Stanivuković: Molimo građane da ne paniče

Imali smo pet prijava oštećenja u Banjaluci od čega su četiri privatna objekta, padali su bojleri, slike i slično, i prijavljeno je oštećenje pasarale na Zapadnom tranzitu koja je zatvorena i koja nije za korištenje, rekao je gradonačelnik Draško Stanivuković nakon večerašnje sjednice gradskog Štaba za vanredne stuacije.

Republika Srpska 29.12.2020 | 19:50
Stanivuković: Molimo građane da ne paniče

Stanivuković je naveo da je Štab donio određene zaključke.

– Tim za komunikaciju je dužan da obavještava o situaciji i od večeras je ojačan i operativno komunikativni centar. Sve ostale službe koje rade na zaštiti i spasavanja u gradu da ojačaju svoje aktivnosti - rekao je gradonačelnik Banjaluke.

Sutra će civilna zaštita posjetiti privatne i javne vrtiće kako bi ih podsjetili zaposlene koje aktivnosti u slučaju potrebe trebaju da preduzmu. Vrtići će ponovo da rade, a roditelji će odlučiti da li da pošalju svoju djecu ili ne. 

– Današnje podrhtavanje moglo je uzrokovati ljuljanje visokih objekata i padanje predmeta koji nisu bili čvrsto pričvršćeni. Kada su u pitanju oštećenja moguće su jedino manja oštećenja fasade, a u najgorem slučaju veća oštećenja objekata koja u i prije bila u loše stanju – kazala je Vesna Šipka iz Odsjeka za civilnu zaštitu.

Napomenula je da je danas bilo primjetan stepen panike koja se kako kaže širila društvenim mrežama.

– Ne postoji način da se predvidi zemljotres – napomenula je ona i dodala da je moguće da se i u nerednom periodu osjete određena podrhtavanja tla. Zamolila je građane da ne paniče.

(BN)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Za banja luku

29.12.2020 19:02

Panika, sta je to?! Sta nas je do sad sve snaslo, nema u narodu panike

ODGOVORITE
Name

RE

29.12.2020 20:27

Šta je sa tobom Draško narod nema vremena za paniku pored životnih briga radi kriminalaca koji drmaju još RS.

Name

Sead

29.12.2020 19:19

Svaka čast Drasko! Samo tako nastavi,molim te donji i na Mejdan imamo oštećenja! Covjek radi 24/00 ,to je gradonacelnik. Proci ce i ovo da gradimo državu.Posebne pohvale za Sendica koji je normalan covjek iz prave partije.

ODGOVORITE
Name

Milan

29.12.2020 21:03

Draško, podržavam te stalno, ali čini mi se da bi trebalo da negdje dozvoliš da tvoje službe nešto rade, ne dozvoli kao dodig da budeš mirođija u svakoj priči, ovo ti je bratski savjet jednog šesdeseto godišnjeg čovjeka.

ODGOVORITE
Name

Maras

29.12.2020 22:15

On obilazi i gleda sta rade njegovi saradnici, sta tu ima lose? Ako su ti bolji oni sto su napravili 10 miliona duga u akvani oni sto kupuju 4 dzipa od 250 hiljada km oni sto su vozali 50 sluzbeni auto onda je to tvoj problem. Pusti da radi neko ko nece krasti i otimati od naroda.

Name

ReMilan

30.12.2020 14:18

Godine sto imas ne znace ni autoritet ni iskustvo...