Postepeno ponovno uvođenje hiruških procedura

- U Bolnici "Sveti Vračevi" u Bijeljini početkom nove godine u operativni program postepeno će se uvoditi hirurške procedure koje su ranije bile odložene zbog preporuka Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske tokom epidemije virusa korona.

Republika Srpska 30.12.2020 | 13:38
Postepeno ponovno uvođenje hiruških procedura

"Inicijalno će se krenuti sa operacijama koje su većeg stepena hitnosti, a prema procjeni ljekara specijaliste, operatora, ukoliko se održi povoljna epidemiološka situacija, biće omogućen kompletan elektivni program o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena u drugoj polovini januara, nakon nove procjene epidemiologa", najavljeno je iz Bolnice.

Na sastanku Кriznog štaba Bolnice, kojem su prisustvovali epidemiolog Biljana Mijović i molekularni biolog Nikola Tanić, donesene su odluke o proširenju operativnog programa i definisan rad pi-si-ar /PCR/ laboratorije u dane predstojećih praznika.

PCR laboratorija neće raditi 1., 3., 7. i 9. januara, u dane državnih praznika.

U Bijeljini je danas evidentirano 25 novih slučajeva pozitivnih na virus korona.

U kovid bolnicama su 63 pacijenta, od kojih je 21 vitalno ugrožen, a na respiratorima je 11 oboljelih.

(Srna) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

cr gr

30.12.2020 13:05

Respiratori, jos je to aktuelno, za svaku pohvalu. Nastojati biti pozitivan je uvjek dobro doslo.

ODGOVORITE
Name

Borac

30.12.2020 15:23

De,vi malo smanjite smrtnost. Zar ne vidite da smo u tome naj gori.

Name

@Borac

30.12.2020 18:04

Nemaju ljudi vremena! Bili su izbori, morali su se odmoriti od teskog rada u kampanji. Sada se treba pripremiti za slavlja i praznike! Neka bolesni cekaju da prodju Nova Godina, Bozic, Srpska Nova Godina, pa posle praznika kad se odmore ljekari ako ko ostane ziv nek se javi za pomoc.