Данас киша на југу, сунчано на сјеверу

- У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас се очекује киша у јужним крајевима, сунчани периоди у сјеверним, а на високим планинама могућ је слаб снијег.

Босна и Херцеговина 02.01.2021 | 09:24
Данас киша на југу, сунчано на сјеверу

Током дана киша и рјеђи пљускови уз грмљавину могући су од југозапада до југа. На сјеверу, сјевероистоку и истоку биће дужи сунчани периоди и топло за ово доба године, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Касно увече и током ноћи у централном планинском појасу могуће је провејавање снијега, а на југу киша.

Дуваће слаб до умјерен јужни вјетар, југоисточни, на планинама појачан.

Највиша дневна температура ваздуха биће од четири до 10, на планинама од минус један, на југу и сјеверу око 13 степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос је умјерено до претежно облачно вријеме са кишом на југу и југозападу.

На Бјелашници јутрос у 7.00 часова било је најхладније са минус четири степена, док је у Неуму било 12 степени Целзијусових.

Температура у осталим мјестима: Рудо и Хан Пијесак минус два, Соколац минус један, Вишеград, Сребреница и Чемерно нула, Калиновик један, Бањалука, Бијељина, Нови Град, Сански Мост, Зеница и Приједор два, Добој и Гацко три, Тузла, Билећа и Мркоњић Град четири, Сарајево и Мраковица пет, Бугојно, Градачац, Ливно и Рибник шест, Требиње седам, Груде и Мостар осам, Шипово девет степени Целзијусових.

Висина снијежног покривача: Чемерно 30 центиметара, Хан Пијесак девет, Калиновик пет, те Гацко три центиметра.

(Срна) 

Коментари / 0

Оставите коментар