Оштећене српске богомоље у Петрињи и Сиску

Отправник послова Амбасаде Србије Давор Тркуља је рекао вечерас у изјави за Тањуг да амбасада нема информацију да је неко страдао од српских држављана у земљотресу који је погодио Хрватску.

Регион 29.12.2020 | 21:08
Оштећене српске богомоље у Петрињи и Сиску

"Чуо сам се телефоном са представницма Српског народог вијећа, са Милорадом Пуповцем и они су ми пренели да је парохијски дом у Петрињи страдао, а недавно је обновљен. Страдала је и трафо станица код Горње Бачуге, села у којем је претежно српско становништво, па људи немају струју", пренео је Тркуља.

Он је додао да је у земљотресу који се догодио дан раније, у понедељак, дошло до остећења кућа, које су саниране, али су сада поново оштећене.

"Оно што је најважније на сталној вези смо са хрватским МУП-ом, немамо информацију да је неко од српских држављана страдао", додао је Тркуља.

У земљотресу који је данас погодио Хрватску српски православни храмови и парохијски домови у Петрињи и Сиску претрпели су значајна оштећења, саопштено је вецерас из Српске православне цркве (СПЦ).

''Оштећења на храму Свете Петке и парохијском дому у Сиску су таква да су трајно онемогућена богослужења и живот у њима. Такође, и храм Светог Спиридона као и велелепно здање парохијског дома у Петрињи толико су оштећени да су стављени ван функције'', рекао је за Информативну службу СПЦ Веселин Ристић, парох из Сиска.

Ристић је додао су свештеници из Сиска и Петриње с породицама приморани да напусте своје домове.

(Тањуг/БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Х

29.12.2020 21:34

Немогу да схватим или прихватим јер имам 50 год. Како се наводи Србски дрзављани у Хрватској до су градјани другог реда .Како то србски политицари свој народ униставају.неко ко се роди и зиви у хрватској или србији или босни ттеба да буде дрзављанин дрзаве у којој је ....неразумијем па јебига

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОЗДРАВ

29.12.2020 21:52

НЕ ЛУПЕТАЈ ,И НЕ ДИЈЕЛИ ЛЕКЦИЈЕ НИКОМ КАКО ЦЕ СЕ КО ЗВАТИ.У ОВОЈ СИТУАЦИЈИ НИЈЕ ВРИЈЕМЕ ЗА ТАКВЕ КОМЕНТАРЕ .РАЗНИ АНТИХРИСТИ НИСТА ВАМ НИЈЕ СВЕТО.

Name

0000

30.12.2020 06:26

Мисли на градјане Републике Србије

Name

Зашто онај горе

29.12.2020 22:15

...није сачувао цркве од уништења? Зашто није дјецу?

ОДГОВОРИТЕ