Станивуковић: Молимо грађане да не паниче

Имали смо пет пријава оштећења у Бањалуци од чега су четири приватна објекта, падали су бојлери, слике и слично, и пријављено је оштећење пасарале на Западном транзиту која је затворена и која није за кориштење, рекао је градоначелник Драшко Станивуковић након вечерашње сједнице градског Штаба за ванредне стуације.

Република Српска 29.12.2020 | 19:50
Станивуковић: Молимо грађане да не паниче

Станивуковић је навео да је Штаб донио одређене закључке.

– Тим за комуникацију је дужан да обавјештава о ситуацији и од вечерас је ојачан и оперативно комуникативни центар. Све остале службе које раде на заштити и спасавања у граду да ојачају своје активности - рекао је градоначелник Бањалуке.

Сутра ће цивилна заштита посјетити приватне и јавне вртиће како би их подсјетили запослене које активности у случају потребе требају да предузму. Вртићи ће поново да раде, а родитељи ће одлучити да ли да пошаљу своју дјецу или не. 

– Данашње подрхтавање могло је узроковати љуљање високих објеката и падање предмета који нису били чврсто причвршћени. Када су у питању оштећења могуће су једино мања оштећења фасаде, а у најгорем случају већа оштећења објеката која у и прије била у лоше стању – казала је Весна Шипка из Одсјека за цивилну заштиту.

Напоменула је да је данас било примјетан степен панике која се како каже ширила друштвеним мрежама.

– Не постоји начин да се предвиди земљотрес – напоменула је она и додала да је могуће да се и у нередном периоду осјете одређена подрхтавања тла. Замолила је грађане да не паниче.

(БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

За бања луку

29.12.2020 19:02

Паника, ста је то?! Ста нас је до сад све снасло, нема у народу панике

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

29.12.2020 20:27

Шта је са тобом Драшко народ нема времена за панику поред животних брига ради криминалаца који дрмају још РС.

Name

Сеад

29.12.2020 19:19

Свака част Драско! Само тако настави,молим те доњи и на Мејдан имамо оштећења! Цовјек ради 24/00 ,то је градонацелник. Проци це и ово да градимо државу.Посебне похвале за Сендица који је нормалан цовјек из праве партије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

29.12.2020 21:03

Драшко, подржавам те стално, али чини ми се да би требало да негдје дозволиш да твоје службе нешто раде, не дозволи као додиг да будеш мирођија у свакој причи, ово ти је братски савјет једног шесдесето годишњег човјека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марас

29.12.2020 22:15

Он обилази и гледа ста раде његови сарадници, ста ту има лосе? Ако су ти бољи они сто су направили 10 милиона дуга у аквани они сто купују 4 дзипа од 250 хиљада км они сто су возали 50 слузбени ауто онда је то твој проблем. Пусти да ради неко ко неце красти и отимати од народа.

Name

РеМилан

30.12.2020 14:18

Године сто имас не знаце ни ауторитет ни искуство...