Напад у Сирији: Убијени војници елитне бригаде

Најмање 28 особа је убијено данас у нападу на аутобус на главном аутопуту у сиријској покрајини Даир ал Зор, која се граничи са Ираком, преносе сиријски државни медији.

Свијет 30.12.2020 | 20:59
Напад у Сирији: Убијени војници елитне бригаде

Сиријска новинска агенција САНА није навела како је дошло до напада, али га је назвала "терористичким нападом" на аутобус у области Кобаџеп на југоистоку покрајине Даир ал Зор, преноси АП.

Ројтерс преноси да су становници и дезертери рекли да је ријеч о нападу из засједе на војно возило.

Високо позиционирани војни дезертер, који није именован, рекао је да су се у возилу налазили војници и провладине снаге, који су се враћали у базу у пустом, ријетко насељеном подручју.

Према ријечима другог неименованог извора, убијено је најмање 30 војника, углавном из елитне четврте бригаде сиријске војске, која је јако присутна у покрајини у којој се производи нафта откако су припадници Исламске државе протјерани крајем 2017. године.

За сада нису објављени други детаљи о инциденту у области у којој се налази већина сиријских војника и милитаната које подржава Иран, у близини древног града Палмира, наводи Ројтерс.

АП наводи да је ријеч о нападу на путнички аутобус и да је повријеђено више људи.

Аутобус је саобраћао између централне провинције Хомс и Даир ал Зора на истоку, додаје АП.

Подручје су некада контролисали припадници такозване Исламске државе, који су и даље активни у пустињским и руралним областима на југу и истоку Сирије.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

РадеЛукиц

30.12.2020 20:41

Бајден побиједио поцињу ратови

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бибер

30.12.2020 21:16

Цуј "терористицки" напад ма ВОЈНИКЕ?? У Сирији се дан данас ратује а изем ти такве "елитне" војнике које је тако лако порокат... ко се мача лати, од мача и страда

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амфилохије

30.12.2020 22:51

Бибер..!! Си добар синко..?? Дај се среди додји у цркву помоли се богу. Кај зборис глупости синко...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Његуш

31.12.2020 11:44

Злом узвратити на зло...веома "паметна" изрека овог типа...

ОДГОВОРИТЕ