Постепено поновно увођење хирушких процедура

- У Болници "Свети Врачеви" у Бијељини почетком нове године у оперативни програм постепено ће се уводити хируршке процедуре које су раније биле одложене због препорука Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске током епидемије вируса корона.

Република Српска 30.12.2020 | 13:38
Постепено поновно увођење хирушких процедура

"Иницијално ће се кренути са операцијама које су већег степена хитности, а према процјени љекара специјалисте, оператора, уколико се одржи повољна епидемиолошка ситуација, биће омогућен комплетан елективни програм о чему ће јавност бити благовремено обавијештена у другој половини јануара, након нове процјене епидемиолога", најављено је из Болнице.

На састанку Кризног штаба Болнице, којем су присуствовали епидемиолог Биљана Мијовић и молекуларни биолог Никола Танић, донесене су одлуке о проширењу оперативног програма и дефинисан рад пи-си-ар /ПЦР/ лабораторије у дане предстојећих празника.

ПЦР лабораторија неће радити 1., 3., 7. и 9. јануара, у дане државних празника.

У Бијељини је данас евидентирано 25 нових случајева позитивних на вирус корона.

У ковид болницама су 63 пацијента, од којих је 21 витално угрожен, а на респираторима је 11 обољелих.

(Срна) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

цр гр

30.12.2020 13:05

Респиратори, јос је то актуелно, за сваку похвалу. Настојати бити позитиван је увјек добро досло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

30.12.2020 15:23

Де,ви мало смањите смртност. Зар не видите да смо у томе нај гори.

Name

@Борац

30.12.2020 18:04

Немају људи времена! Били су избори, морали су се одморити од теског рада у кампањи. Сада се треба припремити за славља и празнике! Нека болесни цекају да продју Нова Година, Бозиц, Српска Нова Година, па после празника кад се одморе љекари ако ко остане зив нек се јави за помоц.