Oštećene srpske bogomolje u Petrinji i Sisku

Otpravnik poslova Ambasade Srbije Davor Trkulja je rekao večeras u izjavi za Tanjug da ambasada nema informaciju da je neko stradao od srpskih državljana u zemljotresu koji je pogodio Hrvatsku.

Region 29.12.2020 | 21:08
Oštećene srpske bogomolje u Petrinji i Sisku

"Čuo sam se telefonom sa predstavnicma Srpskog narodog vijeća, sa Miloradom Pupovcem i oni su mi preneli da je parohijski dom u Petrinji stradao, a nedavno je obnovljen. Stradala je i trafo stanica kod Gornje Bačuge, sela u kojem je pretežno srpsko stanovništvo, pa ljudi nemaju struju", preneo je Trkulja.

On je dodao da je u zemljotresu koji se dogodio dan ranije, u ponedeljak, došlo do ostećenja kuća, koje su sanirane, ali su sada ponovo oštećene.

"Ono što je najvažnije na stalnoj vezi smo sa hrvatskim MUP-om, nemamo informaciju da je neko od srpskih državljana stradao", dodao je Trkulja.

U zemljotresu koji je danas pogodio Hrvatsku srpski pravoslavni hramovi i parohijski domovi u Petrinji i Sisku pretrpeli su značajna oštećenja, saopšteno je veceras iz Srpske pravoslavne crkve (SPC).

''Oštećenja na hramu Svete Petke i parohijskom domu u Sisku su takva da su trajno onemogućena bogosluženja i život u njima. Takođe, i hram Svetog Spiridona kao i velelepno zdanje parohijskog doma u Petrinji toliko su oštećeni da su stavljeni van funkcije'', rekao je za Informativnu službu SPC Veselin Ristić, paroh iz Siska.

Ristić je dodao su sveštenici iz Siska i Petrinje s porodicama primorani da napuste svoje domove.

(Tanjug/BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

H

29.12.2020 21:34

Nemogu da shvatim ili prihvatim jer imam 50 god. Kako se navodi Srbski drzavljani u Hrvatskoj do su gradjani drugog reda .Kako to srbski politicari svoj narod unistavaju.neko ko se rodi i zivi u hrvatskoj ili srbiji ili bosni tteba da bude drzavljanin drzave u kojoj je ....nerazumijem pa jebiga

ODGOVORITE
Name

POZDRAV

29.12.2020 21:52

NE LUPETAJ ,I NE DIJELI LEKCIJE NIKOM KAKO CE SE KO ZVATI.U OVOJ SITUACIJI NIJE VRIJEME ZA TAKVE KOMENTARE .RAZNI ANTIHRISTI NISTA VAM NIJE SVETO.

Name

0000

30.12.2020 06:26

Misli na gradjane Republike Srbije

Name

Zašto onaj gore

29.12.2020 22:15

...nije sačuvao crkve od uništenja? Zašto nije djecu?

ODGOVORITE