Нова година "под мјерама" широм свијета

Рестрикције дочека Нове године на снази су широм свијета због пандемије вируса корона, који се поново убрзано шири у многим земљама.

Свијет 31.12.2020 | 16:40
Нова година "под мјерама" широм свијета

Ватромети и велика јавна окупљања отказани су у градовима од Сиднеја до Њујорка. Прославе су нарочито ограничене у Европи због страха од новог соја вируса корона, пренио је Би-Би-Си.

Француска је мобилисала 100.000 полицајаца да разбијају новогодишње прославе. У Сиднеју ће бити одржан ватромет, али људима није дозвољено да се окупљају у луци да би у њему уживали.

У Њемачкој је забрањена продаја средстава за ватромет и на снази су забране окупљања до 10. јануара. Четвородневно затварање јавног живота у Турској почиње управо данас.

У Кини је раскошна новогодишња игра свјетла у Пекингу отказана, а прославе су ограничене широм земље, пренио је Би-Би-Си.

Јапан је отказао традиционалну новогодишњу церемониу цара Нарухита и осталих чланова царске породице да не би било великих окупљања.

У Индији, Њу Делхи и још неколико градова увели су ноћни полицијски час и остале рестрикције да би спријечили велике скупове.

На Новом Зеланду, гдје су стриктне блокаде и затварање граница искоријенили ковид-19, прославе ће бити уобичајене.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мариц

31.12.2020 16:05

Не постујем никакве мјере,а и нецу убудуце....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Челинац

31.12.2020 17:24

Једино те мјере не важе за тајкуне Биг пром пицерија и кафана у Челинцу и Укрини. Тако да људи ту иду јер знају да ти објекти неће бити предмет контрола иако је инспекција помпезно најавила јуче неке своје тобож одлучне акције.

ОДГОВОРИТЕ