоравају Бајдена у Конгресу

Републикански сенатор Тед Цруз предводиће групу од 11 републиканаца који ће наредне седмице у Конгресу оспорити побједу Јоеа Бидена у симболичном потезу који тешко може спријечити демократу да преузме дужност.

Свијет 03.01.2021 | 11:28
Републиканци оспоравају Бајдена у Конгресу

Сенатор Јосх Хаwлеy био је први који је раније ове седмице најавио да ће се у 6. јануара успротивити у Конгресу потврди резултата електорског колегијум.

Сви сенатори требају у недјељу положити заклетву на дужност при констатовању новог сазива Конгреса.

У изјави објављеној у суботу, сенатори предвођени Црузом наводе да ће затражити од Конгреса оснивање повјереништва које ће истражити могуће “изборне преваре”.

У року од десет дана повјереништво треба да проведе ревизију у свим државама у којима су двојица предсједничких кандидата била изједначена.

У изјави се не наводи о којим је државама ријеч.

Ако се та ревизија не проведе, “6. јануара одбацићемо електоре спорних држава”, наводе потписници.

(Агенције)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Скептик

03.01.2021 11:05

"...у симболичном потезу који тешко може спријечити демократу да преузме дужност." Ово није вијест него коментар

ОДГОВОРИТЕ
Name

Енко

03.01.2021 11:47

Несто идентицно СНСД-губи подрску у парламенту исто као и Трумп којег напустају досадасњи сарадници, додусе све се десава у једној партији /републиканци/ А по мени СП ДЕМОС УЈЕДИЊЕНА СРПСКА и неки сателити уствари су клонови СНСД ту коалиција не постоји постоји само СНСД Милорад Додик. Долази слицан сценарио

Name

Скептик

03.01.2021 11:13

Е овако изгледа коректна вијест:" Хоће ли Сенат постићи обичну већину потребну за поништавање резултата државе, остаје да се види" . Извор Фоx Неwс."

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богиц

03.01.2021 11:25

Само да им Републиканци не заврну грејање. Изгуби,или су у 42 дрзаве и 3 острвске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мадам се

03.01.2021 13:39

...да ће Биден одлучити да је Тел Авив главни град Ционистана, а не Јерусалим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

4008

03.01.2021 15:37

Један аршин за демократију и правну државу у земљама са трдиционално дугом демократијом и економски богатим, а други аршин за земље неразвијене демократије и економски сиромашне. Сенатор Републиканаца ће у Сенату тражити да се формира тијело које ће истражити пропусте у току избора. У Босни и Херцеговини кажу да неправилности треба да утврде постојеће институције као што је ЦИК, Тужилаштво и слично. Ово показује да су увјек ефикаснија тијела која се намјенски формирају, него троме сталне инсистуције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КИКИ

04.01.2021 00:59

ТЕСКО НАМА КАДА БИ СЕ ПИТАЛЕ БУДАЛЕТИНЕ КАО ТИ . ДОДЈЕ САД КАО НЕКО "ТИЈЕЛО" И УТВРДИ ДА ЈЕ ТРАМП ПОБИЈЕДИО . ГЛУП СИ , АЛИ ЦАК И ТВОЈ МАЛИ МОЗАК ЗНА ДА ПРИЦАС ГЛУПОСТИ .

Name

Јоја

04.01.2021 04:45

Скептик је јако добро информисан. Ово је Бадену треци покусај и да га је народ хтјео он би вец Предсједник, али овај је уз помоцу своје заменице која је јако актрктивна а он свјсно исао нато по порјеклом Афро Американка и Индије,а у Америци је пуно такви који су дали гласове њој и успио на превару да поједи и тацно је да и у Америци гасају мртви[ Горгија ]Он као кандитад неби добијо висе од пет милијона гласова. Гдје је Трмп дрзао митинге било је јако пуно свјета ,а гдје Баден мала скупина. Даје било превра било је вијецемо ста це бити.